27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Γερμανικός τύπος – Εάν εξαιρεθεί η Huawei από την κατασκευή του 5G θα μας πάει πάρα πολλά χρόνια πίσω!

Παρόλο που η Γερμανία αποφάσισε να μην απαγορεύσει τον περασμένο Οκτώβριο στην Huawei, αυτή η πολιτική έχει πρόσφατα διαταραχθεί και εξακολουθεί να υπάρχει αρκετός θόρυβος αναφορικά με αυτή την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει την Deutsche Telekom να παραιτηθεί από τη σύμβαση 520 εκατομμυρίων ευρώ. Όσον αφορά τον πιθανό αποκλεισμό της Huawei αλλά και άλλων 5G πωλητών από την Κίνα, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι οι συνέπειες θα ήταν σοβαρές και θα προκαλούσαν καθυστέρηση της κατασκευής 5G για πολλά χρόνια.

Η γερμανική “World News” δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο ανασκόπησης, μιλώντας για τα προβλήματα της Γερμανίας στην επιλογή κατασκευαστών και πωλητών 5G, επισημαίνοντας ότι ο αποκλεισμός της Huawei θα επηρεάσει την ανάπτυξη του 5G, γεγονός που θα οδηγήσει σε καθυστέρηση στον χρόνο κατασκευής του δικτύου και αύξηση του κόστους επένδυσης.

Υπάρχουν τρεις μεγάλες επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών στη Γερμανία – η Deutsche Telekom, η Vodafone και η Telefónica. Σήμερα χρησιμοποιούν πολλαπλούς προμηθευτές για να κατανείμουν τον κίνδυνο και να αποφύγουν την εξάρτηση από έναν συγκεκριμένο προμηθευτή. Μεταξύ αυτών, η Deutsche Telekom και η Vodafone επέλεξαν την Huawei και την Ericsson. Αντιστοίχως, η ισπανική Telecom επέλεξε την Huawei και τη Nokia. Μπορεί να ειπωθεί ότι οι τρεις μεγάλες επιχειρήσεις δεν έχουν παραιτηθεί από την Huawei.

Οι τρεις μεγάλες επιχειρήσεις συνεργάστηκαν με την Huawei, επειδή η Huawei είναι αναγνωρισμένος ηγέτης στην 5G βιομηχανία. Η επένδυσή της, η έρευνα και η ανάπτυξη σε 5G υπερβαίνει το άθροισμα των Nokia και Ericsson.

Οι φορείς εκμετάλλευσης επισημαίνουν ότι, εάν η Huawei αποκλειστεί από την κατασκευή δικτύων 5G, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές και η κατασκευή δικτύων 5G στη Γερμανία ενδέχεται να καθυστερήσει για αρκετά χρόνια, επειδή οι τεχνολογίες των Nokia και Ericsson βρίσκονται πίσω από την Huawei.

Είναι ακόμη πιο τραγικό το γεγονός ότι ακόμη και αν απαγορευτούν η Huawei ή οι κινέζοι κατασκευαστές, το μεγαλύτερο μέρος του υλικού 5G της Nokia και της Ericsson παράγονται στην Κίνα. Η “World News” δήλωσε ότι κανένας προμηθευτής δεν μπορεί να συμμετάσχει στο γερμανικό 5G κανονικά.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο