27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Η Microsoft ανακοίνωσε τους υπολογιστές Copilot Plus με ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης

Η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέων υπολογιστών με Windows που έχουν ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζονται υπολογιστές Copilot+.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι υπολογιστές Copilot+ είναι οι ταχύτεροι υπολογιστές που «χτίστηκαν ποτέ» με ολοήμερη διάρκεια μπαταρίας, τσιπ ικανά για 40 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο και «πρόσβαση στα πιο προηγμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης».

Τα νέα μηχανήματα έχουν σχεδιαστεί με την “τεχνητή νοημοσύνη στο κέντρο”, εισάγοντας εμπειρίες που μπορούν να τρέξουν απευθείας στη συσκευή για να μειώσουν τον λανθάνοντα χρόνο και να βελτιώσουν το απόρρητο.

Ανάκληση – Η Ανάκληση δίνει στον υπολογιστή μια “φωτογραφική μνήμη”, ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε οτιδήποτε έχουν δει ή κάνει στον υπολογιστή τους. Το περιεχόμενο μπορεί να εντοπιστεί χρησιμοποιώντας χρονοδιαγράμματα σε οποιονδήποτε ιστότοπο, εφαρμογή ή έγγραφο, με υποστήριξη για στιγμιότυπα.

Cocreator – Οι προτροπές κειμένου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νέων εικόνων χρησιμοποιώντας τις μονάδες νευρωνικής επεξεργασίας του υπολογιστή. Η τέχνη μπορεί να δημιουργηθεί με βάση την εισαγωγή κειμένου και υπάρχει ένα ρυθμιστικό δημιουργικότητας για να επιλέξετε από μια σειρά από πιο κυριολεκτικό έως πιο εκφραστικό.

Restyle Image – Συνδυάζει τη δημιουργία εικόνων και την επεξεργασία φωτογραφιών. Τα προκαθορισμένα στυλ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αλλαγή του φόντου, του προσκηνίου ή της πλήρους εικόνας.

Ζωντανοί υπότιτλοι – Οι Ζωντανοί υπότιτλοι υποστηρίζουν ζωντανές μεταφράσεις και μπορούν να μετατρέψουν οποιονδήποτε ήχο που περνάει από τον υπολογιστή σε μια μοναδική εμπειρία υπότιτλων στην αγγλική γλώσσα σε πραγματικό χρόνο σε όλες τις εφαρμογές. Οποιοσδήποτε ζωντανός ή προηχογραφημένος ήχος σε οποιαδήποτε πλατφόρμα εφαρμογής ή βίντεο μπορεί να μεταφραστεί από 40 γλώσσες στα Αγγλικά.

Γρήγορες ρυθμίσεις – Στα εφέ των Windows Studio, η επιλογή Γρήγορες ρυθμίσεις καθαρίζει το βίντεο με αυτόματες προσαρμογές εικόνας για βιντεοκλήσεις για τον μετριασμό του χαμηλού φωτισμού ή την προσθήκη φίλτρων.

Όλοι οι υπολογιστές Copilot+ περιλαμβάνουν έναν “ισχυρό βοηθό AI” στον οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση με ένα μόνο πάτημα στο Copilot key. Υπάρχει μια διεπαφή AI που θα υποστηρίζει τα πιο πρόσφατα μοντέλα όπως το GPT-4o της OpenAI.

Η Microsoft υποστηρίζει ότι οι υπολογιστές Copilot+ ξεπερνούν τις επιδόσεις του MacBook Air 15 ιντσών έως και 58 τοις εκατό σε διαρκή multithreaded απόδοση, ενώ προσφέρουν επίσης μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η Microsoft λέει ότι η μπαταρία μπορεί να διαρκέσει έως και 15 ώρες περιήγησης στο web ή 22 ώρες τοπικής αναπαραγωγής βίντεο, ξεπερνώντας το ‌MacBook Air‌.

Το νέο Microsoft Surface Pro και το Surface Laptop είναι μερικοί από τους πρώτους υπολογιστές Copilot+ και οι ASUS, Acer, Dell, HP, Lenovo και Samsung παρουσίασαν επίσης υπολογιστές Copilot+.

Οι νέοι υπολογιστές είναι διαθέσιμοι σήμερα και η τιμή τους ξεκινά από $999.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο