34.7 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί τώρα να «διαβάσει» πότε οι γάτες πονάνε

Μια εφαρμογή έχει εκπαιδευτεί να ανιχνεύει τον πόνο στα πρόσωπα των γατών σαρώνοντας χιλιάδες φωτογραφίες αιλουροειδών. Η ακρίβειά της υπερβαίνει το 95%.

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί πλέον να ανιχνεύσει αν η γάτα σας πονάει «κοιτάζοντας» το πρόσωπό της, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε από κτηνιάτρους και προγραμματιστές στην Ιαπωνία.

Η εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης εκπαιδεύτηκε χρησιμοποιώντας 6.000 φωτογραφίες γατών και οι προγραμματιστές λένε ότι είναι ακριβής σε ποσοστό άνω του 95%.

Ο επικεφαλής του Ιατρικού Κέντρου Ζώων του Πανεπιστημίου Nihon εργάστηκε για την εφαρμογή. Είπε ότι κτηνίατροι όπως αυτός μπορούν να καταλάβουν σε κάποιο βαθμό αν ένα ζώο πονάει ή όχι, αλλά είναι πιο δύσκολο για τους ιδιοκτήτες.

«Περισσότερο από το 70% των ηλικιωμένων γατών έχουν αρθρίτιδα ή πόνο, αλλά μόνο το 2% από αυτές πηγαίνουν πραγματικά σε νοσοκομείο», δήλωσε ο καθηγητής Edamura.

«Έτσι, αντί για μια τελική διάγνωση, χρησιμοποιούμε [την εφαρμογή] ως εργαλείο για να ενημερώσουμε τους ιδιοκτήτες για το αν η κατάσταση είναι φυσιολογική ή όχι».

Περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή από τότε που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία πέρυσι.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο