16.7 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Η MediaTek θα κυριαρχήσει στην αγορά chip για κινητά το 2021, με τις Qualcomm και Samsung να ακολουθούν!

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται για Android τηλέφωνα, οι περισσότεροι από εμάς σκέφτονται τα chipset της Qualcomm, πιθανώς επειδή τα κορυφαία SoCs της Qualcomm κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα, καθώς τα βλέπουμε σε πολλά από τα κορυφαία κινητά στην αγορά κάθε χρόνο. Ωστόσο, η MediaTek γίνεται ολοένα και πιο σοβαρή δύναμη στον χώρο των SoC για κινητά, καθώς τα chipset της είναι δημοφιλή σε προϊόντα μεσαίας και βασικής κατηγορίας που αποστέλλονται σε πολύ μεγαλύτερους όγκους. Η νέα σειρά chipset Dimensity έχει επίσης εντυπωσιάσει με σχεδόν κορυφαία επίπεδα απόδοσης, ένα νέο τμήμα για την εταιρεία στην οποία έχει προφανείς φιλοδοξίες.

Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, αυτό ν’ αντικατοπτρίζεται επίσης σε μία νέα έρευνα αγοράς chipset που έχει αναλάβει η Counterpoint Research. Μετά την αποστολή περισσότερων chipset από την Qualcomm το 2020, η Counterpoint αναμένει από την MediaTek να ηγηθεί της αγοράς ξανά το 2021 και να επεκτείνει το μερίδιο αγοράς της στη διαδικασία από 32% σε 37%. Αναμένει ότι η Qualcomm θα τερματίσει το 2021 με μερίδιο 31% ακολουθούμενη από τους επεξεργαστές της σειράς Α της Apple με μερίδιο 16% και τους Exynos της Samsung να έρχονται στην τρίτη θέση με μερίδιο 8%.

Η εικόνα είναι κάπως διαφορετική όταν πρόκειται για chipset με δυνατότητα 5G, τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται κυρίως σε συσκευές υψηλότερου επιπέδου. Εδώ, η Qualcomm θα διατηρήσει το προβάδισμά της με μερίδιο 30% ακολουθούμενη από την Apple με μερίδιο 29%, που ακολουθεί την εισαγωγή της σειράς iPhone 12 της Apple στα τέλη του περασμένου έτους. Η MediaTek, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι στο παιχνίδι με προβλέψιμο μερίδιο 28% της αγοράς. Τα chipset της Samsung θα κατέχουν την τρίτη θέση με μερίδιο 10% σε ό, τι εξελίσσεται σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά.

 

[signoff]

 

via

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο