26.3 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Οι νέες δυνατότητες του iOS 17.5

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 που φέρνει μερικές σημαντικές αλλαγές στο iPhone στην Ευρώπη και μερικές μικρότερες για τους χρήστες εκτός ΕΕ.

Όλα τα νέα στο iOS 17.5

Λήψεις εφαρμογών από ιστότοπους (μόνο στην ΕΕ)
Το iOS 17.5 φέρνει υποστήριξη για τη διανομή εφαρμογών μέσω web στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να προσφέρουν τις εφαρμογές τους για λήψη απευθείας στους ιστότοπούς τους. Οι χρήστες του iPhone μπορούν να κάνουν λήψη εφαρμογών iOS από υποστηριζόμενες τοποθεσίες Web χωρίς να χρησιμοποιούν το App Store.

Όπως και με τις αλλαγές στο iOS 17.4 που πρόσθεσαν εναλλακτικές αγορές εφαρμογών, αυτή η λειτουργία περιορίζεται στο iPhone και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στην ΕΕ. Οι προγραμματιστές πρέπει να είναι μέλη του Προγράμματος προγραμματιστών Apple για δύο συνεχόμενα χρόνια ή περισσότερα και πρέπει να έχουν περισσότερες από ένα εκατομμύριο πρώτες εγκαταστάσεις στο iOS το προηγούμενο έτος για να προσφέρουν μια εφαρμογή για λήψη.

Όλες οι εφαρμογές που κατεβαίνουν από ιστότοπους σε iPhone πρέπει να υποβάλλονται στη διαδικασία συμβολαιογραφικής δήλωσης της Apple και, ενώ δεν υπάρχει προμήθεια για πληρωμή στην Apple, η Apple χρεώνει 0,50 ευρώ βασική προμήθεια τεχνολογίας. Αν και αυτό είναι διαθέσιμο μόνο στο iPhone αυτή τη στιγμή, η Apple θα φέρει την ίδια λειτουργικότητα στο iPad αργότερα φέτος.

Apple News+
Το Apple News+ έχει πλέον μια λειτουργία εκτός σύνδεσης που παρέχει πρόσβαση στη ροή Σήμερα και στην καρτέλα News+ ακόμα και χωρίς σύνδεση κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi.

Το Apple News‌+ περιλαμβάνει ένα νέο καθημερινό παιχνίδι λέξεων που ονομάζεται Quartiles. Το παιχνίδι απαιτεί από τους παίκτες να συνδυάσουν πλακίδια για να σχηματίσουν λέξεις και να κερδίσουν πόντους. Το Quartiles περιορίζεται σε πελάτες που έχουν πληρωμένη συνδρομή Apple News‌+.

Η λειτουργία του πίνακα αποτελεσμάτων για τα ‌Apple News‌+ Puzzles περιλαμβάνει δεδομένα νέων παικτών για Σταυρόλεξο, Μίνι Σταυρόλεξο και Quartiles. Οι παίκτες μπορούν να δουν τα στατιστικά και τα σερί τους με την πάροδο του χρόνου, παρόμοια με το πώς λειτουργεί η εφαρμογή παιχνιδιών των The New York Times.

Ειδοποιήσεις για tracker αντικειμένων τρίτων
Το iOS 17.5 προσθέτει υποστήριξη για ανιχνευτές αντικειμένων τρίτων μια δυνατότητα που η Apple ετοιμάζει από πέρυσι.

Η Apple και η Google ανέπτυξαν μια λύση πολλαπλών πλατφορμών για ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις παρακολούθησης και το iOS 17.5 θα ενημερώνει τους χρήστες του iPhone όταν βρίσκονται κοντά σε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης τρίτου μέρους. “Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτό το στοιχείο και να το σταματήσετε από το να μοιράζεται την τοποθεσία του με τον κάτοχο. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται σε έναν ιστότοπο από τον κατασκευαστή αυτού του στοιχείου”, αναφέρει ο κώδικας στην ενημέρωση.

Οι σημειώσεις έκδοσης της Apple αναφέρουν ότι το Cross-Platform Tracking Detection έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ειδοποιήσεις στους χρήστες εάν ένας συμβατός ιχνηλάτης Bluetooth που δεν κατέχουν μετακινείται μαζί τους, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα με το οποίο έχει συνδεθεί η συσκευή.

Η Google κυκλοφόρησε το δίκτυο Find My Device που βασίζεται σε Android τον Απρίλιο, μαζί με την αρχική κυκλοφορία του Cross-Platform Tracking Detection.

Κατάσταση επισκευής
Το iOS 17.5 περιλαμβάνει μια επιλογή κατάστασης επισκευής που επιτρέπει σε ένα iPhone να αποστέλλεται για σέρβις χωρίς να απενεργοποιήσετε το Find My και το Activation Lock.

Μια νέα επιλογή “Κατάργηση αυτής της συσκευής” είναι διαθέσιμη στο Find My‌ και η χρήση της με ένα iPhone θέτει τη συσκευή σε κατάσταση επισκευής. Η αποστολή μιας συσκευής για επισκευή απαιτούσε την απενεργοποίηση του Find My‌, που είναι ένας τρόπος για να διασφαλίσει η Apple ότι το άτομο που ζητά επισκευή είναι κάτοχος του iPhone.

Η επιλογή κατάστασης επιδιόρθωσης αφήνει το Find My‌ ενεργοποιημένο και το iPhone συνεχίζει να μπορεί να παρακολουθείται με την εφαρμογή ενώ επισκευάζεται. Ένα iPhone που τίθεται σε κατάσταση επισκευής αναφέρει ότι είναι “Έτοιμο για επισκευή” στην ενότητα “Εύρεση της συσκευής μου” και το iPhone παραμένει λειτουργικό ενώ βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

Γραφικό στοιχείο Podcast
Το γραφικό στοιχείο Podcasts που μπορεί να προστεθεί στην αρχική οθόνη ή στην οθόνη κλειδώματος διαθέτει τώρα ένα φόντο που αλλάζει ανάλογα με το podcast που αναπαράγεται.

Διαχείριση φορητών συσκευών
Οι λύσεις MDM είναι σε θέση να επιβάλλουν μια έκδοση beta κατά την αυτοματοποιημένη εγγραφή συσκευών. Η αυτοματοποιημένη εγγραφή συσκευών έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί την αρχική ρύθμιση της συσκευής.

Αλλαγές κώδικα
Υπήρξαν ορισμένες αλλαγές κώδικα στην έκδοση beta του iOS 17.5 που αναφέρονται σε μια λειτουργία υγείας της μπαταρίας του iPad που θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι διαθέσιμη στα πιο πρόσφατα iPad. Η υγεία της μπαταρίας δεν αναφέρεται ως δυνατότητα στο iPadOS 17.5, επομένως δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για μια διαθέσιμη λειτουργία ή για κάτι που θα κυκλοφορήσει αργότερα.

Ένα μενού «Υγεία μπαταρίας του iPad» θα εμφανίζει πιθανώς τη μέγιστη υπολειπόμενη χωρητικότητα και τον αριθμό κύκλων φόρτισης, παρόμοια με το μενού «Υγεία μπαταρίας» στο iPhone.

Υπήρχαν επίσης αναφορές σε μια επιλογή “Αποκλεισμός όλων των συμμετεχόντων” για ομαδικές κλήσεις FaceTime, πιθανώς για αποκλεισμό ανεπιθύμητων μηνυμάτων, αλλά αυτή επίσης δεν έχει εφαρμοστεί.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο