27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Φτιάξτε μόνοι σας μία Custom ROM για το Xiaomi κινητό σας με 3 κλικ!

Πρόσφατα έπεσα πάνω σε ένα site, που με 3 κλικ σου δίνει την δυνατότητα να έχεις μία custom rom για το Xiaomi κινητό σου, με πηγή το Xiaomi.eu. Έπρεπε λοιπόν να την δοκιμάσω, να δω εάν είναι εντάξει και εφόσον όλα λειτουργούν εντάξει να σας την προτείνω και εσάς. Ε λοιπόν το έκανα! Έφτιαξα μία custom rom για το αθάνατο Xiaomi Mi3 που έχω, την εγκατέστησα και όλα είναι μια χαρά! Μάλιστα την όλη διαδικασία μπορείτε να την δείτε στο τέλος του άρθρου σε αναλυτικό video!

Η διαδικασία όπως θα δείτε και εσείς είναι πανεύκολη.

Πηγαίνετε στο link που βλέπετε:MIUI Globe ROM

Διαλέγετε το κινητό σας. Όπως βλέπετε έχει μία μεγάλη γκάμα από κινητά. Εγώ για την συγκεκριμένη δοκιμή, επέλεξα το Mi3.

Εδώ έχετε την επιλογή ή να φτιάξετε την ROM με τις τυπικές ρυθμίσεις που έχουν οριστεί από το site ή να τις πειράξετε και να φτιάξετε μία ROM έτσι ακριβώς όπως την θέλετε. Εμείς φυσικά διαλέξαμε την δεύτερη επιλογή, οπότε πατήσαμε πάνω στο Show Expert Settings. Εκεί θα δείτε ότι η σελίδα που εμφανίζεται, χωρίζεται σε δύο μέρη

Στο πάνω μέρος, διαλέγουμε Europe, ανάλογα με το εάν θέλουμε στο κινητό μας ROOT ή όχι, υπάρχει η δυνατότητα να έχετε root με SuperSu ή Magisk ή να μην έχετε Root και να διαλέξετε το προφίλ της μπαταρίας (Balanced, Performance, Battery / Powersave και Default / Disabled). Διαλέγετε ότι σας εξυπηρετεί.

Στο δεύτερο μέρος έχει διάφορα MOD που βοηθάνε στην καλύτερη απόδοση του κινητού σας. Εάν δεν ξέρετε κάποιο τι κάνει ακριβώς, απλώς αφήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω του και θα σας δείξει, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία από πάνω. Αφού διαλέξετε τι θέλετε, πατάτε Create ROM και είστε έτοιμοι. Στην σελίδα που θ’ ανοίξει, θα δείτε το λινκ για να την κατεβάσετε στο κινητό σας ή στον υπολογιστή σας.

Αφού την κατεβάσετε, μπαίνετε σε recovery και την κάνετε εγκατάσταση. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το κινητό μετά αποκτάει την δυνατότητα να κατεβάζετε αναβαθμίσεις αυτόματα, μέσω ΟΤΑ, οπότε εάν θέλετε να μην ξανασχοληθείτε με ROM, είναι η ιδανική ευκαιρία. Μάλιστα, εγώ στο βίντεο παρόλο που δείχνω ότι κατεβάζω την τελευταία έκδοση, έκανα εγκατάσταση μία έκδοση πριν, για να δείτε αυτό, ότι μέσω της αναβάθμισης μπορείτε να κατεβάσετε την επόμενη έκδοση και να την κάνετε εγκατάσταση. Η ROM έχει μπαι στο Mi3 εδώ και 2-3 ημέρες και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, οπότε εάν ψάχνετε εναλλακτική λύση, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλή και μπορείτε άνετα να την προτιμήσετε.

Ελπίζω να σας άρεσε αυτός ο οδηγός. Μην ξεχνάτε να γραφτείτε στο newsletter μας, ώστε να ενημερώνεστε με ότι τελευταίο έχουμε.

[wysija_form id=”1″]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο