25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Chrome – Σταματάει την υποστήριξη στο FTP.

Ως ένα από τα κλασσικά πρωτόκολλα του Διαδικτύου, το FTP (Πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων), έκλεισε τα 48 έτη ύπαρξης. Το αρχικό του πρότυπο δημοσιεύθηκε το 1971 από το FRC 114. Ωστόσο, αυτή η υπηρεσία φιλοξενίας αρχείων σε απευθείας σύνδεση έχει μειωθεί τον τελευταίο καιρό, κυρίως λόγω των επιπτώσεων P2P αλλά και λόγο έλλειψης πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Στην πραγματικότητα, ξεκινώντας από το Chrome 59, η Google έχει αποδυναμώσει την υποστήριξή της για σελίδες FTP. Στο Chrome 72, ο σύνδεσμος FTP αναγκάζει ένα άλμα για να μεταφορτώσει όλο το περιεχόμενο αντί για την περιήγηση στον κατάλογο.

Η ομάδα του Chrome έγραψε στο blog ότι η χρήση του FTP έχει πέσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο, δεν υπάρχει ανάγκη για συντήρηση της ασφάλειας και η υποστήριξη θα καταργηθεί πολύ γρήγορα.

Επιπλέον και το Mozilla κάνει από καιρό τώρα παρόμοια συζήτηση για την αποδυνάμωση του FTP. Αναμένεται ότι και το Firefox θα ακολουθήσει τα βήματα του Chrome, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάποιο σαφές σχέδιο για το όλο χρονοδιάγραμμα και στα δύο προγράμματα.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο