22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024

PowerToys – Η πολύ γνωστή σουίτα προγραμμάτων επιστρέφει στα Windows 10 σαν open project από την Microsoft!

Οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία σίγουρα θυμάστε την πολύ γνωστή σουίτα προγραμμάτων της MS για τα Windows 95, PowerToys. Θυμάμαι ότι είχε 2-3 προγράμματα (TweakUI, Send to X, QuickRes) που ήταν σχεδόν απαραίτητο να τα έχετε εγκαταστήσει τότε και πραγματικά τα Windows παίρνανε άλλη μορφή. Τα χρόνια περάσανε, η σουίτα εγκαταλείφθηκε μέχρι πρόσφατα, μιας και η Microsoft επαναφέρει τα PowerToys για τα Windows 10 σαν open source.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν 2 νέα προγράμματα που τα δουλεύουν — Maximize to new desktop widget (μεγιστοποίηση σε νέο desktop) και Windows key shortcut guide (οδηγός shortcut για συνδυασμούς πλήκτρων στα Windows)– ενώ 10 ακόμα είναι υπό σκέψη και θα βγούνε μέσα στο καλοκαίρι.

Η πρώτη εφαρμογή, Maximize to new desktop widget (ή MTND widget), είναι μία επέκταση του κουμπιού της μεγιστοποίησης/επαναφοράς των Windows. Με το pop-up που εμφανίζεται, έχετε την δυνατότητα να μεταφέρετε το παράθυρο που δουλεύετε σε άλλη οθόνη στη μέγιστη μορφή της. Η δεύτερη εφαρμογή — Windows key shortcut guide — δείχνει απλώς μία λίστα από τα διάφορα keyboard shortcuts που έχουν τα Windows και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη.

Προσφορά! WLtoys A959-B – Αποκτήστε το φοβερό RC αυτοκίνητο από την Γερμανική αποθήκη του TomTop σε Flash Sales με μόλις 56€!

Στο GitHub, όπου μπορείτε να βρείτε τώρα τα νέα PowerToys, η Microsoft λέει:

Inspired by the Windows 95 era PowerToys project, this reboot provides power users with ways to squeeze more efficiency out of the Windows 10 shell and customize it for individual workflows. The first preview of these utilities and corresponding source code will be released Summer 2019.

Όσο για το τι θα περιλαμβάνουν οι δέκα άλλες εφαρμογές που είναι υπό σκέψη και θα τις δούμε μέσα στο καλοκαίρι, δείτε μία λίστα τους. Πάντως μπορείτε να σχολιάσετε ή να προτείνετε και εσείς εάν θέλετε….

  1. Full window manager including specific layouts for docking and undocking laptops
  2. Keyboard shortcut manager
  3. Win+R replacement
  4. Better alt+tab including browser tab integration and search for running apps
  5. Battery tracker
  6. Batch file re-namer
  7. Quick resolution swaps in taskbar
  8. Mouse events without focus
  9. Cmd (or PS or Bash) from here
  10. Contents menu file browsing

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο