20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Apple: Χωρίς παράθυρα το νέο αυτοκίνητο

Αποτελεί ένα από τα μεγάλα μυστικά της βιομηχανίας του 21ου αιώνα και γύρω από αυτό έχουν γραφτεί πολλά και όσο το κρυφτούλι όσων εμπλέκονται σε αυτό συνεχίζεται θα συνεχίζεται η ακατάσχετη φημολογία. Πρόκειται για το πολυαναμένο αυτοκίνητο της Apple, ένα πρότζεκτ που όλοι μιλάνε για αυτό τα τελευταία χρόνια αλλά τόσο ο γίγαντας της βιομηχανίας των κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών όσο και όσοι εξωτερικοί συνεργάτες γνωρίζουν κάτι δεν αποκαλύπτεται τίποτε, ουσιαστικό τουλάχιστον. Το μόνο που θεωρείται δεδομένο είναι ότι το όχημα αυτό θα είναι ηλεκτρικό και πιθανώς ή πλήρως αυτόνομο ή θα διαθέτει συστήμα αυτόνομης κίνησης αλλά θα μπορεί αν θέλει ο κάτοχος του να το οδηγεί.

Από εκεί και πέρα όλοι αναμένουν ένα όχημα που θα φέρει την τεχνολογική αλλά και αισθητική υπεροχή της Apple. Ένα όχημα αναφοράς όπως είναι οι κάθε είδους ηλεκτρονικές συσκευές και gadget της εταιρείας. Τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί πολλές πληροφορίες για τα συστήματα αλλά και το design του οχήματος χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση. Η Apple όπως όλες οι μεγάλες εταιρείες του μεγέθους της καταθέτουν συνεχώς πατέντες ευρεσιτεχνίας και όπως είναι ευνόητο κάθε φορά που μια πατέντα φαίνεται ότι σχετίζεται με χρήση σε αυτοκίνητα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Αυτό συμβαίνει ξανά με την κατάθεση από την Apple μιας πατέντας για ένα σύστημα που αντικαθιστά τα παράθυρα ενός αυτοκινήτου με ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Αν για παράδειγμα το αυτοκίνητο κατεβαίνει ένα λόφο οι επιβάτες θα βλέπουν ότι είναι μέσα σε ένα τρενάκι roller coaster με τα καθίσματα να κινούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να προσομοιώνουν την αίσθηση του επιβάτη ότι είναι σε κάθισμα roller coaster. Με αυτή την τεχνολογία βέβαια οι επιβάτες δεν θα έχουν επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον αλλά μόνο με εικονικά γραφικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο πολλοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν το σχέδιο αυτού του οχήματος άλλοι με λιγότεροι επιτυχία αφού παρουσιάστηκε ένα σχέδιο οχήματος που μοιάζει με… φέρετρο και άλλοι με περισσότερη επιτυχία. Το σχέδιο που μοιάζει να είναι πιο κοντά σε αυτό που πιθανώς είχε στο μυαλό του ο εμπνευστής αυτού του συστήματος VR είναι δημιουργία των Concept Creator και LetsGoDigital και δείχνουν ένα όχημα που θα μπορούσε να είναι αυτό που φέρει τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο