27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Cyansky HS7R: Ο πολύ-λειτουργικός φακός κεφαλής!

Οι φακοί κεφαλής της CyanskyLight έχουν σημειώσει πολλές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Είναι ιδιαίτερα ποιοτικοί και διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των χρηστών. Η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει τρία μοντέλα, τα HS6R, HS5R και HS3R. Αυτοί οι φακοί μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμοι σε όποιους χρειάζεται να δουλέψουν με ελεύθερα και τα δύο χέρια, σε σκοτεινό περιβάλλον. Στην ιστοσελίδα μας έχουμε παρουσιάσει και τα τρία αυτά μοντέλα. Ο φακός HS6R είναι ένας καθαρόαιμος φακός κεφαλής ενώ οι HS5R και HS3R είναι αποσπώμενοι από τη βάση τους, οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο χέρι, σαν κοινοί φακοί τσέπης. Πρόσφατα η CyanskyLight παρουσίασε ένα ακόμα μοντέλο φακού κεφαλής, τον HS7R. Ο φακός αυτός είναι επίσης αποσπώμενος και διαθέτει τρεις λυχνίες LED που ανάβουν με διαφορετικούς συνδυασμούς. Μπορεί να λειτουργήσει σαν φακός – προβολέας με μέγιστη απόσταση δέσμης τα 186 μέτρα και σαν φακός διάχυτου φωτός με γωνία φωτισμού 90 μοίρες. Ας τον δούμε λίγο καλύτερα.

Περιγραφή

Ο Cyansky HS7R έχει σχήμα κυλινδρικό και είναι στηριγμένος πάνω σε μια μεταλλική βάση, με τη βοήθεια ενός μεταλλικού ελάσματος. Είναι με τέτοιον τρόπο στηριγμένος ώστε να μπορούμε εύκολα να τον στρέφουμε κατακόρυφα, μέχρι γωνία 180ο, για να ρίχνουμε το φως του εκεί που πρέπει. Στη μεταλλική βάση είναι περασμένος ένας ελαστικός ρυθμιζόμενος διπλός ιμάντας με τη βοήθεια του οποίου μπορούμε να στηρίξουμε τον φακό γύρω από το κεφάλι μας. Ο διπλός ιμάντας προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και σταθερότητα, όταν φοράμε τον φακό στο κεφάλι, από τον μονό ιμάντα των άλλων τριών μοντέλων. Ο HS7R είναι κατασκευασμένος από σκληρό κράμα αλουμινίου, αεροπορικού τύπου, με βαφή υψηλής αντοχής, σε χρώμα μαύρο. Ο ιμάντας έχει επίσης μαύρο χρώμα και πάνω του υπάρχει το λογότυπο της Cyansky σε χρώμα γαλάζιο. Να σημειώσουμε ακόμα ότι ο φακός αυτός διαθέτει στρατιωτική πιστοποίηση. Οι διαστάσεις του είναι: 103 mm το μήκος, 26 mm η διάμετρος σώματος και 32 mm το πλάτος της κεφαλής. Το βάρος του μαζί με την βάση, τον ιμάντα και τη μπαταρία είναι 213 γραμμάρια. Ο φακός μόνος του χωρίς τη μπαταρία, ζυγίζει 70 γραμμάρια και με τη μπαταρία 142 γραμμάρια. Είναι δηλαδή μεγαλύτερος και βαρύτερος από τα άλλα δύο αποσπώμενα μοντέλα HS5R και HS3R.

Ο HS7R διαθέτει τρεις λυχνίες LED. Αυτές είναι: 2 λυχνίες LED τύπου DURIS P9 της εταιρείας ORRAM που δίνουν διάχυτο, λευκό φως και μια λυχνία LED τύπου SFT70 της εταιρείας Luminus, λευκού φωτισμού που είναι και η βασική. Οι λυχνίες ανάβουν με πολλούς τρόπους ανάλογα με τις ανάγκες μας. Ο φακός διαθέτει έναν διακόπτη λειτουργίας, από σιλικόνη, που βρίσκεται στο πλάι δεξιά, στη μεριά του προβολέα και έναν μεταλλικό που βρίσκεται στο πλάι, πάνω από τον προβολέα. Με τον διακόπτη σιλικόνης μπορούμε να ενεργοποιήσουμε όλους τους τρόπους λειτουργίας του βασικού προβολέα του φακού. Οι διαθέσιμες επιλογές, διαδοχικά, είναι τέσσερεις: Turbo με φωτεινότητα 2.800 lumens και απόσταση δέσμης στα 186 m, Υψηλή με φωτεινότητα 800 lumens και απόσταση δέσμης στα 100 m, Μέση με φωτεινότητα 200 lumens και απόσταση δέσμης στα 51 m, Χαμηλή με φωτεινότητα 50 lumens και απόσταση δέσμης στα 25 m. Στη φωτεινότητα Turbo η αυτονομία του φακού φτάνει στις 4 ώρες ενώ στις υπόλοιπες φωτεινότητες η αυτονομία είναι 6 ώρες, 26 ώρες και 100 ώρες αντίστοιχα. Το άνοιγμα δέσμης του προβολέα είναι 20 μοίρες. Με τον μεταλλικό διακόπτη μπορούμε να ενεργοποιήσουμε όλους τους τρόπους λειτουργίας του διάχυτου φωτισμού. Οι διαθέσιμες επιλογές, διαδοχικά, είναι τέσσερεις: Turbo με φωτεινότητα 2.000 lumens και απόσταση δέσμης στα 91 m, Υψηλή με φωτεινότητα 500 lumens και απόσταση δέσμης στα 64 m, Μέση με φωτεινότητα 100 lumens και απόσταση δέσμης στα 20 m, Χαμηλή με φωτεινότητα 15 lumens και απόσταση δέσμης στα 10 m. Στη φωτεινότητα Turbo η αυτονομία του φακού φτάνει στις 4,5 ώρες ενώ στις υπόλοιπες φωτεινότητες η αυτονομία είναι 9,5 ώρες, 48 ώρες και 140 ώρες αντίστοιχα. Το άνοιγμα δέσμης του διάχυτου φωτισμού είναι 90 μοίρες. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο φακός διαθέτει λειτουργία κλειδώματος. Με το πάτημα οποιουδήποτε κουμπιού για τρία δευτερόλεπτα, μπορούμε να κλειδώσουμε τον φακό ώστε να μην ανάψει άσκοπα, αν πατηθεί το κουμπί, ενώ βρίσκεται στην τσέπη ή στην τσάντα μας. Το κλείδωμα ακυρώνεται επίσης με το πάτημα οποιουδήποτε κουμπιού για τρία δευτερόλεπτα.

Όπως αναφέραμε, ο φακός αυτός μπορεί να αποσπαστεί από την βάση κεφαλής και να χρησιμοποιηθεί σαν κοινός φακός τσέπης. Μάλιστα το καπάκι μπαταρίας που βρίσκεται στο πλάι αριστερά, είναι μαγνητικό, οπότε μπορούμε να κολλήσουμε τον φακό σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια, οριζόντια ή κάθετη, και να φωτίσουμε τον χώρο που μας ενδιαφέρει.

Ο Cyansky HS7R τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, τύπου 21700 που διαθέτει ενσωματωμένο κύκλωμα φόρτισης και θύρα type-C. Έτσι για να την φορτίσουμε, το μόνο που χρειάζεται είναι να την συνδέσουμε σε έναν κοινό φορτιστή κινητού, μέσω του καλωδίου που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Μάλιστα πάνω στον θετικό πόλο της υπάρχει και μια ενδεικτική λυχνία. Αυτή ανάβει κόκκινη στη φόρτιση και πράσινη στην πλήρη φόρτιση. Εναλλακτικά μπορούμε να φορτίσουμε την μπαταρία από την θύρα Type-C που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του φακού, πίσω από τον προβολέα, κάτω από ένα προστατευτικό καπάκι. Πάνω στο κουμπί σιλικόνης θα βρούμε μια ενδεικτική λυχνία για τη στάθμη ενέργειας της μπαταρίας. Ενεργοποιείται με το στιγμιαίο πάτημα το κουμπιού και ανάβει πράσινη όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, αναβοσβήνει πράσινη όταν η στάθμη είναι μεταξύ 75% και 50%, ανάβει κόκκινη όταν η στάθμη είναι μεταξύ 50% και 25%, αναβοσβήνει κόκκινη όταν στάθμη της μπαταρίας είναι μικρότερη από 25%. Κατά τη διάρκεια της φόρτισης η λυχνία ανάβει κόκκινη και γίνεται πράσινη όταν η μπαταρία γεμίσει. Η χωρητικότητά της μπαταρίας είναι 5.000 mAh και η τάση της 3,6 V. Για την πλήρη φόρτιση απαιτούνται περίπου δύο ώρες.

Μέσα στη πολύ προσεγμένη συσκευασία του φακού, από σκληρό χαρτόνι με μαγνητικό καπάκι, θα βρούμε: Τον Cyansky HS7R με την μπαταρία του και την βάση κεφαλής, δύο ανταλλακτικά λαστιχάκια στεγανοποίησης, το εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά και Κινέζικα, την κάρτα εγγύησης και το καλώδιο φόρτισης. Ακόμα θα βρούμε μια πολύ πρακτική υφασμάτινη θήκη μεταφοράς. Η CyanskyLight δίνει πέντε χρόνια εγγύηση για τον Cyansky HS7R και έναν χρόνο για την μπαταρία. Ακόμα προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση του φακού αν αυτός εμφανίσει πρόβλημα τις πρώτες 15 μέρες από την ημερομηνία αγοράς.

Χαρακτηριστικά – Δυνατότητες – Απόδοση

 Ο Cyansky HS7R μπορεί να λειτουργεί με πολλούς τρόπους, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την βασική λειτουργία προβολέα για να φωτίσουμε στοχευμένα σε μεγάλες αποστάσεις, όπως για παράδειγμα σε μια πορεία στην ύπαιθρo. Όταν χρειαζόμαστε πολύ ισχυρή φωτεινή δέσμη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την Turbo λειτουργία του προβολέα και να έχουμε μεγάλη φωτεινότητα  2.800 lumens και μεγάλη εμβέλεια λειτουργίας που φτάνει στα 186 μέτρα! Η λειτουργία διάχυτου φωτισμού έχει μικρότερη εμβέλεια αλλά μεγαλύτερη διάχυση που φτάνει στις 90 μοίρες. Μπορεί λοιπόν να χρησιμοποιηθεί για τον άπλετο φωτισμό κλειστών χώρων, όπως ένα δωμάτιο ή σε κοντινές αποστάσεις για επισκευές ή όταν ψάχνουμε κάτι γύρω μας ή ακόμα και για διάβασμα. Η μέγιστη αυτονομία στη χαμηλή φωτεινότητα του διάχυτου φωτισμού, μπορεί να φτάσει τις 140 ώρες! Ακόμα μπορούμε να αφαιρέσουμε τον φακό από την βάση κεφαλής και να τον χρησιμοποιήσουμε σαν κοινό φακό τσέπης. Πολύ εξυπηρετική είναι και η ύπαρξη του μαγνητικού καπακιού που μας επιτρέπει να κολλάμε σταθερά τον φακό σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια, όπως για παράδειγμα το καπό ενός αυτοκινήτου.

Ο φακός είναι πολύ βολικός στη χρήση και αν φορεθεί σωστά δεν κουράζει καθόλου λόγω του ελαστικού, ρυθμιζόμενου, διπλού ιμάντα κεφαλής. Η δυνατότητα ρύθμισης καθ’ ύψος είναι πολύ χρήσιμη, αφού μπορούμε να εστιάσουμε με μεγάλη ακρίβεια σε αυτό που μας ενδιαφέρει. Η δυνατότητα εναλλαγής των βαθμίδων φωτεινότητας μας βοηθάει να προσαρμόσουμε τη δέσμη φωτός στις ανάγκες μας. Αυτό συμβάλει πολύ και στη βελτίωση του χρόνου αυτονομίας του φακού. Να αναφέρουμε ότι ο φακός «θυμάται» τη βαθμίδα φωτεινότητας που είχαμε ρυθμίσει όταν τον κλείσαμε και την ενεργοποιεί όταν τον θέσουμε πάλι σε λειτουργία.

Ο Cyansky HS7R διαθέτει αισθητήρα φωτός. Είναι ένα χαρακτηριστικό που συναντάμε πρώτη φορά σε φακό της CyanskyLight. Όταν είναι ενεργοποιημένος ο αισθητήρας, ο φακός «αντιλαμβάνεται» ότι η δέσμη του πέφτει σε πολύ κοντινά αντικείμενα και αυτόματα μειώνει τη φωτεινότητά του προκειμένου να μην κάψει τα κοντινά αντικείμενα από την υπερθέρμανση. Η λειτουργία αυτή ενεργοποιείται με διπλό πάτημα του μεταλλικού κουμπιού, όταν ο φακός είναι στη λειτουργία του προβολέα, ή με διπλό πάτημα του κουμπιού σιλικόνης, όταν ο φακός είναι στη λειτουργία του διάχυτου φωτός. Η ενεργοποίηση επιβεβαιώνεται με τριπλό «άναψε – σβήσε» του φωτός. Η απενεργοποίηση του αισθητήρα γίνεται με τον ίδιο τρόπο.

Η θερμοκρασία του λευκού φωτός που παράγεται από τον προβολέα του φακού είναι στα 6.500 Κ, δηλαδή έχουμε ψυχρό φωτισμό. Στη λειτουργία διάχυτου φωτός η θερμοκρασία είναι 4.000 K, δηλαδή ουδέτερος φωτισμός. Ο ουδέτερος φωτισμός βοηθάει στην απόδοση των φυσικών χρωμάτων των αντικειμένων, ενώ προσφέρει  ξεκούραστη χρήση ακόμα και στο διάβασμα!

Ο φακός είναι εξοπλισμένος με κατάλληλα ηλεκτρονικά συστήματα προστασίας από υπερφόρτιση, βραχυκύκλωμα, χαμηλή τάση και υπερθέρμανση. Ο Cyansky HS7R διαθέτει αδιάβροχη πιστοποίηση IP68 για χρήση σε περιβάλλον με υγρασία ή με σκόνη. Μπορεί να λειτουργήσει μέσα στο νερό σε βάθος μέχρι δύο μέτρα! Ακόμα είναι πολύ ανθεκτικός σε πτώσεις. Δεν πρόκειται να πάθει καμία βλάβη αν τον ρίξουμε από ύψος μέχρι δύο μέτρων. Ο φακός αυτός μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα σε θερμοκρασία από -30ο C ως 50ο C. Πρακτικά δηλαδή λειτουργεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Συμπέρασμα

Ο Cyansky HS7R είναι πραγματικά πολλά περισσότερα από έναν απλό φακό κεφαλής. Βασικά είναι ένας πολύ-λειτουργικός φακός κεφαλής που μπορεί να φανεί χρήσιμος σε πολλούς επαγγελματίες αλλά και στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο. Ακόμα είναι ένας φακός τσέπης με μαγνητικό καπάκι που μπορεί να ανάβει σε πολλές διαφορετικές βαθμίδες ανάλογα με τις ανάγκες μας. Διαθέτει λευκό φωτισμό προβολέα ή λευκό διάχυτο φωτισμό. Η ποιότητα κατασκευής του είναι άριστη, όπως άλλωστε και όλα τα προϊόντα της CyanskyLight. Μπορούμε να τον αποκτήσουμε από το επίσημο διαδικτυακό κατάστημα της CyanskyLight στο Aliexpress με έκπτωση 34%, στα 119 €, με δωρεάν τα έξοδα αποστολής! Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο