25.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Ιαπωνικό παιχνίδι του PS1 από το 1988…επιτέλους κυκλοφόρησε!!!!

Αν νομίζετε ότι η σχεδόν μια δεκαετία ανάπτυξης του Cyberpunk 2077 φαίνεται τρομερή, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τα σφάλματα της, τότε πιθανώς δεν έχετε ακούσει ποτέ για παιχνίδια που χρειάστηκαν κυριολεκτικά δεκαετίες πριν κυκλοφορήσουν.

Βεβαίως, ορισμένοι από αυτούς τους τίτλους μάλλον δεν θα είχαν κυκλοφορήσει ποτέ αν οι δημιουργοί τους δεν είχαν αποφασίσει να βελτιώσουν τον κώδικα και να τα τελειώσουν τα παιχνίδια, αλλά μερικές φορές είναι ενδιαφέρον να ανακαλύψουμε τι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

Η κυκλοφορία του PS1 JRPG Magic Castle, χρειάστηκε πάνω από 20 χρόνια για να επέλθει, αλλά δεν είναι το μόνο περίεργο πράγμα για το παιχνίδι, καθώς η προέλευσή του έδωσε επίσης μια ματιά στην κατάσταση της ανάπτυξης του PlayStation στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Ίσως το πιο περίεργο μέρος του Magic Castle είναι ότι αναπτύχθηκε στο Net Yaroze, ένα εξομοιωτή PlayStation και κιτ ανάπτυξης που η Sony πούλησε πραγματικά σε σχεδόν οποιονδήποτε μπορούσε να αγοράσει στην τιμή των 750 $ που κόστιζε. Είναι μια έντονη αντίθεση με τη στάση της Sony στη σκηνή προσομοίωσης σήμερα και τον τρόπο με τον οποίο περιορίζει την πρόσβαση στις συσκευές της σε επιλεγμένους λίγους. Είναι κρίμα που το Net Yaroze ή οι επίσημοι διάδοχοί του θα μπορούσαν να προσφιλήσουν εύκολα το PlayStation στους προγραμματιστές.

Οι εμπειρίες των προγραμματιστών με την ανάπτυξη και ειδικά την προώθηση του παιχνιδιού είναι λιγότερο εξαιρετικές και αντικατοπτρίζουν τις εμπειρίες πολλών εκκολαπτόμενων ανεξάρτητων προγραμματιστών αυτής της περιόδου. Οι προγραμματιστές K. Matsunami και PIROWO εγκατέλειψαν τις επίσημες δουλειές τους σε μια εταιρεία παιχνιδιών arcade για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους να φτιάξουν το δικό τους παιχνίδι. Το Magic Castle, ένα τρισδιάστατο ισομετρικό παιχνίδι PS1 με μοναδικά στοιχεία που ίσως ήταν πριν από την εποχή του, ήταν το πρώτο και μοναδικό φρούτο αυτού του στοιχήματος.

Το ντουέτο έδειξε το παιχνίδι τους στη Sony, στέλνοντας ένα VHS βίντεο κλιπ του παιχνιδιού! Η Sony είπε ότι της άρεσε, αλλά θα ήθελε να δουλέψουν για την εταιρεία σε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Απέρριψαν την προσφορά από τότε που εγκατέλειψαν τις εταιρικές τους δουλειές για να εργαστούν πραγματικά στο παιχνίδι των ονείρων τους. Έδειξαν το παιχνίδι τους σε άλλους εκδότες, αλλά, σε αντίθεση με σήμερα, οι εταιρείες δεν εμπιστεύθηκαν μια ομάδα δύο ή τριών για να ολοκληρώσουν ένα παιχνίδι, οπότε τους ζήτησαν να δημιουργήσουν μια επίσημη ομάδα. Δεν μπορούσαν και τα υπόλοιπα είναι απλώς ιστορία.

Θα είχε παραμείνει σαν ιστορία εάν το PIROWO δεν είχε σκοντάψει ξανά στον πηγαίο κώδικα. Οι δύο αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν τελικά το παιχνίδι στον κόσμο για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια. Φυσικά, η εποχή του PS1 ή ακόμα και του Net Yaroze έχει περάσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά, ευτυχώς, τα αρχεία Διαδικτύου φιλοξενούν το Magic Castle για οποιονδήποτε μπορεί να δει και να παίξει.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο