24.7 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

Μπορεί η τιμή των $308 που θα κοστίζει το Redmi K40 να κάνει ζημιά στην πραγματική αξία του Dimensity 1200!?

Πρόσφατα, η MediaTek κυκλοφόρησε επίσημα το νέο chip high-end Dimensity 1200. Αυτό το chip θα υιοθετηθεί πρώτα από τη Xiaomi. Ωστόσο, το Redmi K40 της Xiaomi που θα διαθέτει αυτό το τσιπ, θα έχει τιμή μόνο 1999 γιουάν (308 $). Και στην πραγματικότητα, μπορεί να βλάψει το σήμα της Dimensity. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο να χρησιμοποιήσει αυτό το τσιπ, πχ, σε smartphone άνω των 3.000 γιουάν (450 $).

Η Xiaomi και η MediaTek συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια. Ήδη από το 2013, όταν η Xiaomi κυκλοφόρησε τη μάρκα Redmi, η Xiaomi χρησιμοποιεί μάρκες προηγμένης τεχνολογίας της MediaTek για smartphone μεσαίου και χαμηλού επιπέδου από τότε. Προφανώς δεν είναι ευνοϊκό για τη MediaTek να χτίσει μια μάρκα chip τελευταίας τεχνολογίας.

Μπορεί η τιμή των $308 που θα κοστίζει το Redmi K40 να κάνει ζημιά στην πραγματική αξία του Dimensity 1200!?

Ωστόσο, εκείνη την εποχή, η MediaTek δεν είχε κάποια καλή λύση. Άλλωστε, άλλες εταιρείες smartphone δεν είχαν τον ίδιο όγκο αποστολής με τη Xiaomi. Επομένως, τα μέσα ενημέρωσης γέλασαν εκείνη την εποχή και είπαν ότι η MediaTek πουλούσε επεξεργαστές στην Xiaomi ενώ βασίζονταν στο τεράστιο εισόδημα που της έφερε η Xiaomi.

Η Xiaomi ενίσχυσε τη συνεργασία με την Qualcomm

Ωστόσο, το 2016 ο όγκος αποστολής των smartphone Xiaomi στην εγχώρια αγορά μειώθηκε απότομα σε χρόνο. Επιπλέον, αντιμετώπιζε δικαστικές διαφορές στην αγορά της Ινδίας εκείνη την εποχή, και η Qualcomm είχε πλεονεκτήματα ευρεσιτεχνίας και τεχνικά πλεονεκτήματα. Η Xiaomi στράφηκε για να ενισχύσει τη συνεργασία της με την Qualcomm.

Εκείνη την εποχή, οι OPPO και VIVO συνεργάστηκαν στενότερα με το MediaTek. Ο λόγος είναι ότι οι αποστολές αυτών των δύο εταιρειών smartphone αναπτύχθηκαν ραγδαία. Ήταν επίσης πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν τα φθηνότερα τσιπ της MediaTek προκειμένου να μειώσουν το κόστος. Το δεύτερο τρίμηνο του 2016, με την υποστήριξη της OV, η MediaTek κέρδισε την πρώτη θέση στην αγορά τσιπ smartphone της Κίνας.

Ίσως είναι μια καλή σχέση συνεργασίας, που δημιουργήθηκε στην εποχή των 4G. Όταν η MediaTek κυκλοφόρησε ξανά το chip Dimensity 1000, ένα chip high-end το 2019, η OPPO κυκλοφόρησε για πρώτη φορά αυτό το chip. Επιπλέον, η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης το smartphone Reno 3 με τιμή 2.999 γιουάν (449,85 $).

Η OPPO κυκλοφόρησε τον Snapdragon 765 στο μέσο της αγοράς μέσω του Reno 3 Pro. Η τιμή ήταν πάνω από 3.000 γιουάν (450 $). Αργότερα, η VIVO υιοθέτησε επίσης το Dimensity 1000 για να κυκλοφορήσει το smartphone Z1. Και η τιμή μειώθηκε στα 2.498 γιουάν (374 $). Και τα smartphone του, που είχαν πάνω από 3.000 γιουάν τιμή, χρησιμοποίησαν γενικά μάρκες Qualcomm.

Το αποτέλεσμα

Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις smartphone OPPO και VIVO που χρησιμοποιούν μάρκες Dimensity 1000 δεν ήταν ικανοποιητικές. Έτσι, η MediaTek βρήκε ξανά τη Xiaomi. Οι φήμες της βιομηχανίας ανέφεραν ότι εκείνη την εποχή, η MediaTek περίμενε η Xiaomi να βοηθήσει στην εκκαθάριση του αποθέματος των Dimensity 1000 chips και η Xiaomi αμέσως ξεκίνησε ένα προϊόν χρησιμοποιώντας το Dimensity 1000 chip Η τιμή του ήταν μόνο 1999 γιουάν (308 $). Και τότε, το όνειρο υψηλών προδιαγραφών της MediaTek διαλύθηκε ξανά.

Ίσως επηρεαστεί από τις πωλήσεις του Dimensity 1000, αφού η MediaTek ξεκίνησε ξανά το high-end Dimensity 1200, παρέδωσε τα δικαιώματα της πρώτης κυκλοφορίας στην Xiaomi. Και το Redmi K40 της Xiaomi με Dimensity 1200 ενδέχεται να συνεχίσει τις τιμές της προηγούμενης γενιάς.

Με αυτόν τον τρόπο, εάν η OPPO και η VIVO χρησιμοποιήσουν ξανά το chip Dimensity 1200 της MediaTek, που επηρεάζεται από την τιμολόγηση του Redmi K40, τα μοντέλα smartphone των δύο OV δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν τα 2.000 γιουάν (308 $). Σε τελική ανάλυση, υπάρχει μια συγκριτική τιμή του Redmi K40 για σύγκριση. Αυτό είναι προφανώς ένα μεγάλο πλήγμα για τη στρατηγική υψηλού επιπέδου της MediaTek. Αλλά για να έχει πωλήσεις που θέλει, φαίνεται ότι δεν έχει και πολλές επιλογές.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο