25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

MediaTek Helio P70 – Έρχεται και μας αφήνει άφωνους με το σκορ που έπιασε στο Antutu!

Ο MediaTek Helio P70 κανονικά είναι να παρουσιαστεί από την εταιρεία τον άλλο μήνα, κατά την διάρκεια του MWC 2018 στην Βαρκελώνη. Εμείς όμως καταφέραμε και μάθαμε τα χαρακτηριστικά του μέσω της βάσης δεδομένων του AnTuTu και εντυπωσιαστήκαμε πάρα πολύ! Δείτε και εσείς γιατί…..

Κατ’ αρχάς απ’ ότι φαίνεται, στα φετινά Helio P chipset, η MediaTek μείωσε τον αριθμό των πυρήνων από 10 σε 8. Έτσι οι νέοι Helio P θα έχουν 4 x Cortex A73 και 4 x Cortex A53, χρησιμοποιώντας αρχιτεκτονική των 12nm.

Το αποτέλεσμα στην εφαρμογή Antutu που είδαμε από τον Helio P70 είναι στους 156,906 βαθμούς, όταν ο Snapdragon 821 πιάνει 149463 και ο Snapdragon 835 να πιάνει 181833, για να δείτε αναλογικά τι σκορ έπιασε.

Εάν αναλογιστούμε ότι οι επεξεργαστές της Mediatek είναι κυρίως για Mid-range κινητά, το κινητό που θα φέρει τον συγκεκριμένο επεξεργαστή σίγουρα θα πετάει! Σαν απόδοση, σίγουρα θα τα πηγαίνει πάρα πολύ καλύτερα από τον Snapdragon 660 ή τον Exynos 7872 αφού η Samsung σκέφτεται πια να δώσει τους επεξεργαστές της σε τρίτους κατασκευαστές. Αντίστοιχα αναμένεται να τα πηγαίνει πάρα πολύ καλύτερα σε GPU, UX και RAM.

Ίσως αυτή να είναι η απάντηση στο άρθρο που σας είχαμε γράψει χθες ότι η Samsung σκέφτεται να δώσει τους Exynos σε τρίτους, κατάσταση που θα πίεζε πάρα πολύ κυρίως την Mediatek. Όταν λοιπόν οι επεξεργαστές της είναι πάντα πιο φθηνοί από τους Snapdragon τουλάχιστον και τώρα θα έχουν και πολύ καλύτερη επίδοση, γιατί ο τρίτος κατασκευαστής να διαλέξει άλλη μάρκα!? Σίγουρα αναμένεται να έχουμε ένα πολύ καυτό 2018, με φοβερές μάχες ανάμεσα τους τρεις κατασκευαστές!

Διαβάστε επίσης: Η Samsung θα δώσει τους Exynos και σε άλλες κατασκευαστές κινητών!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο