33.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Meta: Αυτό είναι το νέο όνομα του Facebook!

Αλλαγή σελίδας για το Facebook, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση της για την μετονομασία της σε Meta.

Η αλλαγή ονομασίας της ανακοινώθηκε δια στόματος Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατά την διάρκεια συνεδρίου εικονικής πραγματικότητας και όπως αναφέρει το δίκτυο CNBC αντανακλά τις αυξανόμενες φιλοδοξίες της εταιρείας για δραστηριοποίηση πέρα ​​από τον τομέα των social media, στο metaverse, έναν κλασικό όρο επιστημονικής φαντασίας που έχει υιοθετήσει το Facebook για να περιγράψει το όραμά του για εργασία και παιχνίδι σε έναν εικονικό κόσμο.

«Σήμερα ο κόσμος μάς θεωρεί ως μία εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στο DNA μας είμαστε μια εταιρεία που κατασκευάζει τεχνολογία για να συνδέει ανθρώπους», ανέφερε ο ιδρυτής του Facebook, συμπληρώνοντας πως «το metaverse (“μετασύμπαν”) είναι το επόμενο σύνορο όπως ακριβώς ήταν η κοινωνική δικτύωση όταν ξεκινήσαμε».

«Θα αλλάξουμε έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μας βλέπουν πρωτίστως ως μια εταιρεία social media αλλά ως μια εταιρεία metaverse», είχε δηλώσει τον Ιούλιο στο Verge ο Ζούκερμπεργκ.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Όπως αναφέρει το BBC, η αλλαγή στο όνομα του Facebook έρχεται έπειτα από ένα σερί αρνητικής διαφήμισης για το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετά τις αποκαλύψεις της πληροφοριοδότη και πρώην τεχνικού της εταιρείας, Φράνσις Χόγκεν.

Η Χόγκεν μίλησε στο Κογκρέσο, αλλά και στη βρετανική βουλή και υποστήριξε πως τα υψηλά ιστάμενα στελέχη του facebook βάζουν τα κέρδη τους πάνω από την ασφάλεια των χρηστών.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο