27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Zeblaze Stratos – Τ’ αποτελέσματα μίας εβδομάδας εντατικής χρήσης. Σύγκριση με το Amazfit GTR 2. Πάρτε το από το Banggood με το κουπόνι μας!

Το Zeblaze Stratos σας το έχω ήδη παρουσιάσει πριν μερικές ημέρες και από την πρώτη ματιά που του έριξα και είδαμε μαζί στο unboxing βίντεο, μόνο θετικά πράγματα είχα να πω. Το Zeblaze Stratos είναι ένα smartwatch που μετράει κορεσμό οξυγόνου στο αίμα αξιόπιστα όπως είδαμε, παλμούς, έχει διάφορα χαρακτηριστικά, μας δείχνει στις κλήσεις ποιος μας καλεί. Δεν τα θυμάστε όλα αυτά? Τότε ξαναδιαβάστε την παρουσίαση που του έκανα εδώ – Zeblaze Stratos – Με μόλις 42.84 Ευρώ πιστεύω είναι η καλύτερη επιλογή για καλό sport smartwatch με SPO2 & 120 sport modes! Σύγκριση με τα Amazfit Stratos 1-2-3! (video).

Έπρεπε όμως να δω και περαιτέρω εάν αξίζει. Κρατάει τελικά τόσο η μπαταρία του όσο λέει η εταιρεία? Το GPS, με τα 4 χαρακτηριστικά που έχει, είναι τελικά καλό? Αντέχει το νερό, το ντους, το σαμπουάν? Αυτά αλλά και άλλα ερωτήματα μου δημιουργήθηκαν μετά το τέλος δημιουργίας του πρώτου βίντεο, όπου έπρεπε να απαντηθούν για μένα, αλλά και για εσάς. Οπότε το φόρεσα από τις 23 του μήνα μέχρι και σήμερα, 5 ημέρες δηλαδή συνολικά και το δοκίμασα. Η σύγκριση έγινε με το Amazfit GTR 2 που είχα διαθέσιμο, ένα smartwatch αξίας 150€. Μην ξεχνάτε ότι το Zeblaze Stratos κοστίζει το 1/4 της αξίας του Amazfit GTR 2. Αλλά πριν προχωρήσουμε στην πραγματική σύγκριση, ας κάνουμε μία σύγκριση των τεχνικών χαρακτηριστικών των δύο ρολογιών.

[affcoups id=”92493″]

Χαρακτηριστικά Zeblaze Stratos Amazfit GTR 2
Πάχος ρολογιού 14mm 10.7mm
Πλάτος στο λουράκι 22mm 22mm
Βάρος 60g με λουράκι, 36g χωρίς αλουμίνιο 31.5g

ατσάλι 39g

Αριθμός φυσικών κουμπιών 2 2
Χώρος αποθήκευσης 3GB
Οθόνη IPS αφής AMOLED αφής
Προστασία οθόνης Diamond carbon surface 9H scratch resistance
Διαστάσεις οθόνης 1.32″ (32.9 mm) 1.4″
Ανάλυση 360*360 pixels 454 × 454 px
Συνδεσιμότητα Bluetooth 5.0 Bluetooth 5.0 + Wi-Fi 6
GPS 4-Satellite / 3-Modes GPS: GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU GPS + GLONASS
Li-Po μπαταρία 580 mAh 471 mAh
Ζωή μπαταρίας Battery Saver Watch Modes: Μέχρι 25 ημέρες
Smartwatch Modes: Μέχρι 14 ημέρες Max
Battery GPS Modes: Μέχρι 40 ώρες(Με όλα ενεργά η μπαταρία μου κράτησε 6 ημέρες)
14 ημέρες με φυσιολογική χρήση – 38 με βασική (στην πράξη εμένα κρατάει 5 – 6 ημέρες)
Φόρτιση Μαγνητική 2.5 ώρες Μαγνητική 2.5 h
Αισθητήρες Accelerometer, Barometer/Altimeter, Heart rate monitor (HRM), Compass, Gyroscope Bio-Tracking BioTracker 2.0 – acceleration sensor – 3-axis geomagnetic sensor – Ambient light sensor – Gyroscopic sensor – Air pressure sensor
Ηχείο Όχι Ναι
Δυνατότητα λήψης κλήσεων Όχι Ναι
Αδιάβροχο 5 ATMs up to 50 m 5 ATMs up to 50 m
Sports modes 120 12
Watchfaces Καμιά 30αριά μέσω της εφαρμογής 50+40

Όπως βλέπετε στα χαρτιά τουλάχιστον, σε άλλα σημεία κερδίζει το Zeblaze Stratos, σε άλλα το Amazfit GTR 2. Έτσι το Stratos έχει μεγαλύτερη μπαταρία που σε συνδυασμό με την IPS οθόνη θα έπρεπε να κρατάει αρκετά η μπαταρία του, αλλά….τελικά κράτησε όσο του GTR 2. Το GPS είναι καλύτερο από το GTR 2, που τελικά φάνηκε και στις δοκιμές στο βίντεο. Αντοχή σε νερό….και τα δύο ρολόγια τα πήγανε το ίδιο. Όμως αντί να σας τα λέω, δείτε τα στο βίντεο που σα ετοίμασα!

Τελικά αξίζει να το πάρει κάποιος? Μπορεί να θεωρηθεί στην τιμή των 42,84€ ένα VFM smartwatch? Η διαφορά αξίας μεταξύ των δύο ρολογιών φαίνεται? Εάν είδατε το βίντεο είμαι σίγουρος ότι έχετε αποφασίσει. Εγώ έχω να πω μόνο αυτό…. κάντε το δικό σας με το κουπόνι που σας έχω ακριβώς από κάτω!

 

Mini οδηγίες για σωστή παραγγελία από το Banggood.

α) Κάνεις αντιγραφή το κουπόνι (εάν υπάρχει).
β) Πατάς το link.
γ) Επιλέγεις χρώμα, αποθήκη κτλ
δ) Πατάς buy now
ε) Βάζεις κουπόνι (Αν υπάρχει) και πατάς apply
στ) Σβήνεις shipping insurance (αν πληρώνεις με paypal δεν χρειάζεται) και ότι άλλη χαζομάρα σου βάζει εκεί πέρα
ζ) Τσεκάρεις να έχει μέθοδο αποστολής Banggood Express ή EU Priority Line από Κίνα (από Ευρώπη βάζεις ότι θέλεις, άρα το φθηνότερο)
η) Πατάς place order και πληρώνεις

 

[affcoups id=”92493″]

Εδώ να πω ότι περιμένω και το Zeblaze GTR 2 οπότε ετοιμαστεί εκεί και για ανάλογη σύγκριση με το Amazfit GTR 2 αλλά και το Zeblaze Stratos.

 

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο