20.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Cosmote – Vodafone: Η αντίδραση στην συμφωνία Wind, Nova

Wind Nova: Οριστικοποιήθηκε η μεγάλη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών. Οι πρόσφατες αλλαγές στη διοικητική ομάδα…

Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσουν από εδώ και πέρα οι Cosmote, Vodafone.

Γιατί είναι δεδομένο ότι θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο ανταγωνισμό!

Ας δούμε όμως τι έχει ανακοινωθεί…

Wind Nova: Συμφωνία μεγατόνων Wind, Nova - Πώς αντιδρούν Cosmote, Vodafone

Τη νέα διοικητική ομάδα των Nova και Wind ανακοίνωσε η United Group, η οποία θα ηγηθεί της συγχώνευσης των δύο εταιρειών, με στόχο τη δημιουργία ενός σημαντικού πόλου, που θα αποτελεί έναν ισχυρό πάροχο στον ελληνικό κλάδο τηλεπικοινωνιών με υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η νέα κοινή διοικητική ομάδα αποτελείται από στελέχη της Nova και της Wind, «συνδυάζοντας την εμπειρία, τη γνώση της αγοράς και την τεχνογνωσία που διαθέτουν οι δύο εταιρείες για περισσότερο από τρεις δεκαετίες.

Επίσης: Wind Nova:

Μαζί, οι Nova και Wind, έχουν ισχυρό αποτύπωμα στην ελληνική αγορά, με περίπου 5 εκατομμύρια συνδρομητές και πανελλαδικό δίκτυο που υπερβαίνει τα 200 καταστήματα».

Το νέο διοικητικό σχήμα των Nova και Wind, σε συνεργασία με τη διοίκηση της United Group, θα επικεντρωθεί πλέον στην ενοποίηση των εταιρειών για να δημιουργηθεί μια νέα εταιρική οντότητα, η οποία θα διαθέτει το μέγεθος, το εύρος και την εξειδίκευση για να αποτελέσει ηγετική δύναμη στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

«Για τη United Group, τον κορυφαίο πάροχο τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αποτελεί δέσμευση η προσφορά κορυφαίων προϊόντων και υπηρεσιών στους Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα, με την ισχυρή δυναμική της, είναι μια σημαντική και ταυτόχρονα ελκυστική αγορά για τη United Group, η οποία διαχειρίζεται πολλά από τα πιο επιτυχημένα brands τηλεπικοινωνιών και media στην περιοχή που δραστηριοποιείται» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Από το 2020, η United Group έχει ήδη επενδύσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα και θα επενδύσει επιπλέον 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια, εστιάζοντας σε τομείς προτεραιότητας, όπως το δίκτυο οπτικών ινών, η τεχνολογία 5G και η συνδρομητική τηλεόραση.

Wind Nova: Η Viktoriya Boklag, CEO της United Group, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Υπάρχουν άνθρωποι με εκπληκτικά ταλέντα και ικανότητες στις Nova και Wind.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μια πολύ έμπειρη διοικητική ομάδα που θα ηγηθεί της επόμενης φάσης, εξελίσσοντας και προετοιμάζοντας τους ανθρώπους στις δύο εταιρείες για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική αγορά».

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, CEO του σχήματος Nova-Wind, δήλωσε:

«Είναι τιμή μου που, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της νέας διοικητικής ομάδας, ηγούμαστε της ενοποίησης των εταιρειών Wind και Nova.

Είμαι ενθουσιασμένος για τις προοπτικές και δυνατότητες που θα προκύψουν συνολικά, καθώς συνδυάζουμε δύο σπουδαίες ομάδες για να φέρουμε εις πέρας έναν κομβικό μετασχηματισμό για τον κλάδο.

Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εξελιχθούμε και να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχουμε σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, επιδεικνύοντας ακόμη μεγαλύτερη δυναμική».

Wind Nova: Τα μέλη της κοινής διοικητικής ομάδας Nova-Wind είναι:

– Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, Chief Executive Officer Nova – Wind

– Κική Σιλβεστριάδου, Chief Executive Officer Nova Media

– Γεώργιος Λάμπρου, Chief Financial Officer

– Μιχάλης Αναγνωστάκος, Chief Marketing Officer

– Χρήστος Νούλης, Chief Commercial Officer

– Δημήτρης Παπαζαφειρόπουλος, Technical Chief Operations Officer

– Κατερίνα Μανιαδάκη, Legal & Regulatory Executive Director

– Γιώργος Τσαπρούνης, Corporate Affairs Executive Director

– Μαρία Στεργίου, B2B Executive Director

– Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Public Sector & ICT Executive Director

Σε εύθετο χρόνο θα ανακοινωθεί ο νέος Chief Technology Officer.

Άσχημα νέα για Cosmote, Vodafone και Wind: Έρχεται νέος πάροχος κινητής τηλεφωνίας

Πάροχος κινητής τηλεφωνίας: Νέος παίκτης αναμένεται να μπει στο παιχνίδι. Δείτε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ένταξή του.

Νέος παίκτης στο κομμάτι της κινητής τηλεφωνίας έρχεται στην Ελλάδα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, ένας νέος πάροχος κινητής τηλεφωνίας, εικονικός, αναμένεται να δραστηριοποιηθεί σύντομα στην ελληνική αγορά, αυξάνοντας τις επιλογές του Έλληνα καταναλωτή.

Ποια είναι λοιπόν η νέα εταιρία που έρχεται να μπει σφήνα στους τρεις δυνατούς παίκτες της αγοράς.

Πάροχος κινητής τηλεφωνίας: Αυτή η εταιρία μπαίνει σφήνα

Ο λόγος για την Volton η οποία βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με έναν από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας, για να λειτουργήσει ως Μobile Virtual Network Operator (MVNO) σύμφωνα με το insider.gr.

Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία η οποία μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στην προμήθεια κι εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος είχε ανακοινώσει ήδη από τις αρχές του έτους την πρόθεσή της να διευρύνει τη δραστηριότητά της και στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

Για το σκοπό αυτό, μέσω της Cell Mobile, της νεοσύστατης συνδεδεμένης εταιρείας η οποία και θα πραγματοποιήσει την επέκταση στις τηλεπικοινωνίες, προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με κάθε έναν από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους (Cosmote, Vodafone, Wind) χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατό να διαμορφωθεί κάποια συμφέρουσα εμπορική συμφωνία.

Κατόπιν αυτού η Volton ζήτησε τη διαμεσολάβηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία φαίνεται να αποφέρει καρπούς και η εταιρεία να ετοιμάζεται να συνεργαστεί με έναν από τους εγχώριους παρόχους που έχουν και στο παρελθόν προσφέρει αντίστοιχες υπηρεσίες σε εταιρείες που θέλησαν να δραστηριοποιηθούν ως εικονικοί πάροχοι στην ελληνική αγορά.

Πάροχος κινητής τηλεφωνίας: Έτσι δουλεύουν οι εικονικοί πάροχοι

Σημειωτέον ότι ένας εικονικός πάροχος δεν διαθέτει δικές του υποδομές αλλά «νοικιάζει» το ραδιοδίκτυο από τους παρόχους κινητής. Αυτός είναι και ο λόγος που οι τιμές χονδρικής που λαμβάνει οφείλουν να είναι τέτοιες που να επιτρέπουν την δραστηριοποίησή του στο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, οι εταιρείες MVNO στοχεύουν σε συγκεκριμένο κοινό και αγορές προσφέροντας συνδυαστικά πακέτα και προσφορές.

Παρότι στη χώρα μας εδώ και χρόνια δεν λειτουργεί κάποιος εικονικός πάροχος, το μοντέλο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο εξωτερικό με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 1.000 MVNO παρόχους παγκοσμίως. Στην περίπτωση της Ευρώπης, αντίστοιχα παραδείγματα συναντά κανείς σε Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, και Γαλλία.

Η κατάσταση δείχνει να αλλάζει και στη χώρα μας, με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ) να φιλοδοξεί να ανοίξει τον δρόμο για την δραστηριοποίηση εικονικών παρόχων κινητής τηλεφωνίας (Mobile Virtual Network Operatos-MVNO – MVNOs) μετά και την ενεργοποίηση του 5G.

Όπως είχε αναφέρει στο παρελθόν ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, κ. Κωνσταντίνος Μασσέλος, «η έλευση του 5G διευρύνει τις ευκαιρίες στον κλάδο και κάθε εταιρεία με περισσότερους από 100.000 πελάτες στην Ελλάδα μπορεί και θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να γίνει MVNO».

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Αρχίζει το δίδυμο Wind – Nova

Γρηγορότερα απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν προχωρά η διαδικασία της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για την έγκριση της εξαγοράς της Wind από τη United Group, εταιρεία που ελέγχεται από το επενδυτικό κεφάλαιο BC Partners LLP και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της Nova Telecommunication (προηγουμένως Forthnet).

Όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (16 Νοεμβρίου), η 21η Δεκεμβρίου 2021 ορίζεται ως η προσωρινή προθεσμία για την απόφασή της. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν μεσολαβήσει κάτι που θα ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα, την προαναφερόμενη ημερομηνία θα δοθεί το πράσινο φως για να προχωρήσει η εξαγορά συνολικής αξίας, βάσει πληροφοριών, 950 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια θα εκκινήσει διαδικασία για τη συγχώνευση της Wind με τη Nova.

Αν η Επιτροπή δεν αποφασίσει στις 21 του επομένου μήνα, πιθανότατα θα έχει μεσολαβήσει παρέμβαση κάποιου φορέα με έννομο συμφέρον και η διαδικασία περνά σε νέα φάση, όπου το θέμα επανεξετάζεται.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί, πάντως, είναι ότι το πράσινο φως για την εξαγορά θα δοθεί.

Έρχονται αλλαγές

Στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς σημειώνουν ότι η συγχώνευση των Nova – Wind είναι ικανή να φέρει ανατροπές στα μερίδια της αγοράς, σε μια περίοδο που υπάρχουν προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομίας και συνακόλουθα αύξηση της χρήσης των υπηρεσιών και ειδικά των συνδέσεων υψηλών ταχυτήτων σύνδεσης στο Internet. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, θεωρείται το όλο εγχείρημα να συνοδευτεί με τις αναγκαίες επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Οι πελάτες της νέας εταιρείας

Η νέα εταιρεία θα έχει περίπου 1,3 εκατ. μοναδικούς πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία (650 χιλ. εκτιμάται ότι έχει η Wind και 654 χιλ. έχει ανακοινώσει στο τέλος του 2020 η Nova), αριθμός που την καθιστά δεύτερη σε συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας, μετά τον ΟΤΕ.

Με βάση τα συνολικά έσοδα το νέο σχήμα θα είναι στην τρίτη θέση, όπως είναι σήμερα η Wind. Η Nova για την παροχή υπηρεσιών σταθερής στηρίζεται αποκλειστικά στο δίκτυο των υπόλοιπων παρόχων κυρίως του ΟΤΕ, ενώ η Wind έχει ανακοινώσει 421.000 κατασκευασμένες γραμμές οπτικών ινών (NGA).

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο