27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Cyansky M1R: Ο πολύ-λειτουργικός φακός τσέπης!

Έχουμε ήδη παρουσιάσει στην ιστοσελίδα μας τους δύο φακούς τσέπης της εταιρείας CyankyLight. Πρόκειται για τα μοντέλα Cyansky M2 και Cyansky M3. Πρόσφατα η εταιρεία κυκλοφόρησε τον Cyansky M1R. Είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας φακών τσέπης της CyankyLight. Το μοντέλο αυτό παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για δύο λόγους. Ο ένας είναι το διαφορετικό σχήμα του που είναι ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο και ο άλλος είναι οι τρεις διαφορετικές λειτουργίες που ενσωματώνει. Όπως και τα δύο άλλα μοντέλα, έχει άριστη ποιότητα, ανθεκτική κατασκευή και μεγάλη φωτεινότητα. Ας τον δούμε πιο αναλυτικά.

Περιγραφή

Όπως είπαμε, ο Cyansky Μ1R έχει σχήμα ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο. Ο σχεδιασμός του διαφέρει από τον κλασικό σχεδιασμό των φακών που είναι συνήθως κυλινδρικοί. Μοιάζει με ένα μικρό κουτί σπίρτα και δε θυμίζει φακό με την πρώτη ματιά. Είναι κατασκευασμένος από σκληρό κράμα αλουμινίου, με βαφή υψηλής αντοχής, όπως και ο Cyansky M2. Κυκλοφορεί σε τρία χρώματα, cool black (μαύρο), desert yellow (απόχρωση του καφέ) και burgundy (απόχρωση του κόκκινου). Είναι πολύ μικρός με διαστάσεις: μήκος: 5,04 cm, πλάτος: 2,4 cm και ύψος: 1,1 cm. Το βάρος του είναι επίσης ελάχιστο, μόλις 19,5 γραμμάρια. Έτσι μπορούμε να τον έχουμε πάντα μαζί μας στην τσέπη ή στο μπρελόκ με τα κλειδιά μας.

Μπροστά, στον προβολέα, ο φακός διαθέτει τρεις λυχνίες LED, μία για κάθε λειτουργία που προσφέρει. Στη μέση βρίσκεται η βασική φωτεινή πηγή του φακού, μια λυχνία LED που έχει μέγιστη φωτεινότητα 200 lumens και εμβέλεια 50 m. Αριστερά βρίσκεται μια λυχνία LED που παράγει κόκκινο φως, σταθερό ή που αναβοσβήνει και δεξιά μια λυχνία LED που παράγει υπεριώδες (UV) φως. Το κόκκινο φως έχει μέγιστη φωτεινότητα 13 lumens και εμβέλεια 2 m, ενώ το υπεριώδες έχει ισχύ 100 mW.

Το κουμπί λειτουργίας του φακού είναι τοποθετημένο στην πάνω πλευρά του. Είναι διαφανές με ενσωματωμένη  ενδεικτική λυχνία. Αν πατήσουμε  το κουμπί στιγμιαία, η λυχνία ανάβει και μας δείχνει τη στάθμη ενέργειας της μπαταρίας: 100% – 80% σταθερό πράσινο, 80% – 50% πράσινο που αναβοσβήνει, 50% – 20% σταθερό κόκκινο και 20% – 1% κόκκινο που αναβοσβήνει. Αν πατήσουμε το κουμπί για 0,5 δευτερόλεπτο ο φακός ανάβει ή σβήνει. Αν το πατήσουμε για 1,5 δευτερόλεπτο εναλλάσσεται η λειτουργία σε κόκκινο φως ή UV. Με στιγμιαίο πάτημα του κουμπιού, ενώ ο φακός ανάβει σε λευκό φως, εναλλάσσουμε τη φωτεινότητά του. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι τρεις. Υψηλή με φωτεινότητα 200 lumens και απόσταση δέσμης στα 55 m, Μέση με φωτεινότητα 25 lumens και απόσταση δέσμης στα 5 m, Χαμηλή με φωτεινότητα 1 lumen και απόσταση δέσμης στο 1 m. Στην υψηλή φωτεινότητα η αυτονομία του φακού φτάνει στη 1,2 ώρα, ενώ στις υπόλοιπες φωτεινότητες η αυτονομία είναι 5,5 ώρες και 40 ώρες αντίστοιχα. Με στιγμιαίο πάτημα του κουμπιού, ενώ ο φακός ανάβει σε κόκκινο ή UV φως, εναλλάσσουμε τη λειτουργία κυκλικά σε UV, κόκκινο ή κόκκινο που αναβοσβήνει. Ο σταθερός κόκκινος φωτισμός έχει αυτονομία 1,5 ώρες και ο κόκκινος που αναβοσβήνει 3 ώρες. Το υπεριώδες φως έχει αυτονομία 2,5 ώρες. Με διπλό πάτημα του κουμπιού μπορούμε να κλειδώσουμε τον φακό ώστε να μην ανάψει άσκοπα, αν πατηθεί το κουμπί, ενώ βρίσκεται στην τσέπη ή στην τσάντα μας. Το κλείδωμα ακυρώνεται με διπλό πάτημα του κουμπιού.

Ο Cyansky Μ1R τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 200 mAh. Η μπαταρία δεν είναι αποσπώμενη. Για το λόγο αυτόν στο αριστερό πλάι του φακού, κάτω από ένα ελαστικό καπάκι, υπάρχει μια θύρα USB Type-C για τη φόρτισή της. Για να τη φορτίσουμε, το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδέσουμε τον φακό σε έναν κοινό φορτιστή κινητού, μέσω του καλωδίου που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Κατά τη φόρτιση η ενδεικτική λυχνία ανάβει κόκκινη. Μόλις η φόρτιση ολοκληρωθεί, γίνεται πράσινη. Για την πλήρη φόρτιση απαιτείται περίπου μία ώρα και 30 λεπτά.

Μέσα στη συσκευασία του φακού θα βρούμε: Τον Cyansky M1R, το εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά, την κάρτα εγγύησης, το καλώδιο φόρτισης και ένα κορδόνι με κρίκο για τα κλειδιά. Η CyanskyLight δίνει πέντε χρόνια εγγύηση για τον φακό. Ακόμα προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση του φακού αν αυτός εμφανίσει πρόβλημα τις πρώτες 15 μέρες από την ημερομηνία αγοράς.

Χαρακτηριστικά – Δυνατότητες – Απόδοση

Ο Cyansky M1R είναι ένας πολύ μικρός φακός γενικής χρήσης με πολλές λειτουργίες! Έχει, για το μέγεθός του, ισχυρή φωτεινή δέσμη 200 lumens και ικανοποιητική εμβέλεια λειτουργίας που φτάνει στα 55 μέτρα! Το πλάτος της δέσμης του είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να φωτίζει ικανοποιητικά το σημείο που εστιάζουμε για να εργαστούμε ή να διαβάσουμε με άνεση και ασφάλεια. Ο φακός είναι κατάλληλος για κάθε ανάγκη στο σπίτι, στη δουλειά, στο αυτοκίνητο, στο εξοχικό, στον κήπο, στην κατασκήνωση, στην εκδρομή, κλπ. Μπορούμε να τον έχουμε στην τσέπη μας, έτοιμο για χρήση, όποτε χρειαστεί.

Η δυνατότητα εναλλαγής των βαθμίδων φωτεινότητας μας βοηθάει να προσαρμόσουμε τη δέσμη φωτός στις ανάγκες μας. Αυτό συμβάλει πολύ και στη βελτίωση του χρόνου αυτονομίας του φακού. Η θερμοκρασία του λευκού φωτός που παράγεται από τον Μ1R είναι περίπου στα 6000 K. Άρα αποδίδει ψυχρό λευκό φως.

Η λειτουργία του κόκκινου φωτισμού που αναβοσβήνει μπορεί να φανεί χρήσιμη σε μια έκτακτη περίπτωση για λόγους ασφαλείας ή όταν κάνουμε ποδήλατο. Ο σταθερός κόκκινος φωτισμός είναι χρήσιμος για να διαβάσουμε το βράδυ χωρίς να κουράζουμε τα μάτια μας και χωρίς να ενοχλούμε αυτούς που κοιμούνται στον ίδιο χώρο. Ακόμα για να φωτίσουμε σε κοντινή απόσταση στην ύπαιθρο, χωρίς να προσελκύουμε τα έντομα. Η λειτουργία του φωτός UV μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση ψεύτικων χαρτονομισμάτων, διαρροών σε συστήματα A/C αυτοκίνητων, περιττωμάτων αρουραίων, υπολειμμάτων σωματικών υγρών από ζώα και ανθρώπους, ζώα που είναι δύσκολο να ανιχνεύσουμε, όπως σκορπιοί, κοριοί κ.λπ. Προσοχή όμως! Το φως UV δεν πρέπει να το στέφουμε στα μάτια! Μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη.

Ο M1R διαθέτει κατάλληλα ηλεκτρονικά συστήματα προστασίας από υπερφόρτιση, βραχυκύκλωμα, χαμηλή τάση και υπερθέρμανση. Ακόμα να αναφέρουμε ότι ο φακός «θυμάται» τη βαθμίδα φωτεινότητας που είχαμε ρυθμίσει ή τη λειτουργία που χρησιμοποιούσαμε όταν τον κλείσαμε και την ενεργοποιεί όταν τον θέσουμε πάλι σε λειτουργία. Ο Cyansky M1R διαθέτει αδιάβροχη πιστοποίηση IPX8 για χρήση σε υγρό περιβάλλον. Μπορεί να λειτουργήσει μέσα στο νερό για μισή ώρα, μέχρι βάθος δύο μέτρων. Ακόμα είναι πολύ ανθεκτικός σε πτώσεις. Δεν πρόκειται να πάθει καμία βλάβη αν τον ρίξουμε από ύψος μέχρι δύο μέτρων. Ο φακός αυτός μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα σε θερμοκρασία από -30ο C ως 50ο C. Πρακτικά δηλαδή λειτουργεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Συμπέρασμα

Ο Cyansky M1R είναι ένας πολύ μικρός και εξαιρετικά αποδοτικός φακός που συνδυάζει τρεις λειτουργίες. Είναι ποιοτικός και έχει μεγάλη αντοχή για χρήση σε όλες τις συνθήκες. Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε στο νυχτερινό περπάτημα, στο ποδήλατο, στις μικροεπισκευές, στην ανίχνευση εντόμων ή πλαστών χαρτονομισμάτων και σε τόσα άλλα! Είναι τόσο μικρός που μπορούμε να τον κρύψουμε στην παλάμη μας ή να τον έχουμε σαν μπρελόκ για κλειδιά. Μπορούμε να τον αποκτήσουμε σήμερα από το επίσημο διαδικτυακό κατάστημα της CyankyLight με έκπτωση 15%, με τη χρήση του εκπτωτικού κωδικού ITECHNEWS σε τιμή περίπου 25 €. Η CyanskyLight προσφέρει τρόπο αποστολής απαλλαγμένο από χρεώσεις τελωνείου.

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο