20.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ενεργοποιήστε την αναγνώριση προσώπου στο Xiaomi κινητό σας!

Σήμερα το πρωί πρόσεξα κάτι πολύ ωραίο στην τελευταία έκδοση της ROM που μου ήρθε σαν ειδοποίηση από την Xiaomi.eu….προστέθηκε η αναγνώριση προσώπου σε κάθε κινητό Xiaomi που έχει MIUI βασισμένο σε Android 7.0. Σε Mi5S Plus που το δοκίμασα δουλεύει τέλεια. Φυσικά η έκδοση κατέβηκε, εγκαταστάθηκε και δοκιμάστηκε…με φοβερή επιτυχία έχω να πω. Δείτε πως το κάνουμε.

Κατ’ αρχάς εγώ έχω το Xiaomi Mi5S Plus, που έχει Android 7.0 και MIUI 9.0. Όπως είπα στην ειδοποίηση που μου ήρθε μέσω ΟΤΑ, είδα το εξής πολύ εντυπωσιακό:

Εννοείται λοιπόν ότι κατέβηκε και εγκαταστάθηκε. Επόμενο στάδιο ήταν να δω που είναι στα μενού και πως το σετάρεις.

Η σειρά είναι Ρυθμίσεις -> Κλείδωμα οθόνης & κωδικός -> Διαχείριση δεδομένων προσώπου

Εκεί μπαίνουμε μέσα και τουλάχιστον εμένα μου ζήτησε να επιβεβαιώσω το μοτίβο που έχω

 

Αφού το επιβεβαίωσα, εμφανίστηκε η εξής οθόνη που προειδοποιεί ότι το Face ID δεν είναι και τόσο ασφαλές (εξάλλου έχουμε τόσα παραδείγματα στο διαδίκτυο…)

Πατάμε το επόμενο και αφού έχουμε φτιαχτεί να φαινόμαστε όμορφοι, ετοιμαζόμαστε να τραβήξουμε μία selfie…

Στην αρχή μπορεί να μην σας βρίσκει. Εντάξει πρωί είναι, είδε και την αφεντομουτσουνάρα μου, αφού δεν έπαθε κάτι η κάμερα 😀

Αφού κατάλαβε λοιπόν ότι δεν θα γλυτώσει από εμένα, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι με βλέπει και με αναγνωρίζει πια. Τώρα το μόνο που μένει είναι να το δοκιμάσετε. Υπόψιν υπάρχει τώρα μία έξτρα επιλογή να ενεργοποιήσετε εάν θέλετε.

Λοιπόν εγώ το δοκίμασα και δουλεύει άψογα και πολύ γρήγορα! Ή επειδή δεν αντέχει να με βλέπει πολύ ώρα η κάμερα ή πραγματικά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά! Μπράβο στον δημιουργό της εφαρμογής που την μετέφερε σε όλα τα κινητά πια!

Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το νέο! Μην ξεχνάτε ότι από χθες το βράδυ έχουμε και ένα διαγωνισμό που τρέχει εδώ στο iTechNews.gr λόγω των γενεθλίων που έχουμε και κλείνουμε τον 1 χρόνο παρουσίας μας στο διαδίκτυο, όπου δίνουμε 5 δώρα, με πρώτο δώρο ένα κινητό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
  1. Καλημέρα. Εχθές μου ήρθε η αναβάθμιση για miui 9 την οποία και έκανα (mi 5s plus). Αλλά δεν μου έχει την επιλογή για αναγνώριση προσώπου. Πρέπει να κάνω κάτι για να μου ενεργοποιηθεί;

    • Ποια rom έχεις, αυτή που δείχνει στην φωτογραφία από το xiaomi.eu? Δεν ξέρω εάν η ελληνική την έχει περιλάβει μέσα, έχω σταματήσει να την βάζω για να έχω τις ενημερώσεις μου μέσω ΟΤΑ. Επίσης μιλάμε για dev έκδοση.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο