14.1 C
Athens
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024

Σε ραντάρ ταχύτητας μετατρέπεται ένα smartphone με νέo app!

Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούν να βάλουν το «λιθαράκι» τους για μια ασφαλέστερη πόλη, έχοντας έναν εύκολο τρόπο να καταγράφουν περιστατικά παραβίασης ορίου ταχύτητας, τα οποία μετά θα μπορούν να μοιραστούν με τις αρμόδιες αρχές για να διερευνηθεί το ζήτημα.

Πρόκειται για την εφαρμογή “Speedcam Anywhere”, η οποία δοκιμάζεται από πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και -ακόμη τουλάχιστον- δεν έχει τεθεί επίσημα σε λειτουργία σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Πώς λειτουργεί; Αρκετά απλά, απαιτώντας μονάχα ένα smartphone με κάμερα, GPS και πρόσβαση στο internet. Μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης καταγράφει ένα σύντομο βίντεο, αν υποψιαστεί πως ένα κινούμενο όχημα παραβιάζει το όριο ταχύτητας. Έπειτα, το βίντεο μεταφορτώνεται μαζί με τα δεδομένα τοποθεσίας (για έλεγχο του ορίου ταχύτητας στο σημείο) στο cloud της εταιρείας για ανάλυση. Όταν ολοκληρωθεί η ανάλυση, ο χρήστης λαμβάνει ενημέρωση, μαζί με το βίντεο και μια αναφορά σχετικά με τα δεδομένα ταχύτητας και την ώρα που καταγράφηκε το συμβάν.

Πίσω από όλα αυτά, βρίσκονται αλγόριθμοι βασισμένοι σε φόρμουλες φυσικής, βάσει των οποίων υπολογίζεται η ταχύτητα του οχήματος αναλύοντας τα καρέ του βίντεο σε συνάρτηση με το χρόνο. Κατά την επεξεργασία στο cloud, ορίζεται ένα σταθερό σημείο στην εικόνα το οποίο, όταν το περάσει ο εμπρόσθιος τροχός του οχήματος, σηματοδοτεί την αρχή της ανάλυσης έχοντας ένα υλικό από δευτερόλεπτο πριν κι ένα δευτερόλεπτο μετά τη στιγμή που η ρόδα περνάει τη νοητή γραμμή.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της εφαρμογής, το περιθώριο λάθους είναι σχετικά χαμηλό. Για εκείνους που χρησιμοποιούν τη δωρεάν εκδοχή της εφαρμογής, το περιθώριο ορίζεται στο 10% ενώ για όσους αναβαθμίσουν σε συνδρομή “Pro” (εξασφαλίζοντας 1000 μεταφορτώσεις βίντεο έναντι 14,99£) το περιθώριο πέφτει στο 2%.

Κι όσον αφορά στις αρχές, αυτό που ξεκαθαρίζεται είναι πως η αποστολή οποιουδήποτε βίντεο δε συνεπάγεται παράβαση ή ποινή. Όπως συνιστούν και οι άνθρωποι πίσω από την εφαρμογή, πρέπει να γίνεται συνετή χρήση και τα δεδομένα να χρησιμοποιούνται μονάχα ως στοιχεία προς εξέταση από τους αρμόδιους, καθώς από μόνα τους δε συνιστούν την ύπαρξη κάποιας παράβασης. Αυτό στο οποίο ελπίζουν, είναι να γίνει ευκολότερο το έργο των αρχών και τα περιστατικά παραβίασης ορίου ταχύτητας να μειωθούν, κάνοντας τους πεζούς και οδηγούς να νιώθουν πιο ασφαλείς όταν κυκλοφορούν.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο