35.7 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Σκλαβενίτης: Νέα εξαγορά αλυσίδας σούπερ μάρκετ!

Στην έκτη εξαγορά της ιστορίας της προχωράει η «Σκλαβενίτης» καθώς αποκτά 9 από τα 11 καταστήματα της τοπικής αλυσίδας των Ιωαννίνων SEP Markets (SEP ΣΙΜΟΣ ΓΕΡ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.). Αν και πρόκειται για τη μικρότερη εξαγορά έως τώρα και δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με τις πιο πρόσφατες κινήσεις του ομίλου Σκλαβενίτη με πλέον εμβληματική την απόκτηση της «Μαρινόπουλος», η απόκτηση του μεγαλύτερου μέρους της δικτύου της SEP Markets είναι σημαντική για πολλούς λόγους.

«Σκλαβενίτης»: Προχωρά σε νέα εξαγορά αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Η συμφωνία προβλέπει ότι θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας, συνολικά 160, στα καταστήματα που θα περάσουν στον έλεγχο της «Σκλαβενίτης» με στόχο, μάλιστα, της αλυσίδας να δημιουργηθούν περισσότερες μελλοντικά. Πηγές κοντά στη «Σκλαβενίτης» χαρακτηρίζουν την κίνηση αυτή «έμπρακτη στήριξη της SEP Παπαδόπουλος και των εργαζομένων της, με στόχο η τοπική αυτή εταιρεία να διασφαλίσει τη βιώσιμη λειτουργία της και να εστιάσει σε νέους τομείς δραστηριότητας». Αυτό δηλαδή που υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές είναι ότι η «Σκλαβενίτης» δεν προχώρησε σε μία κίνηση επιθετικής εξαγοράς με σκοπό να «εξαφανίσει» μια τοπική αλυσίδα, αλλά τη γλίτωσε στην ουσία από το να βρεθεί αντιμέτωπη με πολύ δύσκολες καταστάσεις, διατηρώντας ταυτόχρονα τις θέσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της «SEP ΣΙΜΟΣ ΓΕΡ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», ο κύκλος εργασιών της το 2020 υποχώρησε σε 17,63 εκατ. ευρώ έναντι 18,54 εκατ. ευρώ το 2019. Η εταιρεία είχε υποχρεώσεις 6,44 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων βραχυπρόθεσμες 4,67 εκατ. ευρώ. Η ελεγκτική εταιρεία (Grant Thornton) σημειώνει στην οικονομική έκθεση για τη χρήση του 2020 ότι το σύνολο της αξίας των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας έχει καταστεί μικρότερο του ½ του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων υπερβαίνει τη συνολική αξία των κυκλοφορούντων περιουσιακών της στοιχείων κατά 1,19 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία αναφέρει ότι εντός του 2021 ρύθμισε μέρος των οφειλών της στο Δημόσιο. Δραστηριοποιείται επίσης και στον κλάδο των γυμναστηρίων, με το σήμα SEP Active Boutique Gym.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Η συμφωνία προβλέπει ότι θα διατηρηθούν και οι 160 θέσεις εργασίας.

Ποια είναι τα οφέλη για τη «Σκλαβενίτης» από τη συμφωνία αυτή; Πρώτον, η «Σκλαβενίτης», η οποία διέθετε μόνο δύο καταστήματα στην πόλη των Ιωαννίνων, ενισχύει την παρουσία της και θα διαθέτει πλέον 11 σημεία πώλησης. Σημειώνεται ότι τα καταστήματα που αποκτά από την SEP Markets είναι μικρού και μεσαίου μεγέθους. Με την προσθήκη των εννέα καταστημάτων, ο όμιλος θα διαθέτει πλέον 460 σημεία πώλησης με το σήμα «Σκλαβενίτης» και συνολικά 512 καταστήματα. Σήμερα ο όμιλος διαθέτει 503 καταστήματα εκ των οποίων 451 λειτουργούν με το σήμα «Σκλαβενίτης», 13 με το σήμα «The Mart» (πρόκειται για cash & carry) και 39 με το σήμα «Χαλκιαδάκης» (σ.σ. θυγατρική κατά 60% της «Σκλαβενίτης»).

Δεύτερον, προχωράει σε μια «επεκτατική» κίνηση σε μια περίοδο κατά την οποία επικρατεί έντονος προβληματισμός στον κλάδο. Κι αυτό διότι έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, περίοδο κατά την οποία οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ σημείωσαν έντονα ανοδική πορεία, τώρα, λόγω των πληθωριστικών πιέσεων, ο κλάδος βρίσκεται αν όχι σε φάση ύφεσης, τουλάχιστον σε κατάσταση στασιμότητας. Ας σημειωθεί δε ότι εκτός από κάποιες μικρές κινήσεις της «Γαλαξίας», σε εξαγορά πρόσφατα προχώρησε μόνο η «Μασούτης» μέσω της συμφωνίας που έκανε πριν από λίγο καιρό με τον ΣΥΝΚΑ με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στην Κρήτη και τη νησιωτική Ελλάδα. Την ίδια ώρα, ο δεύτερος «παίκτης» του κλάδου, η ΑΒ Βασιλόπουλος, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε διαρκή αναστάτωση, λόγω διοικητικών ανακατατάξεων με πιο σημαντική την αιφνιδιαστική αποχώρηση του επικεφαλής της Βασίλη Σταύρου.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο