23.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Έλον Μασκ: H Starlink δίνει πρόσβαση σε δορυφορικό ίντερνετ στο Ιράν

Ο επικεφαλής της SpaceX, Έλον Μασκ έλαβε το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για να ενεργοποιήσει την υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου του Starlink ώστε να βοηθήσει τους Ιρανούς που βρίσκονται στους δρόμους, εδώ και μέρες πλέον, για τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία 24ωρα η πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει περιοριστεί στο Ιράν ενώ έχουν καταγραφεί και πλήρεις διακοπές στην πρόσβαση στο διαδίκτυο στο σύνολο της χώρας. Ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας διέκοψε τη λειτουργία του, αφήνοντας εκατομμύρια Ιρανούς εκτός σύνδεσης.

 

Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε την Παρασκευή οδηγίες για την επέκταση των υπηρεσιών διαδικτύου που είναι διαθέσιμες στους Ιρανούς παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες εξαγριωμένοι διαδηλωτές για τον θάνατο της Αμινί έχουν συλληφθεί ενώ η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι οι νεκροί κατά τις «πρόσφατες ταραχές» έχουν αυξηθεί σε 35, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον πέντε μελών των δυνάμεων ασφαλείας.

Αν και ο Μασκ δεν έχει δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την άδεια λειτουργίας της Starlink στο Ιράν, τη Δευτέρα δήλωσε ότι η εταιρεία ήθελε να παράσχει την ευρυζωνική δορυφορική υπηρεσία του Starlink, η οποία έχει ήδη προσφερθεί στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο