25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Η Microsoft αποκάλυψε ότι hackers από Ρωσία και Β. Κορέα επιτέθηκαν σε κατασκευαστές του εμβολίου κατά τον COVID-19!

Ξένα μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι η Microsoft δήλωσε σε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου, ότι οι κυβερνοεπιθέσεις από τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία στοχεύουν εταιρείες που διεξάγουν έρευνα εμβολίων και θεραπείας COVID-19. Η Microsoft δήλωσε ότι οι στόχοι αυτών των επιθέσεων ήταν επτά κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες και ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ινδία και τη Νότια Κορέα.

«Μεταξύ των στόχων, οι περισσότεροι από αυτούς είναι κατασκευαστές εμβολίων, με τα εμβόλια COVID-19 να βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια κλινικών δοκιμών», σύμφωνα με μια δημοσίευση στο blog του Tom Burt, αντιπροέδρου της εταιρικής ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πελατών της Microsoft. Η Microsoft δεν αποκάλυψε τα ονόματα αυτών των εταιρειών, ούτε παρείχε λεπτομέρειες για τις πληροφορίες που ενδέχεται να έχουν κλαπεί ή διαρρεύσει, αλλά είπε ότι έχει ενημερώσει αυτούς τους οργανισμούς και παρείχε βοήθεια όπου η επίθεση ήταν επιτυχής.

Σύμφωνα με τη Microsoft, οι περισσότερες επιθέσεις αποκλείονται από τα μέτρα προστασίας της ασφάλειας.

Το iTechNews.gr πληροφορήθηκε ότι η ανάρτηση του ιστολογίου ανέφερε ότι οι εισβολείς χρησιμοποίησαν διάφορες μεθόδους για να επιτεθούν, όπως οι προσπάθειες σύνδεσης με προσπάθεια κλοπής των διαπιστευτηρίων σύνδεσης, επιθέσεις phishing, προσπάθεια στρατολόγησης ή να παρουσιάζονται σαν εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

“Είναι ενοχλητικό το γεγονός ότι αυτές οι προκλήσεις έχουν πλέον συγχωνευτεί, επειδή οι κυβερνοεπιθέσεις χρησιμοποιούνται για να διαταράξουν τις οργανώσεις υγειονομικής περίθαλψης που καταπολεμούν την επιδημία”, γράφει ο Burt. “Πιστεύουμε ότι αυτές οι επιθέσεις είναι παράλογες και πρέπει να καταδικαστούν από όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες”.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπου συνεχώς αυξάνονται τα θετικά κρούσματα στον νέο κορονοϊό, υπάρχουν μερικά υποσχόμενα σημάδια στην ανάπτυξη εμβολίων. Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο τους είναι κατά 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη των συμπτωμάτων του COVID-19 σε κλινικές δοκιμές. Αυτά τα προκαταρκτικά δεδομένα δεν έχουν δοκιμαστεί από ανεξάρτητους ερευνητές, αλλά οι ειδικοί χαρακτήρισαν τις ειδήσεις “εξαιρετικά ενθαρρυντικές”. Ένας υποψήφιο εμβόλιο από τη Moderna αναμένεται να δημοσιεύσει τα πρώτα  προκαταρκτικά δεδομένα σύντομα.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο