22.2 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024

Επερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Qualcomm λέει ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην Huawei ενδέχεται να μειώσουν την πίεση στις παγκόσμιες ελλείψεις chip!

Στις αρχές Ιανουαρίου, η Qualcomm είχε ανακοινώσει ότι ο Cristiano Amon θα ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας από τις 30 Ιουνίου 2021. Τώρα, o Amon είπε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Huawei θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση της πίεσης στις ελλείψεις ημιαγωγών.

Σε μια διαδικτυακή εκπομπή με τον αναλυτή της Goldman Sachs, Rod Hall (μέσω του Bloomberg), είπε ότι λόγω του εμποδίου στην κατασκευή τσιπ που αντιμετωπίζει η Huawei, οι εγκαταστάσεις στο συνεργάτη της TSMC θα γίνουν δωρεάν τώρα. Για την ιστορία, η TSMC έπρεπε να σταματήσει τις παραγγελίες της Huawei το 2020 λόγω των αυστηρότερων περιορισμών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο Κινέζικος Γίγαντας δεν έχει καταφέρει να κάνει περισσότερα chipset HiSilicon Kirin. Τέλος πάντων, ο Amon λέει ότι παρόλο που οι εγκαταστάσεις θα ήταν πλέον διαθέσιμες για άλλους, οι δυσκολίες στη μεταφορά τεχνολογίας ενδέχεται να καθυστερήσουν τα άμεσα οφέλη από αυτό.

Εκτός αυτού, οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν ελλείψεις ημιαγωγών κατά τη διάρκεια του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας και καταπιέζουν τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα, είναι χειρότερο σε κάποιες χώρες όπως την Γερμανία που επιδίωξε εναλλακτικές λύσεις όπως εταιρείες της Ταϊβάν.

Επίσης, η ζήτηση σε ελλείψεις τσιπ έχει αυξήσει περαιτέρω τη ζήτηση σε βασικά εξαρτήματα Smartphone, Προσωπικούς Υπολογιστές, Αυτοματισμούς, Δικτύωση κ.λπ.

Επιστρέφοντας, ο Aman λέει ότι οι απαιτήσεις της Qualcomm έχουν αυξηθεί σε σχέση με το πριν. Στην πραγματικότητα, τα έσοδα της εταιρείας τον Οκτώβριο-Δεκ. του 2020 (σημειώθηκε ως το πρώτο τρίμηνο του 2021 στο οικονομικό έτος) αυξήθηκε κατά ένα επιβλητικό 62%.

Η Qualcomm κοιτάζει τα εργοστάσια παραγωγής ημιαγωγών της TSMC και της Samsung που σχεδιάζονται να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ. Παρόλο που εμποδίζεται η επικοινωνία με την Huawei, προσπαθεί το καλύτερό της για να έρθει σε επαφή με την πρόσφατα αποσπασμένη εταιρεία HONOR.

Τέλος, ο Amon είπε ότι η διαμάχη ημιαγωγών μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας θα απαιτούσε πολύ χρόνο για να επιλυθεί πριν επιτευχθεί λύση.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο