31.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024

Κλασσική Apple: Ξέχνα τα app stores τρίτων όταν ταξιδεύεις εκτός Ε.Ε.

Η Apple από σήμερα άνοιξε τις πόρτες στο iOS για τα καταστήματα τρίτων, μέσω της αναβάθμισης που κυκλοφόρησε στο iOS 17.4. Με αυτή την αναβάθμιση η Apple υλοποιεί τις προσταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιτρέποντας την εγκατάσταση καταστημάτων εφαρμογών τρίτων, ώστε οι χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές και από άλλες πηγές.

Όμως η Apple κλασσικά αρχίζει τα δικά της, καθώς μπορείτε να κατεβάσετε καταστήματα τρίτων στην συσκευή σας, αλλά δεν θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όταν ταξιδεύετε εκτός Ε.Ε. Η συσκευή για να μπορεί να κάνει χρήση αυτών των υπηρεσιών, θα πρέπει να βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέχρι στιγμή η εταιρία δεν έχει αναφέρει πόση θα είναι η περίοδος χάριτος για χρήση εκτός Ε.Ε. Όταν όμως ξεπεράσουμε αυτή την περίοδο, δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτά τα καταστήματα εφαρμογών, ούτε και το κατέβασμα ή οι αναβαθμίσεις εφαρμογών μέσω αυτών.

«Εάν φύγετε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για σύντομο ταξίδι, θα συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση σε εναλλακτικές αγορές εφαρμογών για περίοδο χάριτος. Εάν λείπετε για πολύ καιρό, θα χάσετε την πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης νέων εναλλακτικών αγορών εφαρμογών. Οι εφαρμογές που εγκαταστήσατε από εναλλακτικές αγορές εφαρμογών θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά δεν μπορούν να ενημερωθούν από την αγορά από την οποία τις κατεβάσατε.»

Στην παρούσα φάση το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν καταστήματα εφαρμογών για να χρησιμοποιήσετε, αν και κάνουμε ήδη έρευνα για να βρούμε μια πρώτη λίστα. Παρά τις ανακοινώσεις που έγιναν πριν μήνες για την υποστήριξη τους, το μέτρο θα τεθεί σε λειτουργία αύριο, 7 Μαρτίου 2024, και ελπίζουμε να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα καταστήματα.

Όλα αυτά έρχονται λίγο μετά την επιβολή προστίμου 1.8 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους καταχρηστικούς κανόνες του App Store, στους παρόχους ροής μουσικής. Στην συνέχεια η Apple άσκησε έφεση κατά της απόφασης, αποκαλώντας το Spotify αχάριστους!

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο