22.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Vodafone: Αυτή η εταιρεία έγινε ο μεγαλύτερος επενδυτής της!

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Etisalat ανακοίνωσε ότι αγόρασε μερίδιο 9,8% στην Vodafone Group, για 4,4 δισ. δολάρια καθώς ο πάροχος τηλεπικοινωνιών της Μέσης Ανατολής επιδιώκει να επεκταθεί παγκοσμίως.

Ειδικότερα, η Etisalat προσέφερε περίπου 159 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αυτό είναι ένα premium περίπου 10% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος των μετοχών της Vodafone την Παρασκευή.

Έτσι η Etisalat γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της Vodafone, αφήνοντας πίσω ην BlackRock, τον Vanguard Group και την HSBC, αναφέρει το Bloomberg.

Η εταιρεία που ελέγχεται από την κυβέρνηση σχεδιάζει να παραμείνει μακροπρόθεσμος επενδυτής αλλά δεν θα καταθέσει προσφορά για τις υπόλοιπες μετοχές της Vodafone, δήλωσε η Emirates Telecommunications Group Company PJSC, όπως είναι επίσημα γνωστός ο όμιλος που είναι εισηγμένος στο Άμπου Ντάμπι.

Η Etisalat «πραγματοποίησε την επένδυση στη Vodafone για να αποκτήσει σημαντική έκθεση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στη συνδεσιμότητα και τις ψηφιακές υπηρεσίες» και στοχεύει στην ανάπτυξη ευκαιριών για εμπορικές συνεργασίες, ανέφερε η εταιρεία.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Η είδηση έρχεται καθώς η Vodafone αντιμετωπίζει πίεση από ακτιβιστικό fund Cevian Capital, που κάλεσε τον γίγαντα των τηλεπικοινωνιών να απλοποιήσει τις δραστηριότητές του και να προχωρήσει σε συμφωνίες για τη βελτίωση των αποδόσεων. Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες για να συνδυάσει τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ανταγωνιστική εταιρεία Three UK, που ανήκει στην CK Hutchison, ανέφεραν οι Financial Times νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο