27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Παρουσιάστηκε η πρώτη παγκοσμίως LCD οθόνη με σαρωτή δαχτυλικού αποτυπώματος!

Αν θυμάστε, σας είχαμε αναφέρει παλιότερα, ο υπεύθυνος της Redmi μάλιστα μας το είχε πει, ότι τα Redmi κινητά δεν μπορούν να έχουν σαρωτή δαχτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη γιατί είναι LCD. Η τεχνολογία αυτή είναι διαθέσιμη μόνο σε AMOLED οθόνες, λόγο της κατασκευής των LCD οθονών. Στις OLED οθόνες ουσιαστικά συνδυάζεται μία κάμερα φωτός με ένα πάνελ απεικόνισης και μέσω μίας συγκεκριμένης διαδικασίας “φωτογραφίζει” το δαχτυλικό αποτύπωμα και έτσι το αναγνωρίζει.

Επειδή οι LCD οθόνες έχουν backlight, είναι φυσικός αδύνατον να μεταδίδουν το φως. Έτσι η διαδικασία αυτή γίνεται υποχρεωτικά μόνο σε OLED οθόνες. Αυτό όμως μέχρι στιγμής…. Αυτό γιατί σήμερα η εταιρεία Ni Shi Technology, ανακοίνωσε ότι κατάφερε ν’ αναπτύξει μία αντίστοιχη λύση σάρωσης του δαχτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη και σε LCD οθόνες. Το επίτευγμα αυτό έγινε μετά από συνεχής μελέτη και δοκιμές βελτιώνοντας το LCD backlight panel.

Έτσι χάρις τον ειδικό αλγόριθμο που ανάπτυξε η εταιρεία, σε συνδυασμό με την δυνατότητα εκμάθησης του ΑΙ  και του νευρωνικού δικτύου, η αναγνώριση του δαχτυλικού αποτυπώματος γίνεται πια και μάλιστα είναι και γρήγορη. Μάλιστα η ταχύτητα αναγνώρισης είναι συγκρίσιμη με αυτή του παραδοσιακού, ενώ ο αλγόριθμος συνέχεια βελτιώνεται και μαθαίνει.

阜时科技 launches the world's first LCD screen fingerprint solution

阜时科技 launches the world's first LCD screen fingerprint solution

Σε σύγκριση με τις OLED οθόνες, η αντίστοιχη τεχνολογία στις LCD είναι πιο φθηνή. Αυτή την στιγμή οι LCD οθόνες σε σχέση με τις OLED, είναι πολύ καλύτερες από άποψης όγκου παραγωγής και πωλήσεων. Έτσι, χάρις σε αυτή την τεχνολογία, κινητά που είναι low-range ή mid-range, θα έχουν την δυνατότητα να έχουν και αυτή την τεχνολογία διαθέσιμη.

H96 Max+ – Αποκτήστε το με το κουπόνι μας στα 45.99€ από το Cafago με Android 8.1, RK3328, KODI 18.0 και 4+32GB!

Βέβαια για να μπει σε στάδιο μαζικής παραγωγής θέλει ακόμα κάποιο διάστημα. Ο Wang Teng, διευθυντής παραγωγής της Xiaomi Company, είπε ότι είναι μάλλον απίθανο να δούμε προϊόντα με αυτή την τεχνολογία φέτος. Το πιο πιθανό είναι να δούμε ή στα τέλη αυτού του έτους ή το 2020 πια.

阜时科技 launches the world's first LCD screen fingerprint solution

[signoff]

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο