16.8 C
Athens
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2024

Smartwatch: Τα health και fitness οφέλη του

Το να έχεις smartwatch, όχι για μόστρα αλλά για να το χρησιμοποιείς έτσι ώστε να έχεις τον έλεγχο της φυσικής σου κατάστασης, μπορεί να σε φέρει πιο κοντά στους προπονητικούς στόχους σου αλλά και να παράσχει στον προπονητή και τον γιατρό σου κάποια πολύτιμα data σχετικά με την υγεία σου. Πόσο όμως μπορεί να ωφελήσει ένα smartwatch το fitness και health επίπεδό σου και πότε μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα;


Apple Watch, το smartwatch που έφερε τα πάνω κάτω

Το μεγάλο μπαμ στην αγορά των έξυπνων ρολογιών έγινε το 2014, όταν η Apple έριξε στην αγορά το Apple Watch. Στην παρουσίασή του, ο Tim Cook είχε αναφέρει ότι η χρήση του θα σηματοδοτήσει μία επανάσταση στο πεδίο του health & fitness, καθώς εκείνο το ‘πρώτο smartwatch’ είχε τη δυνατότητα να συγκεντρώνει πολλαπλά δεδομένα από τους χρήστες του για να τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα το σώμα τους και τον αντίκτυπο που έχει σε αυτό η φυσική τους δραστηριότητα, ασχέτως της έντασής της.

Τα health και fitness οφέλη του να έχεις smartwatch

Πού έχουν βοηθήσει τα έξυπνα ρολόγια

Με επιλογές όπως την παρακολούθηση των καρδιακών παλμών, του ύπνου και, φυσικά, της φυσικής δραστηριότητας, τα έξυπνα ρολόγια μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά πολύτιμα εργαλεία στα χέρια των ειδικών από τον χώρο του fitness και της υγείας, αλλά και να βελτιώσουν τους τρόπους με τους οποίους οι ίδιοι οι χρήστες τους νοιάζονται για την υγεία τους.

Το 2018, μάλιστα, μία ομοσπονδιακή υπηρεσία του Τμήματος Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες συσκευές μπορούν να είναι αποτελεσματικές στον έλεγχο διαφορετικών δεδομένων που σχετίζονται με τη φυσική κατάσταση και την υγεία, καθώς όλο και πιο πολλοί άνθρωποι είχαν εν τω μεταξύ αρχίσει να φέρνουν στους γιατρούς τους δεδομένα από τα έξυπνα ρολόγια τους.

Μπορούν να σώσουν ζωές αλλά και να τις καταστρέψουν

Η παρακολούθηση π.χ. των καρδιακών παλμών μέσω smartwatch μπορεί να χτυπήσει το καμπανάκι για αρρυθμίες και όντως να σώσει ακόμα και τη ζωή κάποιου, καθώς η διάγνωση μπορεί να γίνει πιο γρήγορα.

Τα έξυπνα ρολόγια, όμως, δεν αποτελούν ιατρικές συσκευές ούτε διαθέτουν την ακρίβειά τους. Επίσης, σε ανθρώπους με υποχονδριακές τάσεις, μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά. Για παράδειγμα, η λειτουργία παρακολούθησης ύπνου, μπορεί να τους προκαλέσει περισσότερο άγχος, με αποτέλεσμα αντίθετο από το επιθυμητό.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Το μέλλον της υγείας μας θα βρίσκεται στον καρπό μας

Στο μέλλον, αναμένεται οι τεχνολογίες που διαθέτουν τα έξυπνα ρολόγια να βελτιωθούν και να τελειοποιηθούν, συνεισφέροντας ακόμα περισσότερο στη δυνητική βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της υγείας των χρηστών τους. Μέχρι τότε, αρκεί να πούμε ότι έχει γίνει ένα μεγάλο άλμα προς αυτή την κατεύθυνση.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο