25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Google Android 11 – Η νέα έκδοση καταργεί τον περιορισμό των 4GB στ’ αρχεία βίντεο!

Τα τελευταία χρόνια, οι παράμετροι της κάμερας των smartphone εμφάνισαν ένα τεράστιο άλμα με τον χώρο που απαιτείται για τα αρχεία βίντεο που τραβούν ν’ αυξάνεται επίσης! Το κακό είναι ότι οι περιορισμοί του συστήματος καθιστούν αδύνατη την αποθήκευση βίντεο από κινητά τηλέφωνα, όταν το αρχείο είναι μεγαλύτερο από τα 4GB.

Σήμερα, xda-προγραμματιστές επιβεβαίωσαν ότι το τελευταίο Android 11 Beta 1 ξεφορτώθηκε επίσημα τον περιορισμό μεγέθους αρχείου 4 GB, αλλά οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιούν εφαρμογές κάμερας που υποστηρίζουν αυτόν τον περιορισμό. Προς το παρόν, η εφαρμογή κάμερας της Google δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί.

Το iTechNews.gr έμαθε ότι το όριο μεγέθους των 4 GB, των αρχείων εγγραφής βίντεο Android, χρονολογείται από το 2014, όταν οι κάρτες SD εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούνται ευρέως και μόλις κυκλοφόρησε η πρώτη παρτίδα κινητών τηλεφώνων με λειτουργίες εγγραφής βίντεο 4K (Galaxy Note 3). Επομένως, δεν υπήρχε μεγάλη ζήτηση για αποθήκευση αρχείων βίντεο μεγαλύτερα από 4 GB. Εξάλλου, τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα δεν είχαν τότε και αρκετό χώρο αποθήκευσης και η ίδια η κάρτα SD μορφής FAT32 δεν υποστηρίζει αρχεία μεγαλύτερα από 4 GB.

Ωστόσο, μέσα στα επόμενα 6 χρόνια, η κατάσταση έχει αλλάξει πολύ. Τώρα με ένα κινητό τηλέφωνο με χώρο αποθήκευσης 1 TB, οι κάρτες SD δεν είναι κοινές και η εγγραφή βίντεο 4K είναι παντού, με την εγγραφή βίντεο 8Κ να έχει ήδη εμφανιστεί στα τελευταία μοντέλα κινητών, όπως το Mi 10 που έχω πχ.

 

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο