27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Windows XP: αθάνατα σε εκατομμύρια υπολογιστές είκοσι χρόνια μετά!

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της StatCounter, περίπου το 0,59% των υπολογιστών με Windows συνεχίζουν να «τρέχουν» τα XP. Αντίστοιχοι υπολογισμοί της NetMarketShare δίνουν στα XP μερίδιο αγοράς 0,32%.

Η Microsoft πρόκειται να λανσάρει το φθινόπωρο το νέο της λειτουργικό σύστημα Windows 11, το οποίο θα φέρνει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τα Windows 10 που έκαναν την εμφάνισή τους το 2015.

Ωστόσο, λόγω των νέων ελάχιστων απαιτήσεων συστήματος, δεν θα είναι όλοι οι υπολογιστές της αγοράς ικανοί να «σηκώσουν» το νέο λειτουργικό σύστημα κάτι που καθιστά πολύ πιθανό τα Windows 10 να γίνουν τα νέα Windows XP: ένα λειτουργικό σύστημα που οι χρήστες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ενώ οι Microsoft θα προωθεί στην αγορά τους διαδόχους του.

Στην πραγματικότητα, ακόμα και σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες που προτιμούν τα Windows XP, σχεδόν 12 χρόνια από τον τερματισμό της επίσημης υποστήριξής τους και σχεδόν 20 χρόνια από το αρχικό τους λανσάρισμα.

Για την ακρίβεια τα Windows XP γίνονται 20 ετών στις 24 Αυγούστου 2021. Πρόκειται για την ημερομηνία ανακοίνωσης του πάλαι ποτέ κυρίαρχου λειτουργικού της Microsoft το οποίο έγινε εμπορικά διαθέσιμο από τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς.

Λόγω της συγκεκριμένης επετείου, ο Iain McDonald, τότε διευθυντής προγράμματος της Microsoft, σημειώνει μέσω ανάρτησής του στο LinkedIn ότι στόχος της εταιρείας με τα Windows XP ήταν να φέρουν τη σταθερότητα των επικεντρωμένων στις επιχειρήσεις Windows 2000 σε μία καταναλωτική έκδοση των Windows, με το περιβάλλον χρήσης να δανείζεται στοιχεία από το βραχύβιο Windows Millennium Edition.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο