Μετά την Ιταλία, η Apple ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προγραμματίζει να κλείσει όλα τα άμεσα καταστήματα λιανικής πώλησης στην Ισπανία ξεκινώντας αυτό το Σαββατοκύριακο. Λόγω της νέας επιδημίας του ιού της κορώνας, τα καταστήματα σε όλη την Ισπανία έχουν κλείσει. Νωρίτερα, ένα κατάστημα της Apple στην Πενσυλβάνια έκλεισε προσωρινά λόγω των οδηγιών του κυβερνήτη.
Η περιφερειακή ιστοσελίδα της Apple Ισπανίας δείχνει ότι 11 καταστήματα λιανικής πώλησης της Apple στην Ισπανία θα κλείσουν από τις 14 Μαρτίου. Αυτά τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά εν αναμονή περαιτέρω ειδοποιήσεων.
Η Apple έκλεισε για πρώτη φορά καταστήματα λιανικής στην Κίνα. Όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης της Apple στην Κίνα έκλεισαν στις αρχές Φεβρουαρίου, αλλά έχουν ξανανοίξει πια. Από τις 24 Φεβρουαρίου, 29 από τα καταστήματα λιανικής της Apple στην Κίνα έχουν ξαναρχίσει να λειτουργούν φυσιολογικά. Από την Παρασκευή, τα 42 καταστήματα της Apple στην Κίνα έχουν ξανανοίξει. Αλλά βραχυπρόθεσμα, οι ώρες λειτουργίας αυτών των καταστημάτων θα μειωθούν.
Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας δήλωσε στις 13 το βράδυ ότι ο αριθμός των νεοδιαγνωσθέντων και θανατηφόρων περιπτώσεων σχετικές με τον νέο ιο COVID-19 στην Ευρώπη, υπερβαίνει το σύνολο άλλων χωρών και περιοχών εκτός της Κίνας και ότι η Ευρώπη έχει γίνει το επίκεντρο της «πανδημίας» της νέας πνευμονίας της κορώνας αυτή την στιγμή.
Ο Γενικός Διευθυντής της WHO Tan Desai είπε σε μια συνέντευξη Τύπου, ότι στις 13 Μαρτίου 123 χώρες και περιφέρειες έχουν αναφέρει περισσότερα από 132.000 νέα κρούσματα COVID-19 που έχουν επιβεβαιωθεί στον Π.Ο.Υ. και περισσότερους από 5.000 θανάτους. “Αυτή είναι μια τραγωδία.”
Ανέφερε ότι η Ευρώπη έχει γίνει το επίκεντρο της πανδημίας της νέας λοίμωξης, με περισσότερες επιβεβαιωμένες διαγνώσεις και θανάτους από ό, τι σε χώρες και περιοχές εκτός Κίνας, ενώ περισσότερες περιπτώσεις αναφέρθηκαν καθημερινά από ό, τι στην κορυφή της επιδημίας στην Κίνα.
[signoff]
Πηγή: http://news.mydrivers.com/
