25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Αλλάζουν τα εικονίδια στα Samsung smartphones – Διέρρευσαν εικόνες από το One UI 7

Όπως φαίνεται, το επερχόμενο One UI 7 της Samsung, που θα κυκλοφορήσει μαζί με το Android 15 για τις νεότερες συσκευές της, θα φέρει τα πάνω-κάτω στο λογισμικό της εταιρείας! Παρά το γεγονός ότι το Android 15 είναι μια σχετικά μικρή ενημέρωση χωρίς ουσιαστικές οπτικές αλλαγές, η Samsung από την πλευρά της σκοπεύει να αξιοποιήσει τη μετάβαση για να εισαγάγει ένα αρκετά διαφορετικό UI, εμπνευσμένο σε μεγάλο βαθμό από το iOS 18 της Apple.

Λεπτομέρειες και εικόνες διέρρευσαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X από τον αρκετά αξιόπιστο leaker Chun Bhai, αποκαλύπτοντας πολλές από τις αλλαγές που θα φέρει το One UI 7. Αρχικά, η Samsung έχει αλλάξει το σχεδιασμό πολλών προεπιλεγμένων εικονιδίων, με τα νέα σχέδια να υιοθετούν μια πιο στρογγυλεμένη και κάπως τρισδιάστατη εμφάνιση, που μοιάζει πολύ με τα εικονίδια που βρίσκονται στο macOS και το visionOS. Για παράδειγμα, το εικονίδιο της εφαρμογής Gallery διαθέτει τώρα ένα συνδυασμό χρωμάτων ουράνιου τόξου σε λευκό φόντο, αντί για το λευκό σχέδιο σε μπορντό φόντο που είχε προηγουμένως το εικονίδιο του app. Από την άλλη, το εικονίδιο της κάμερας παρουσιάζει τον τρισδιάστατο σχεδιασμό.

Παράλληλα, η Samsung θα προσθέσει και μια ρύθμιση για «Classic» και «Bold» διατάξεις εικονιδίων, όπου η επιλογή «Bold» θα μεγεθύνει τα εικονίδια και θα αφαιρεί τα ονόματα των εφαρμογών, αντικατοπτρίζοντας τις αντίστοιχες επιλογές εικονιδίων «Small» και «Large» της Apple στο iOS 18.

Μια ακόμη πολύ μεγάλη αλλαγή στο One UI 7 θα είναι ο διαχωρισμός του μενού των ειδοποιήσεων και των Γρήγορων ρυθμίσεων. Πλέον αντί για ένα κοινό UI που εμφανίζεται με scroll down από το πάνω μέρος της οθόνης, θα υπάρχουν δύο ξεχωριστά παράθυρα, θυμίζοντας το HyperOS της Xiaomi και το MagicOS της Honor. Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν swipe μεταξύ των δύο αυτών παραθύρων, ένα χαρακτηριστικό που θυμίζει τις παλαιότερες εκδόσεις του Android, αλλά αποκλίνει από την τρέχουσα ενοποιημένη προσέγγιση της Google. Παράλληλα, το μενού των γρήγορων ρυθμίσεων αναμένεται να αποκτήσει και πιο στρογγυλεμένο σχεδιασμό, με περισσότερες επιλογές για προσαρμόσιμη τοποθέτηση.

Το One UI 7 πρόκειται επίσης να εισαγάγει έναν νέο σχεδιασμό για τη «Γρήγορη Ενέργεια» στην οθόνη κλειδώματος, αν και ακόμη δε γνωρίζουμε συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Επιπλέον, τα widgets της οθόνης κλειδώματος αναμένεται να γίνουν και αυτά πιο στρογγυλεμένα, απηχώντας και πάλι την αισθητική του iOS.

Η Samsung θα φέρει και ένα εντελώς ανανεωμένο UI εντός της εφαρμογής της Κάμερας, ευθυγραμμίζοντας όλα τα στοιχεία και τις επιλογές στο κάτω μέρος της οθόνης, όπως συμβαίνει δηλαδή στις Pixel συσκευές της Google. Τέλος, το «AR Emoji» θα αλλάξει ονομασία σε «Galaxy Avatar» και το εικονίδιο μπαταρίας στην πάνω δεξιά γωνία του Status Bar θα εμφανίζει πλέον το ποσοστό μέσα στο εικονίδιο.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο