27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Tronsmart Force 2 Bluetooth Ηχείο: Ισορροπημένος ήχος και μοντέρνα σχεδίαση!

Έχουμε κάνει ήδη μια πρώτη παρουσίαση του νέου φορητού ηχείου Force 2 της Tronsmart. Πριν από λίγες μέρες το παρέλαβα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τον σχεδιασμό και την ποιότητά του! Θα ήταν κρίμα να μη μοιραστώ μαζί σας, τις πολύ θετικές εντυπώσεις μου γι’ αυτό το ηχείο. Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Περιγραφή

Το Force 2 είναι μικρό και όμορφο ηχείο με πολύ μοντέρνο σχεδιασμό. Το σχήμα του δεν είναι ακριβώς κυλινδρικό όπως των ηχείων της σειράς T6 της Tronsmart. Ούτε όμως είναι και ορθογώνιο όπως τα ηχεία Mega, Force ή T2. Το προφίλ του μοιάζει περισσότερο με αχλάδι! Από μπροστά δείχνει κυλινδρικό αλλά από πίσω είναι κυρτό ώστε να μπορεί να στέκεται χωρίς να κυλάει. Το κυλινδρικό του τμήμα καλύπτεται από μαύρο διάτρητο μεταλλικό κέλυφος και μπροστά δεσπόζει το λογότυπο της Tronsmart. Στα δύο πλαϊνά βρίσκονται οι δύο παθητικές μονάδας ενίσχυσης των χαμηλών συχνοτήτων. Το χρώμα τους εξωτερικά είναι αυτό του βουρτσισμένου αλουμινίου και έχουν πάνω τους χαραγμένο το σήμα της εταιρείας. Όταν το ηχείο παίζει μουσική, μπορούμε να νοιώσουμε τις παθητικές μονάδες που πάλλονται, όταν τις αγγίζουμε. Οι υπόλοιπες πλευρές του ηχείου έχουν ελαστική υφή και χρώμα ματ μαύρο.

Στην πίσω πλευρά του ηχείου θα βρούμε μια ενδεικτική λυχνία και τα κουμπιά χειρισμού. Αυτά είναι: Το «On / Off», το «Μείον» για τη μείωση του ήχου ή την επιλογή προηγούμενου κομματιού, το «Συν» για την αύξηση του ήχου και την επιλογή του επόμενου κομματιού και το «Σύμβολο Bluetooth» για τη λειτουργία Play / Pause και για την απάντηση των κλήσεων. Στην πίσω πλευρά του ηχείου βλέπουμε ακόμα ένα ελαστικό καπάκι που καλύπτει τις θύρες σύνδεσης του ηχείου. Αυτές είναι η θύρα φόρτισης USB type-C και η θύρα line in 3.5 mm. Στην πίσω δεξιά πλευρά θα βρούμε και το πολύ πρακτικό κορδόνι μεταφοράς του ηχείου. Οι διαστάσεις του είναι 163 x 72 x 64 mm και το βάρος του μόλις 627 gr. Λόγω του  σχήματος του και του μικρού του μεγέθους, μπορούμε άνετα να το παίρνουμε μαζί μας παντού! Χωράει ακριβώς ακόμα και στη θήκη νερού του ποδηλάτου μας! Το ηχείο αυτό έχει πραγματικά πολύ μοντέρνα εμφάνιση και άριστη ποιότητα κατασκευής.

Εσωτερικά το ηχείο διαθέτει δύο μεγάφωνα με ισχύ 15 W στα 4 Ω, το καθένα. Ακόμα διαθέτει όπως είπαμε, δύο παθητικούς θαλάμους στα δύο πλάγια, για καλύτερη απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων. Η συνολική ισχύς του ηχείου είναι στα 30 Watt και η απόσταση ηχητικής μετάδοσής του φτάνει στα 10 μέτρα ανοιχτού χώρου! Το Force 2 τροφοδοτείται από μια μπαταρία ισχύος 2500 mAh που του δίνει αυτονομία λειτουργίας που αγγίζει τις 15 ώρες με μία μόνο φόρτιση! Η φόρτιση του ηχείου διαρκεί τρεις με τέσσερεις ώρες.

Μέσα στην προσεγμένη συσκευασία του, εκτός από το ίδιο, θα βρούμε: Ένα USB type-C καλώδιο φόρτισης,  ένα καλώδιο ήχου mini jack 3.5 mm, ένα φυλλάδιο οδηγιών σε επτά γλώσσες (όχι όμως Ελληνικά) την κάρτα εγγύησης και μια κάρτα στην οποία περιγράφεται τι ακριβώς σημαίνει η τεχνολογία SoundPulse™ της Tronsmart. Όλα αυτά τα έγγραφα βρίσκονται μέσα σε μια θήκη από μαύρο χαρτόνι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φυλλάδιο οδηγιών είναι έγχρωμο, με πολλές κατατοπιστικές εικόνες που εξηγούν τις λειτουργίες του ηχείου. Παρόμοιο φυλλάδιο δεν έχω δει σε άλλα προϊόντα της Tronsmart.

 Χαρακτηριστικά – Λειτουργίες

Το Force 2 έχει δύο τρόπους λειτουργίας. Είτε ασύρματα μέσω σύνδεσης Bluetooth, είτε μέσω καλωδίου ήχου στην στερεοφωνική είσοδο AUX των 3,5 mm. Ακόμα μπορεί να λειτουργήσει και ως Bluetooth hands free. Συγκεκριμένα αν έχουμε μια κλήση τη στιγμή που ακούμε μουσική, το ηχείο αυτόματα σταματάει την αναπαραγωγή και μπαίνει σε λειτουργία hands free. Όταν τελειώσουμε τη συνομιλία μας, συνεχίζει αυτόματα τη μουσική. Η συνομιλία μέσω της λειτουργίας hands free γίνεται μια χαρά και ο συνομιλητής μας ακούει περίφημα.

Ο ήχος αυτού του ηχείου είναι δυνατός και καθαρός! Απόλυτα ισορροπημένος και χωρίς εξάρσεις στις χαμηλές ή στις υψηλές συχνότητες. Ακόμα και σε χαμηλή ένταση, η ισορροπία του ήχου είναι απόλυτη. Ο ήχος παραμένει διαυγής ακόμα και στο μέγιστο της έντασης. Πραγματικά, προκαλεί έκπληξη πώς γίνεται αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα να παράγεται από ένα τόσο μικρό ηχείο! Αυτό βέβαια οφείλεται τόσο στην τεχνολογία SoundPulse™ της Tronsmart όσο και στον πρωτοποριακό σχεδιασμό του. Χάρη σε αυτά το ηχητικό φάσμα διευρύνεται και ενισχύεται η στερεοφωνική αίσθηση.

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτού του ηχείου, είναι η λειτουργία Broadcasting (Μετάδοσης) που υποστηρίζει. Μέσω αυτής μπορούμε να συνδέσουμε μεταξύ τους και ασύρματα, πάνω από 100 ηχεία ταυτόχρονα τα οποία θα παίζουν την ίδια μουσική. Μπορούμε για παράδειγμα να έχουμε ένα ηχείο Force 2 σε κάθε δωμάτιο και έτσι θα ακούγεται η αγαπημένη μας μουσική σε όλο το σπίτι! Να σημειώσουμε ότι αυτή η λειτουργία υποστηρίζεται από λίγα μοντέλα της αγοράς τα οποία είναι και πολύ ακριβότερα…

Το Force 2 διαθέτει Bluetooth έκδοσης 5.0. Προσφέρει έτσι σταθερές συνδέσεις, εμβέλειας μέχρι 30 m και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Το ηχείο αυτό διαθέτει πιστοποίηση IPX7. Έτσι μπορούμε να το παίρνουμε μαζί μας παντού! Στην παραλία, στην πισίνα, στο γυμναστήριο, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα χαλάσει από το νερό και την υγρασία. Μπορούμε να το βάλουμε άφοβα κάτω από το νερό, σε βάθος μέχρι ένα μέτρο και για μέχρι μισή ώρα. Το ηχείο είναι ακόμα συμβατό με τους ψηφιακούς ηχητικούς βοηθούς της Apple και την Google. Πατώντας δύο φορές το κουμπί ενεργοποίησης, ενώ το ηχείο είναι σε σύνδεση, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία του ηχητικού ψηφιακού βοηθού.

Συμπέρασμα

Το Tronsmart Force 2 είναι πραγματικά μια άριστη επιλογή για όσους χρειάζονται ένα ασύρματο ηχείο για να ακούνε μουσική, όπου και αν βρίσκονται. Ο ήχος του είναι απόλυτα ισορροπημένος δυνατός και καθαρός. Είναι όμορφο και ποιοτικό, ενώ προσφέρει μεγάλη φορητότητα, αφού έχει μικρό μέγεθος. Συνδυάζει προχωρημένες δυνατότητες, όπως τη λειτουργία Broadcasting, και ξεχωριστό ήχο που συναντάμε σε μοντέλα πολύ ακριβότερα από αυτό.

Σήμερα μπορούμε να αποκτήσουμε αυτό το μοναδικό ηχείο από το επίσημο κατάστημα της Tronsmart στο Aliexpress με έκπτωση 30%. Η αποστολή από τις αποθήκες της Πολωνίας είναι δωρεάν και θα το παραλάβουμε σε τρεις ως επτά μέρες, χωρίς επιπλέον χρεώσεις Τελωνείου.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share τη σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο