27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Αν σκέφτεσαι να πάρεις ή ν’ αναβαθμίσεις τον υπολογιστή σου μέσα στο 2021, τα νέα δεν είναι καλά!

Αύξηση τιμών στα διάφορα είδη hardware αναμένεται να δούμε το επόμενο διάστημα και αυτό κυρίως λόγο της Αμερικάνικης φορολογίας!

Ο κλάδος που θα δει τις μεγαλύτερες αυξήσεις είναι αυτόν των γραφικών καρτών.

Σύμφωνα με το TechPowerUp, η ASUS θα αυξήσει τις τιμές στις κάρτες γραφικών και τις motherboards, όπως αναμένεται να κάνουν οι περισσότεροι κατασκευαστές στην Αμερική.

Ο λόγος είναι ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, είχε επιβάλει δασμούς στην Κίνα από το 2018, ώστε οι Αμερικανικές εταιρείες να μην κάνουν παραγγελίας πρώτης ύλης και να μην ζητούν κατασκευές εξαρτημάτων από εκεί και να προτιμούν τις ΗΠΑ (κάτι που ούτως ή άλλως θα αύξανε το κόστος). Οι κατασκευάστριες εταιρείες hardware είχαν υποβάλει αίτηση για απαλλαγή των επιπλέον δασμών, ώστε να αποτρέψουν το γεγονός αυτό. Η αίτησή τους είχε γίνει δεκτή, αλλά πλέον καθώς μπήκαμε στο 2021, οι απαλλαγές αυτές έχουν λήξει.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο PC hardware θα επιβληθούν δασμοί από 7,5% έως 25%, κάτι που επηρεάζει την παγκόσμια αγορά, αφού η Αμερική έχει τον πρώτο λόγο στην κατασκευή hardware. Η ASUS είναι η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε την αύξηση τιμών, λόγω των επιπλέων δασμών εισαγωγής από την Κίνα και κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες.

Η ASUS RTX 3090 πωλείται στην Αμερική από 1800 στα 1980 δολάρια, ενώ η φθηνότερη RTX (3080) από 860 δολάρια κοστίζει πλέον 1000 δολάρια. Θα αναμένουμε φυσικά και τις κινήσεις των άλλων εταιρειών.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο