21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Bluetooth Ηχείο Tronsmart Element Mega Pro: Δύναμη και Ποιότητα!

Με το ηχείο Element Mega έχουμε ήδη ασχοληθεί στην ιστοσελίδα μας. Πρόσφατα μάλιστα αυτό το ηχείο ήταν ένα από τα δώρα του give away για τον εορτασμό των τεσσάρων χρόνων λειτουργίας του iTechNews.gr. Πριν λίγο καιρό η Tronsmart μας παρουσίασε το Mega Pro. Ένα νέο Bluetooth ηχείο που διατηρεί όλα τα πολύ καλά χαρακτηριστικά του απλού Mega αλλά διαθέτει και πολλές νέες ενδιαφέρουσες λειτουργίες! Ας το δούμε λίγο καλύτερα!

Περιγραφή

Το Element Mega Pro διατηρεί τον ίδιο ορθογώνιο, απόλυτα συμμετρικό, σχεδιασμό του απλού Mega και την ίδια πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Στην πάνω πλευρά του υπάρχουν τα πλήκτρα χειρισμού του ηχείου τα οποία είναι φωτιζόμενα και αφής. Έχουν έναν όμορφο λευκό φωτισμό που ανάβει μόλις ενεργοποιούμε το ηχείο. Αυτό το χαρακτηριστικό δίνει στο ηχείο μια μοναδική φινέτσα, ιδιαίτερα στο σκοτάδι. Τα κουμπιά αυτά είναι διαδοχικά: Κουμπί ενεργοποίησης της φωνητικής λειτουργίας, Κουμπί λειτουργιών, TWS, Equalizer,  Προηγούμενο κομμάτι, Κουμπί Play / Pause, Επόμενο κομμάτι και κουμπί NFC. Κάτω από τα κουμπιά υπάρχει η πολύ πρακτική «γραμμή» αφής για την αυξομείωση του ήχου. Για τις λειτουργίες TWS, Equalizer και NFC θα μιλήσουμε αναλυτικά παρακάτω.

Στην πίσω πλευρά του ηχείου βρίσκουμε το κουμπί ενεργοποίησης, την θύρα line-in 3.5 mm, την υποδοχή κάρτας μνήμης micro SD, την θύρα φόρτισης type C, καθώς και μια θύρα USB. Αυτές οι θύρες βρίσκονται κάτω από ένα ελαστικό καπάκι προστασίας. Η θύρα USB είναι μια νέα προσθήκη που δεν υπάρχει στο απλό Mega. Χρησιμοποιείται είτε για την αναπαραγωγή μουσικής από USB sticks, είτε σαν θύρα φόρτισης άλλων συσκευών όπως κινητού, tablet κλπ. Οι διαστάσεις του Mega Pro είναι 250 x 82 x 104 mm και το βάρος του στα 1.780 gr. Είναι δηλαδή αρκετά μεγαλύτερο και βαρύτερο από το Mega. Αυτό βέβαια είναι λογικό αφού μιλάμε για ένα ηχείο ισχύος 60 Watt ενώ το Mega έχει ισχύ 40 Watt. Ωστόσο μπορούμε να το συμπεριλάβουμε στις αποσκευές μας σε κάποιο ταξίδι ή εκδρομή, αφού συνοδεύεται κι από μια πολύ πρακτική θήκη μεταφοράς.

Εσωτερικά το ηχείο διαθέτει, αριστερά και δεξιά, δύο Tweeters και στο κέντρο ένα Woofer. Στην πίσω πλευρά του υπάρχει μια οβάλ παθητική μονάδα ενίσχυσης των χαμηλών συχνοτήτων. Ακόμα διαθέτει δύο ενισχυτές ήχου. Όπως είπαμε η συνολική ισχύ του φτάνει στα 60 Watts. Η απόσταση ηχητικής μετάδοσης του ηχείου φτάνει στα 20 μέτρα ανοιχτού χώρου! Το Element Mega Pro έχει αυτονομία λειτουργίας που αγγίζει τις 10 ώρες με μία μόνο φόρτιση, ενώ για την πλήρη φόρτισή του απαιτούνται 4 ως 5 ώρες.

Μέσα στην πραγματικά εντυπωσιακή συσκευασία του ηχείου, εκτός από το ίδιο το ηχείο, θα βρούμε: Ένα USB type-C καλώδιο φόρτισης,  ένα καλώδιο ήχου mini jack 3.5 mm, ένα φυλλάδιο οδηγιών σε επτά γλώσσες (όχι όμως Ελληνικά) την κάρτα εγγύησης και μια κάρτα στην οποία περιγράφεται τι ακριβώς σημαίνει η τεχνολογία SoundPulse™ της Tronsmart. Όλα αυτά τα έγγραφα βρίσκονται μέσα σε μια θήκη από μαύρο χαρτόνι. Στον πάτο του κουτιού υπάρχει τέλος μια μαλακή θήκη μεταφοράς για το ηχείο.

 

 Χαρακτηριστικά – Λειτουργίες

Το Tronsmart Element Mega Pro μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με διάφορους τρόπους. Είτε ασύρματα μέσω σύνδεσης Bluetooth, είτε μέσω καλωδίου ήχου στην στερεοφωνική είσοδο AUX των 3,5 mm, είτε μέσω κάρτας micro-SD ή τέλος μέσω ενός USB stick, στα οποία έχουμε γράψει αρχεία ήχου mp3. Ακόμα μπορεί να λειτουργήσει κι ως Bluetooth hands free. Συγκεκριμένα αν έχουμε μια κλήση την στιγμή που ακούμε μουσική, το ηχείο αυτόματα σταματάει την αναπαραγωγή και μπαίνει σε λειτουργία hands free. Όταν τελειώσουμε την συνομιλία μας, συνεχίζει αυτόματα την μουσική. Η συνομιλία μέσω της λειτουργίας hands free γίνεται μια χαρά και ο συνομιλητής μας ακούει περίφημα.

Το ηχείο είναι ακόμα συμβατό με τους ψηφιακούς ηχητικούς βοηθούς της Apple της Google και της Microsoft. Πατώντας το σχετικό κουμπί, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την λειτουργία του ηχητικού ψηφιακού βοηθού. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και την λειτουργία Power Bank που υποστηρίζει το ηχείο αυτό. H μπαταρία του έχει άλλωστε χωρητικότητα 10.400 mAh, όση δηλαδή και στα περισσότερα Power Bank. Συνδέοντας ένα καλώδιο USB στην αντίστοιχη θύρα, μπορούμε να φορτίζουμε το κινητό ή το tablet μας! Η Tronsmart όμως προτείνει να μην ακούμε μουσική από το ηχείο όταν φορτίζουμε με αυτό το κινητό μας.

Ο ήχος αυτού του ηχείου είναι πραγματικά πάρα πολύ δυνατός και καθαρός! Τα μπάσα είναι γεμάτα και τα πρίμα κρυστάλλινα. Οι φωνητικές συχνότητες αποδίδονται καθαρά και χωρίς παραμορφώσεις. Ο ήχος παραμένει διαυγής και χωρίς τριξίματα, ακόμα και στο μέγιστο της έντασης. Το ηχείο μπορεί άνετα να «γεμίσει» με μουσική έναν πολύ μεγάλο ενιαίο χώρο. Αυτό το πολύ καλό ηχητικό αποτέλεσμα οφείλεται στην τεχνολογία SoundPulse™ της Tronsmart. Χάρη σε αυτήν, έχουμε ήχο χωρίς αρμονικές παραμορφώσεις και θόρυβο. Το ηχητικό φάσμα διευρύνεται και ενισχύεται η στερεοφωνική αίσθηση. Έχουμε ήχο με  βαθύτερα μπάσα και ταυτόχρονα υψηλής καθαρότητας φωνητικά.

Το Mega Pro διαθέτει όπως είπαμε, ισοσταθμιστή ήχου (Equalizer) τριών επιλογών. Η πρώτη που είναι και η προεπιλεγμένη, είναι η Deep Bass. Με αυτή έχουμε ήχο με βαθύ μπάσο. Η δεύτερη είναι η Vocal και όταν την επιλέξουμε, η ενδεικτική λυχνία ανάβει με πράσινο χρώμα. Σε αυτή την ρύθμιση δίνεται έμφαση στις μέσες συχνότητες που είναι αυτές των φωνητικών. Η τρίτη ρύθμιση είναι η 3D και όταν την επιλέξουμε η ενδεικτική λυχνία ανάβει με μπλε χρώμα. Αυτή η επιλογή δημιουργεί την αίσθηση ότι ο ήχος έρχεται από διαφορετικές μεριές (3D). Η λειτουργία ισοστάθμισης ήχου βελτιώνει ακόμα περισσότερο το ηχητικό αποτέλεσμα αφού προσαρμόζει τον ήχο στα γούστα μας. Η δυνατότητα Equalizer δεν υπάρχει στο απλό μοντέλο Mega.

Το ηχείο αυτό διαθέτει πιστοποίηση IPX5. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλον με σκόνη και υγρασία, χωρίς να κινδυνεύει να καταστραφεί. Η κωδικοποίηση IPX5 σημαίνει ότι το ηχείο έχει δοκιμαστεί σε λειτουργία, χωρίς να εμφανίσει πρόβλημα, ενώ εκτοξεύεται πάνω του νερό, από όλες τις κατευθύνσεις, για τουλάχιστον τρία λεπτά. Ο όγκος του νερού που πέφτει πάνω στο ηχείο είναι 12,5 lt ανά λεπτό και η πίεση του νερού 30 kPa, σε απόσταση τριών μέτρων. Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό ηχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα στο μπάνιο, στην πισίνα, στην βροχή, στο χιόνι, στις λάσπες κλπ χωρίς να υπάρχει φόβος να χαλάσει.

Το Mega Pro διαθέτει Bluetooth έκδοσης 5.0. Προσφέρει έτσι σταθερές συνδέσεις μεγάλης εμβέλειας και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Στα συμβατά smart phones εμφανίζεται δίπλα στο Bluetooth σύμβολο και η στάθμη της μπαταρίας του ηχείου. Ακόμα η υποστήριξη της τεχνολογίας NFC κάνει την σύνδεση του ηχείου με το κινητό, παιχνιδάκι. Αρκεί να ακουμπήσουμε το συμβατό με NFC κινητό μας στο σύμβολό «Ν» στην πάνω δεξιά πλευρά του ηχείου και η σύνδεση έγινε! Ένα ακόμα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτού του ηχείου, είναι η τεχνολογία True Wireless Stereo (TWS) που υποστηρίζει. Αν συνδέσουμε δηλαδή στο κινητό μας ταυτόχρονα δύο ηχεία Mega Pro, το ένα θα λειτουργεί σαν αριστερό ηχείο και το άλλο σαν δεξί. Έτσι θα έχουμε μια πραγματικά στερεοφωνική απόδοση ήχου στον χώρο μας.

Συμπεράσματα

Το Bluetooth ηχείο Tronsmart Element Mega Pro είναι πραγματικά μια άριστη επιλογή για όσους χρειάζονται ένα πολύ δυνατό ασύρματο ηχείο για να ακούνε μουσική. Ο ήχος του είναι μεστός και καθαρός. Έχει ξεχωριστή εμφάνιση, χάρις στο φωτιζόμενο πάνελ και ποιοτική κατασκευή. Είναι λίγο βαρύ και μεγάλο σε σχέση με άλλα ηχεία αλλά αυτό δεν μειώνει την φορητότητά του, ειδικά αν χρησιμοποιήσουμε την θήκη μεταφοράς του. Διαθέτει πολλές δυνατότητες και χαρακτηριστικά όπως Πιστοποίηση IPX5, Equalizer, Power Bank, SoundPulse™, NFC και True Wireless Stereo (TWS), όπως περιγράψαμε αναλυτικά παραπάνω.

Σήμερα μπορούμε να αποκτήσουμε αυτό το καταπληκτικό ηχείο από το επίσημο κατάστημα της Tronsmart στο Aliexpress, με έκπτωση 40%, από 127 € μόνο 74 €! Επιλέγοντας αποστολή από την αποθήκη της Πολωνίας, θα το παραλάβουμε σε 3 ως 7 μέρες, χωρίς έξοδα τελωνείου!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο