27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Τελικά μόλις σήμερα αφαίρεσε τον κώδικα των Windows XP που διέρρευσε από το site της!

Σας είχαμε γράψει πριν 2 εβδομάδες, ότι είχε διαρρεύσει ο πηγαίος κώδικα των Windows XP και του Windows Server 2003! Ενώ το καλύτερο μέρος των δύο δεκαετιών, πολλοί άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να ρίξουν μια ματιά στον κώδικα για το λειτουργικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που αναζητούν κωδικό που επαναχρησιμοποιήθηκε στα Windows 10 που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Η Microsoft πήγε σε δράση, ξεκίνησε μια έρευνα και έκανε βήματα για να προσπαθήσει να σταματήσει τη διάδοση του πηγαίου κώδικα. Αλλά η εταιρεία ήταν εκπληκτικά αργή στην κατάργηση του κώδικα από τον ιστότοπό της αφού κάποιος τον ανέβασε στο GitHub.

Ενώ όλοι θα σκεπτόσασταν ότι εφόσον ξέφυγε ο κώδικας, θα μπορούσε να τον βρει κάποιος μόνο μέσω πχ site όπως το Mega και μέσω torrents, γιατί η εταιρεία το πρώτο πράγμα που θα έκανε τις πρώτες στιγμές που το πήρε χαμπάρι, θα ήταν να κατεβάσει τον κώδικα από το site της, τελικά δεν έγινε καθόλου έτσι! Όπως αναφέρει το TorrentFreak, χρειάστηκε πραγματικά στην Microsoft μιάμιση εβδομάδα για να προσπαθήσει να κάνει κάτι για το γεγονός ότι φιλοξένησε διαρροή πηγαίου κώδικα για το δικό της λογισμικό.

Μια ειδοποίηση DMCA εκδόθηκε από την Microsoft Security Incident Response 10 ημέρες μετά την ανάρτηση του κώδικα στο GitHub. Στην ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρει ότι η πηγή του κώδικα που φιλοξενείται από το GitHub “τραβιέται απευθείας από ένα torrent (που επίσης καταργήθηκε)” – αν και σαφώς υπάρχουν ακόμη πολλά torrents διαθέσιμα με τον πηγαίο κώδικα.

Το αποθετήριο GitHub έχει πλέον καταργηθεί, αλλά είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς γιατί χρειάστηκε τόσο πολύ η Microsoft για να αναλάβει δράση.

Πάντως, όπως σας έχουμε ήδη γράψει, ο κώδικας φαίνεται να είναι αυθεντικός, και των Windows XP που διέρρευσε αλλά και αυτός των windows Server 2003!

 

[signoff]

 

Πηγή: https://betanews.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο