25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Το Twitter θα επιτρέψει στους εκδότες να χρεώνουν τους χρήστες ανά άρθρο

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, δήλωσε το Σάββατο ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα επιτρέψει στους εκδότες των μέσων ενημέρωσης να χρεώνουν τους χρήστες ανά άρθρο με ένα κλικ, χαρακτηρίζοντάς το νίκη τόσο για το κοινό όσο και για τους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης.
Η δυνατότητα χρέωσης, που θα είναι διαθέσιμη από τον Μάιο, θα επιτρέψει στους χρήστες που δεν «εγγράφονται για μηνιαία συνδρομή να πληρώνουν υψηλότερη τιμή ανά άρθρο όταν θέλουν να διαβάσουν ένα άρθρο περιστασιακά», έγραψε στο Twitter ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας.
Την Παρασκευή, ο Μασκ είχε πει ότι το Twitter θα μειώσει κατά 10% τις συνδρομές περιεχομένου μετά τον πρώτο χρόνο, σημειώνοντας ότι η εταιρεία δεν θα περικόψει τους πρώτους 12 μήνες. Αυτές οι συνδρομές περιλαμβάνουν κείμενο μεγάλης μορφής και βίντεο πολλών ωρών.
Από τότε που ανέλαβε την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο, ο Μασκ φέρνει αλλαγές για να προσπαθήσει να αυξήσει τα έσοδα στο Twitter, αφού η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είδε τα έσοδα από διαφημίσεις να μειώνονται πέρυσι εν όψει των παλινωδιών με την εξαγορά του.
Υπό την ιδιοκτησία του Μασκ, το Twitter έχει μειώσει το εργατικό δυναμικό του από 7.500 σε περίπου 1.500, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι ότι τα πρότυπα μετριοπάθειας και η ικανότητά του να συμμορφώνεται με τα επερχόμενα ευρωπαϊκά πρότυπα θα επηρεαστούν κατά συνέπεια.
Το Twitter έχει επανειλημμένα προειδοποιηθεί ότι δεν είναι έτοιμο για ένα νέο ρυθμιστικό καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παρακολούθηση ψηφιακών πλατφορμών, με τις παραβιάσεις να επισύρουν πρόστιμο 6% του παγκόσμιου τζίρου και, στις πιο ακραίες περιπτώσεις, προσωρινή αναστολή της υπηρεσίας.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο