18.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Πώς μπορώ να καταργήσω την εφαρμογή MIUI Cleaner της Xiaomi χωρίς δυσκολία!?

Όλες οι συσκευές Xiaomi και Redmi έρχονται με προεγκατεστημένες διάφορες εφαρμογές, μία από τις οποίες είναι μία εφαρμογή που υπόσχεται να καθαρίσει ότι σκουπίδια έχουν μείνει πίσω. Η εφαρμογή αυτή είναι γνωστή ως MIUI Cleaner App. Όπως γνωρίζουμε, υπόσχεται κλασικά να καθαρίσει τ’ ανεπιθύμητα αρχεία στη συσκευή μας και ν’ αυξήσει την απόδοση του κινητού. Υπό αυτήν την έννοια, η εφαρμογή Cleaner είναι ένα πρόγραμμα καθαρισμού προσωρινής μνήμης smartphone Android, ενισχυτής ταχύτητας και ενισχυτής μνήμης.

Γιατί πρέπει όμως να καταργήσετε την εφαρμογή MIUI Cleaner

Στην πραγματικότητα, η εφαρμογή Cleaner έχει πολλά προβλήματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η εφαρμογή MIUI Cleaner ανήκει στην Cheetah Mobile. Η Cheetah Mobile βρίσκεται στο ραντάρ των εμπειρογνωμόνων απορρήτου πολύ πριν η Ινδία παρατηρήσει ύποπτη δραστηριότητα γύρω από τις εφαρμογές της. Η κινεζική εταιρεία είχε προηγουμένως εγκλωβιστεί σε διαφημιστική απάτη και κλοπή δεδομένων του χρήστη. Η εφαρμογή Cleaner καταργήθηκε από το Google Play Store και το App Store στην Ινδία. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι προεγκατεστημένο στα τηλέφωνα Xiaomi ως προεπιλεγμένη εφαρμογή καθαρισμού.

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή – θα κάθεται πάντα στο smartphone σας και θα καταναλώνει πόρους και θα κάνει το τηλέφωνό σας να λειτουργεί αργά. Κατά την εγγραφή της εφαρμογής, θα λάβει όλα τα δικαιώματα, όπως τοποθεσία, ιστορικό κλήσεων, ανάγνωση SMS, πρόσβαση αποθήκευσης κ.λπ. Υπόψιν, εάν μπείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής, εσείς δεν βλέπετε τι δικαιώματα παίρνει, οπότε δεν έχει και πως να τα τροποποιήσετε! Ωστόσο, όταν εκτελείται η εφαρμογή, δεν θα παρατηρήσετε κανένα πρόβλημα που σχετίζεται με τον χώρο αποθήκευσης. Αλλά αυτό που κάνει μια πιο καθαρή εφαρμογή με την τοποθεσία σας, το ιστορικό κλήσεων και τα SMS είναι μυστήριο (εκτός από την πώληση των δεδομένων σας σε τρίτους χωρίς τη συγκατάθεσή σας). Είναι ενδιαφέρον ότι δεν μπορείτε να αρνηθείτε τα δικαιώματα μετά την εγγραφή της εφαρμογής και, επίσης, χωρίς την άδεια, η εφαρμογή δεν θα καταχωριστεί. Υπάρχουν πολλά πιο ύποπτα πράγματα που κάνει η εφαρμογή στο παρασκήνιο, όπως η χρήση μπαταρίας και διαδικτύου.

Όπως βλέπετε, η εφαρμογή MIUI Cleaner έχει συμπεριφορά σαν χάκερ. Γι ‘αυτό πολλοί χρήστες θέλουν να απαλλαγούν από αυτήν την εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν. Όπως ήδη καταλαβαίνετε, δεν θα ήταν εύκολο να το απεγκαταστήσετε. Είναι όμως δυνατό.

Πώς να αφαιρέσετε την εφαρμογή MIUI Cleaner της Xiaomi;

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η Xiaomi δεν επιτρέπει στους χρήστες να απεγκαταστήσουν ή ακόμη και να απενεργοποιήσουν πολλές προεπιλεγμένες εφαρμογές (γνωστές και ως Bloatware). Και μία από αυτές είναι η εφαρμογή MIUI Cleaner. Αλλά εδώ είναι μια λύση για την κατάργηση της εφαρμογής MIUI Cleaner.

 

[su_highlight background=”#ef4419″ color=”#fbf9f8″]Εδώ να επισημάνω ότι ό,τι κάνετε, το κάνετε με δική σας ευθύνη. Δεν θα φέρω καμία ευθύνη εάν κάνετε ζημιά στο κινητό σας![/su_highlight]

 

Προαπαιτούμενο:

  • Ένας υπολογιστής με Windows.
  • Καλώδιο USB για σύνδεση της συσκευής στον υπολογιστή.
  • Ενεργοποιήστε τον εντοπισμό σφαλμάτων USB στη συσκευή Xiaomi: Ρυθμίσεις> Πρόσθετες ρυθμίσεις> Επιλογές προγραμματιστή.

Οδηγίες:

  • Συνδέστε τη συσκευή Xiaomi στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB.
  • Επιτρέψτε το μήνυμα εντοπισμού σφαλμάτων USB στη συσκευή σας.
  • Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να ρυθμίσετε το ADB στον υπολογιστή σας. Πρέπει να κάνετε λήψη και εξαγωγή εργαλείων ADB.
  • Μεταβείτε στον εξαγόμενο φάκελο. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “Open PowerShell Window here“.
  • Πληκτρολογήστε την εντολή “adb devices” και πατήστε Enter.
  • Τώρα θα δείτε έναν αριθμό και «device» κάτω από τη λίστα των συνημμένων συσκευών.
  • Για να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή Cleaner από το MIUI, εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή “adb shell” και πατήστε Enter και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε, “pm uninstall -k –user 0 com.miui.cleanmaster” και πατήστε Enter.
  • Αφαιρέστε το καλώδιο USB και επανεκκινήστε τη συσκευή Xiaomi.

Αυτό ήταν! Αυτή η διαδικασία θα καταργήσει την εφαρμογή MIUI Cleaner. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε την ίδια μέθοδο εάν έχετε Oppo, Realme ή οποιοδήποτε άλλο κινέζικο smartphone. Με άλλα λόγια, είναι μια καθολική διαδικασία για την κατάργηση προεγκατεστημένων εφαρμογών σε οποιαδήποτε συσκευή Android.

Προηγουμένως, το πρόγραμμα περιήγησης Mi κατηγορήθηκε για τη συλλογή δεδομένων από χρήστες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να καταργήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Mi ή οποιαδήποτε προεπιλεγμένη εφαρμογή επίσης. Αυτό που χρειάζεστε είναι το όνομα του πακέτου της εφαρμογής και εισαγάγετέ το στην εντολή “pm uninstall –k —user 0 <app package>“. Χρησιμοποιήστε το App Inspector για να μάθετε το ακριβές όνομα της εφαρμογής.

Εναλλακτικές λύσεις για το Xiaomi MIUI Clearer

Με τα χρόνια, το Android έχει γίνει εξαιρετικά αποτελεσματικό στο χειρισμό εφαρμογών και υπηρεσιών παρασκηνίου. Διαθέτει έξυπνα πόρους σε εφαρμογές και θέτει σε παύση εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται συχνά. Οι περισσότερες καθαρότερες εφαρμογές προσφέρουν ώθηση στην απόδοση, η οποία απλώς κλείνει όλες τις εφαρμογές στο παρασκήνιο. Παρόλο που μπορεί να δώσει άλμα στην απόδοση, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με τον τρόπο που κάνει το Android τα πράγματα.

Η εφαρμογή Cleaner επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν ανεπιθύμητες εφαρμογές και δεδομένα κάτω από μια στέγη. Και είναι το μόνο χρήσιμο χαρακτηριστικό του. Ωστόσο, σε αντάλλαγμα, ενδέχεται να συλλέγει δεδομένα χρήστη.

Συμπερασματικά, εάν εξακολουθείτε να θέλετε μια πιο καθαρή εφαρμογή, μπορείτε να ξεκινήσετε με το SDMaid, το οποίο κάνει μια πολύ καλή δουλειά και διατηρεί τα δεδομένα σας ασφαλή.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
  1. Fan της Xiaomi μέχρι το κόκαλο αλλά ναι η σαβούρα ειδικά στα φτηνά μοντέλα είναι το κάτι άλλο. @mad ο οδηγός σου πολύ καλός αλλά ακόμη καλύτερο είναι αυτό το projeκτάκι

    https://github.com/Szaki/XiaomiADBFastbootTools/releases/

    Java εφαρμογούλα που κάνει όλη την διαδικασία αυτόματα. Επιτρέπει το πάγωμα ή την διαγραφή system εφαρμογών αλλά και επαναφορά τους ανα πάσα στιγμή.
    Έρχεται με αρκετές “προτεινόμενες” που είναι καλό να φύγουν χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα.

    Δοκίμασε την και νομίζω ένας οδηγός γι αυτό το διαμαντάκι θα βοηθήσει πολλούς εδώ πέρα.

    Προσωπικά το χρησιμοποίησα στο Κινέζικο K20 pro premium και έφυγε όλη η σαβούρα εύκολα. Μερικά APPs χρειάστηκε να τα βρω και να προσθέσω το package name χεράτα.

    • Εννοείται θα το δω και ή θα το προσθέσω εδώ ή θα γίνει νέος οδηγός. Ευχαριστώ για την επισήμανση

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο