25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Τέρμα το FTP για τον Firefox!

Η Mozilla διακόπτει την υποστήριξη για συνδέσμους FTP (File Transfer Protocol) με την κυκλοφορία του Firefox 88. Οι προγραμματιστές είχαν ανακοινώσει σχέδια για κατάργηση της ενσωματωμένης εφαρμογής FTP από το πρόγραμμα περιήγησης από πέρυσι. Ωστόσο, το σχέδιο καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του Covid 19. Σε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου, η Mozilla επιβεβαιώνει τώρα ότι η εφαρμογή είναι αυτήν τη στιγμή απενεργοποιημένη στα κανάλια προ-κυκλοφορίας Firefox Nightly και Beta και θα απενεργοποιηθεί για όλους τους χρήστες με την κυκλοφορία του Firefox 88 στις 19 Απριλίου. Όταν η εφαρμογή απενεργοποιηθεί, το Firefox θα δίνει τους συνδέσμους ftp:// σε εξωτερικές εφαρμογές μόνο.

Επιπλέον, υπάρχουν σχέδια για πλήρη κατάργηση της εφαρμογής FTP με το Firefox 90, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο. Η νέα αλλαγή αναμένεται να επηρεάσει και την έκδοση Android του προγράμματος περιήγησης. Συγκεκριμένα, το Google Chrome είχε καταργήσει την υποστήριξη για διευθύνσεις URL FTP τον Ιανουάριο του 2021.

“Τα περισσότερα μέρη όπου μια επέκταση μπορεί να περάσει” ftp “όπως φίλτρα για διακομιστή μεσολάβησης ή webRequest δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε σφάλμα, αλλά τα API δεν θα χειρίζονται πλέον αιτήματα αυτών των τύπων. Για να αντισταθμιστεί αυτή η κατάργηση, το ftp έχει προστεθεί στη λίστα των υποστηριζόμενων πρωτοκόλλων_ χειριστών για επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης. Αυτό σημαίνει ότι οι επεκτάσεις θα μπορούν να παροτρύνουν τους χρήστες να ξεκινήσουν μια εφαρμογή FTP για να χειριστούν συγκεκριμένους συνδέσμους », έγραψε ο διευθυντής της κοινότητας πρόσθετων Mozilla, Caitlin Neiman σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

Ο Firefox 88 για Android έχει προφανώς κυκλοφορήσει λίγες ημέρες πριν από το πρόγραμμα, όπως ανέφερε το Android Police. Κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του Firefox 88 beta, οι σημειώσεις έκδοσης ανέφεραν ότι η νέα ενημέρωση θα επιλύσει το πρόβλημα όπου η αναπαραγωγή βίντεο σε λειτουργία πλήρους οθόνης ή εικόνας σε εικόνα δεν εμφανίζεται σωστά σε ιστότοπους που χρησιμοποιούν θύρα προβολής επιφάνειας εργασίας, ειδικά στο Firefox για Android. Ο Firefox 88 αναμένεται επίσης να μετακινήσει τη λειτουργία “Λήψη στιγμιότυπου οθόνης” από το μενού Σελίδες ενεργειών στη γραμμή διευθύνσεων URL σε ένα κανονικό εικονίδιο το οποίο οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν στη γραμμή εργαλείων από το μενού προσαρμογής.

 

[signoff]

 

via

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο