27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Η Google σταμάτησε την πιστοποίηση ρωσικών smartphone επειδή η αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει την παροχή υπηρεσιών στη Ρωσία!

Η Google έπαψε να πιστοποιεί τα smartphone της ρωσικής εταιρείας BQ με Android. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BQ, Βλαντιμίρ Πουζάνοφ, δήλωσε στο Gazeta.ru ότι οι νέες συσκευές επωνυμίας θα κυκλοφορήσουν χωρίς την υποστήριξη των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Google.

«Όλες οι ήδη αδειοδοτημένες συσκευές θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Αλλά με τα νέα τηλέφωνα που λειτουργούν σε Android, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα».

Νωρίτερα η εταιρεία έλαβε ένα μήνυμα από την Google που ανέφερε ότι η αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει την παροχή υπηρεσιών στη Ρωσία. Αυτή η δήλωση αναφέρεται τόσο στην εξαγωγή όσο και στην επανεξαγωγή. Επιπλέον, η απαγόρευση αγγίζει τη μεταφορά λογισμικού και τεχνολογιών αμερικανικής προέλευσης στη Ρωσία.

[affcoups id=”92723″]

Η BQ δοκιμάζει ήδη το λειτουργικό σύστημα Harmony OS από την κινεζική εταιρεία Huawei. Σύμφωνα με τον Puzanov, νέα smartphone BQ με Harmony OS ενδέχεται να εμφανιστούν ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

«Πιστεύουμε ότι αυτή [η ανάκληση άδειας] θα επηρεάσει ολόκληρη την αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ξένων κατασκευαστών. Είναι πιθανό ότι όλες οι υπηρεσίες της Google στη Ρωσική Ομοσπονδία θα απενεργοποιηθούν. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες πληροφορίες από την Google. Υποθέτουμε ότι αυτό θα συμβεί τόσο ξαφνικά όσο η αναστολή της αδειοδότησης», κατέληξε ο Puzanov.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ SMARTPHONE ANDROID ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ;

Νωρίτερα, ο κορυφαίος αναλυτής του Mobile Research Group Eldar Murtazin δήλωσε σε κανάλι Telegram ότι η Google σταμάτησε να αδειοδοτεί ρωσικά smartphone Android. Υπάρχει λοιπόν κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι ο γίγαντας της αναζήτησης θα επιβάλει απαγόρευση πώλησης smartphone Android όλων των επωνυμιών στη Ρωσία.

Το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα και δωρεάν. Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσουν τις Υπηρεσίες Google (GMS), οι κατασκευαστές θα πρέπει να λάβουν πιστοποίηση από την Google. Για αυτό, πρέπει να δείξουν τι άλλαξαν στο λογισμικό.

[affcoups id=”92641″]

Ο Murtazin είπε ότι από τις 23 Μαρτίου, η Google άρχισε να αρνείται σε όλα τα έργα ρωσικών εταιρειών, αναφερόμενη στο γεγονός ότι η νομοθεσία των ΗΠΑ απαγορεύει την παροχή υπηρεσιών, την εξαγωγή ή τη μεταφορά στη Ρωσία λογισμικού και τεχνολογιών αμερικανικής προέλευσης. Έτσι, οι ρωσικές μάρκες στερούνται την ευκαιρία να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Google σε εγχώρια smartphone με Android.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Αυτή η απαγόρευση δεν αγγίζει κατασκευαστές συσκευών από άλλες χώρες. Αλλά η διατύπωση της Google μπορεί να υπονοεί ότι η Ρωσία θα σταματήσει να εισάγει αδειοδοτημένες συσκευές Android.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ HARMONYOS ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ SMARTPHONE BQ;

Τον Αύγουστο του 2019, η Huawei κυκλοφόρησε επίσημα το HarmonyOS, ένα κατανεμημένο λειτουργικό σύστημα για όλα τα σενάρια. Ένα χρόνο αργότερα, η Huawei κυκλοφόρησε το HarmonyOS 2.0. Η τρίτη γενιά του λειτουργικού συστήματος της Huawei έχει ήδη ξεκινήσει εσωτερικές δοκιμές.

[affcoups id=”92626″]

Το HarmonyOS υποστηρίζει πολλαπλές συσκευές και πολλαπλό υλικό. Ανεξάρτητα από τα προϊόντα που τρέχουν σε αυτό, το σύστημα θα λειτουργεί ομαλά. Δεν απαιτεί μεγάλο χώρο μνήμης. Μπορεί να καταλαμβάνει μικρή χωρητικότητα μνήμης 128 KB, καθώς και έως 4 GB μνήμης και περισσότερο.

Η Huawei απάντησε, λέγοντας «Μέχρι το τέλος του 2021, 220 εκατομμύρια συσκευές Huawei τρέχουν το HarmonyOS. Είμαστε πολύ ευγνώμονες για την προσοχή και την προσδοκία όλων για το HarmonyOS, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για κυκλοφορία κινητών τηλεφώνων που λειτουργούν με HarmonyOS στο εξωτερικό.”

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο