16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δύσκολα τα πράγματα για την GoPro! Απολύει 250 άτομα, ενώ αποχωρεί από την αγορά των drones!

Απ’ ότι φαίνεται οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους και μέσα σ’ αυτούς είναι πια και η εταιρεία GoPro. Βάση λοιπόν τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2017, δεν τα πήγε καθόλου καλά στην αγορά των drones, με αποτέλεσμα να πρέπει να προβεί σε μείωση του προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα θ’ αποχωρήσει από την αγορά των drones. 

Σήμερα δυστυχώς δεν είναι μία ευχάριστη ημέρα για την GoPro. Αφού τελείωσε το 2017, έπρεπε ν’ ανακοινώσει πόσο καλά τα πήγε και δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά! 37% πτώση  είχαν τα έσοδα της εταιρείας το 2017, αφού έφτασαν μόλις τα 340 εκ δολάρια! Αιτία για αυτή την φοβερή πτώση είναι οι τρομερά χαμηλές πωλήσεις των μοντέλων Hero, Session και Karma.

Όπως ανέφερε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Nicholas Woodman, βάση τις πωλήσεις του Νοεμβρίου, την Hero5 Black δεν την αγόραζε κανένας! Απ’ ότι φαίνεται οι καταναλωτές δεν ήταν πρόθυμοι να πάρουν ένα προϊόν στην ίδια τιμή που είχε 1 χρόνο πριν όταν και κυκλοφόρησε. Έτσι παρά την εντατική διαφήμιση που έπεσε στο προϊόν, δεν άλλαξε κάτι στο ποσοστό πωλήσεων, οπότε αναγκαστήκαμε να ρίξουμε την τιμή για να δούμε διαφορά!

Επίσης, το drone που παρουσίασε η εταιρεία, το Karma, πούλησε ελάχιστα. Ίσως και λογικό όταν η αγορά έχει κατακλυστεί πια από πανομοιότυπα μοντέλα με παρόμοια χαρακτηριστικά και δυνατότητες! Πάντως οι απολύσεις που θα γίνουν στην εταιρεία, θα είναι από το τμήμα των drones, ενώ οι υπάλληλοι ειδοποιήθηκαν πως θα πληρωθούν κανονικά από την εταιρεία μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε επίσης: Μυστηριώδες πόστερ δηλώνει κάτι νέο στο OnePlus 5T

Πάντως παρόλο που αποχωρεί από την αγορά των drones, όσοι έχετε αγοράσει το Karma, η GoPro ανέφερε ότι θα συνεχίσει να το υποστηρίζει με ανταλλακτικά και service.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο