25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

iOS 18 Beta 3: Όλες οι νέες δυνατότητες

Με την τρίτη έκδοση beta του iOS 18 και του iPadOS 18 που κυκλοφόρησε η Apple, υπάρχουν πρόσθετες τροποποιήσεις σε μια σειρά από λειτουργίες όπως τα εικονίδια Dark Mode, η εφαρμογή Photos, emoji στο Messages και άλλα, με την Apple να φαίνεται να προετοιμάζεται για την κυκλοφορία του Apple Intelligence.

Η Apple θα συνεχίσει να ενημερώνει το iOS 18 κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο μηνών, βελτιώνοντας την beta πριν από την κυκλοφορία του. Έχουμε επισημάνει όλα τα νέα στην τρίτη έκδοση beta του iOS 18.

Εικονίδια σκοτεινής λειτουργίας

iOS 18 Beta 3, iOS 18 Beta 3: Όλες οι νέες δυνατότητες

Υπάρχουν πλέον εικονίδια Dark Mode για πολλές εφαρμογές τρίτων όπως Facebook, Etsy, Telegram, Signal, Slack, Notion, YouTube και άλλα. Η Apple φαίνεται να προσθέτει αυτόματα τα εικονίδια «Σκοτεινής λειτουργίας» σε εφαρμογές που έχουν εικονίδια με λίγα χρώματα.

Με ορισμένα εικονίδια, το δευτερεύον χρώμα γίνεται το κύριο χρώμα, ενώ το χρώμα του φόντου γίνεται μαύρο και σε άλλα, το φόντο ενός λευκού εικονιδίου μεταβαίνει σε μαύρο.

Οι εφαρμογές με πολύπλοκα σχέδια εικονιδίων σε πολλά χρώματα δεν αλλάζουν σε Dark Mode αυτήν τη στιγμή, αλλά η Apple τα χρωματίζει ώστε να είναι πιο σκούρα. Όταν κυκλοφορήσει το iOS 18, οι προγραμματιστές εφαρμογών θα μπορούν να παρέχουν τα δικά τους σκουρόχρωμα εικονίδια που θα χρησιμοποιηθούν αντί των προεπιλογών της Apple.

Εφαρμογή Φωτογραφίες

iOS 18 Beta 3, iOS 18 Beta 3: Όλες οι νέες δυνατότητες

Η Apple πρόσθεσε ένα κουμπί επιλογής για την επιλογή πολλών εικόνων στην κύρια διεπαφή Photos‌, επομένως δεν χρειάζεται πλέον να σύρετε προς τα κάτω για να φτάσετε στο κουμπί Επιλογή.

Με αυτήν την αλλαγή, το κουμπί Αναζήτηση είναι πλέον απλώς ένας μεγεθυντικός φακός, αλλά τονίζεται μπλε για να το κάνει να ξεχωρίζει περισσότερο.

Emoji

iOS 18 Beta 3, iOS 18 Beta 3: Όλες οι νέες δυνατότητες

Στο Messages, emoji, Memoji και αυτοκόλλητα έχουν συνδυαστεί σε μια διεπαφή, στην οποία μπορείτε να πλοηγηθείτε χρησιμοποιώντας τα μικροσκοπικά εικονίδια στο κάτω μέρος της οθόνης. Υπάρχουν εικονίδια στα οποία μπορείτε να πατήσετε για να φτάσετε σε αυτοκόλλητα ή Memoji και μπορείτε να κάνετε κύλιση στο Memoji σας για να βρείτε πιο γρήγορα συγκεκριμένους χαρακτήρες και πόζες.

Μπορείτε να δημιουργήσετε αυτοκόλλητα και Memoji από αυτήν τη διεπαφή και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα απευθείας στα μηνύματά σας όπως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε emoji. Αυτό λειτουργεί μόνο με αυτοκόλλητα που δεν κινούνται και αυτά με animations από το Live Photos θα εμφανίζονται στο μεγαλύτερο μέγεθος αυτοκόλλητου συνημμένου. Ωστόσο, τα μικρότερα αυτοκόλλητα που χρησιμοποιούνται ως emoji είναι δύσκολο να τα δεις.

Τα emoji εμφανίζονται μεγαλύτερα από πριν, επομένως βλέπετε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά λιγότερους χαρακτήρες προτού χρειαστεί να κάνετε scroll, ενώ στην ενότητα Πρόσφατα εμφανίζονται ταυτόχρονα περισσότερα emoji και αυτοκόλλητα.

Η Apple πιθανότατα έκανε αυτές τις αλλαγές για να προετοιμαστεί για το ντεμπούτο των Apple Intelligence, Genmoji και Image Playground.

Ταπετσαρία

iOS 18 Beta 3, iOS 18 Beta 3: Όλες οι νέες δυνατότητες

Υπάρχει μια δυναμική έκδοση της ταπετσαρίας iOS 18 που μεταβαίνει σε διαφορετικά χρώματα με βάση την ώρα της ημέρας.

Διεπαφή φακού

iOS 18 Beta 3, iOS 18 Beta 3: Όλες οι νέες δυνατότητες

Όταν ενεργοποιείτε τον φακό ή πατάτε στα χειριστήρια από το Dynamic Island, υπάρχει μια μεγαλύτερη και πιο έξυπνη διεπαφή για την αλλαγή της φωτεινότητας και της εξάπλωσης του φλας LED που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία φακού.

Χάρτες

iOS 18 Beta 3, iOS 18 Beta 3: Όλες οι νέες δυνατότητες

Η Apple άλλαξε για άλλη μια φορά τα χρώματα του εικονιδίου των Χαρτών όταν είναι ενεργοποιημένη η Σκοτεινή Λειτουργία.

RCS στα Μηνύματα

iOS 18 Beta 3, iOS 18 Beta 3: Όλες οι νέες δυνατότητες

Η διεπαφή για το RCS στην ενότητα Μηνύματα της εφαρμογής Ρυθμίσεις άλλαξε. Αντί να εμφανίζεται απλώς ως διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, είναι πλέον ένα μενού με το πάτημα που παρέχει κάποιο πρόσθετο πλαίσιο. Η Apple εξηγεί ότι η αποστολή και η λήψη μηνυμάτων με ‌RCS‌ χρησιμοποιεί ασύρματα δεδομένα και τα αναγνωριστικά δικτύου κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται να κοινοποιούνται στους παρόχους και τους συνεργάτες τους.

Ορισμένοι χρήστες iPhone στον Καναδά και σε άλλες χώρες βλέπουν επίσης τώρα την εναλλαγή ‌RCS, αν και δεν είναι σαφές εάν το RCS λειτουργεί εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Apple Intelligence

Υπάρχουν ορισμένες αναφορές για χαρακτηριστικά Apple Intelligence στον κώδικα, υπονοώντας περαιτέρω την επερχόμενη προσθήκη τεχνητής νοημοσύνης στην έκδοση beta του iOS 18. Αναφορές κώδικα Genmoji, Image Playground, Writing Tools, Image Wand και πολλά άλλα.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο