27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Τα Windows 10 θα έχουν πιο γρήγορη και πιο ομαλή κίνηση στην έναρξη των εφαρμογών!

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, τα Windows 10 έχουν μια ανανεωμένη διεπαφή (interface), με μια νέα εμφάνιση που διαθέτει σε Fluent Design και WinUI. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν ένα νέο μενού έναρξης, γραμμή εργασιών και διάφορες κινούμενες εικόνες – και θα αρχίσουν να εμφανίζονται στις εκδόσεις προεπισκόπησης τους επόμενους μήνες.

Η Sun Valley, όπως είναι γνωστό, δεν θα επανασχεδιάσει ριζικά το λειτουργικό σύστημα, αλλά θα κάνει αρκετά ενδιαφέροντα τσιμπήματα για να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία των Windows 10, ειδικά την εμπειρία ανοίγματος της εφαρμογής.

Η Microsoft έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι εργάζεται σε νέα κινούμενες εικόνες και φαίνεται ότι η εταιρεία δοκιμάζει τώρα μια άλλη παραλλαγή που θα είναι «ταχύτερη» και «ομαλότερη».

“Με βάση τα σχόλια, κάναμε μερικές μικρές προσαρμογές στις νέες κινούμενες εικόνες εκκίνησης των εφαρμογών, για να βελτιώσουμε την ταχύτητα και να το κάνουμε λίγο πιο ομαλό”, σημείωσε η Microsoft στο changelog του Build 21313.

Σύμφωνα με πηγές που είναι εξοικειωμένες με τα σχέδια, τα Windows 10 Sun Valley θα φέρουν επίσης νέες κινούμενες εικόνες στο μενού “Έναρξη” και στο μενού περιβάλλοντος.

Τα Windows 10 θα έχουν πιο γρήγορη και πιο ομαλή κίνηση στην έναρξη των εφαρμογών!

Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι νέες κινούμενες εικόνες μπορούν πάντα να απενεργοποιηθούν.

Εκτός από ταχύτερες και ομαλότερες κινούμενες εικόνες, η ενημέρωση των Windows 10 Sun Valley θα φέρει πίσω μερικές από τις σχεδιαστικές δυνατότητες των Windows 7 (διαφάνεια και στρογγυλεμένες γωνίες), ενώ εστιάζει στη συνέπεια και την απλότητα του περιβάλλοντος εργασίας του χρήστη.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ενημέρωσης των Windows 10 Sun Valley είναι η υποστήριξη του WinUI, η οποία ουσιαστικά επιτρέπει ταχύτερη ανάπτυξη σχεδιασμού στα βασικά στοιχεία και προσθέσει επίσης εφέ θολώματος ή στρογγυλεμένες γωνίες στα παράθυρα και τις πλευρικές γραμμές για μια πιο «ενοποιημένη» εμφάνιση UI.

Άλλες μικρές βελτιώσεις

Στις τελευταίες εκδόσεις προεπισκόπησης, η Microsoft φαίνεται να δοκιμάζει μικρές βελτιώσεις για τα Windows 10. Αυτό περιλαμβάνει τη νέα εμπειρία φωνητικής πληκτρολόγησης, η οποία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020, που επιτέλους πήγε στους δοκιμαστές, στο πρόγραμμα Windows Insider.

Ομοίως, η Microsoft πειραματίζεται επίσης με αλλαγές τόσο στη διαχείριση του ιστορικού του πρόχειρου όσο και για τη γραμμή αναζήτησης emoji. Στο πλαίσιο του πειράματος, η Microsoft παρέχει υποστήριξη για την προσάρτηση αντικειμένων στη διαχείριση ιστορικού πρόχειρου και τη μηχανή ταχύτερης / ακριβέστερης αναζήτησης στον πίνακα emoji.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο