20.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Samsung θα δώσει τους Exynos και σε άλλες κατασκευαστές κινητών!

Όπως ξέρετε τα κινητά της Samsung κυκλοφορούν σε δύο εκδόσεις, μία με επεξεργαστή τον δικό της τον Exynos και μία με τους Qualcomm. Μάλιστα η Samsung δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής τους επεξεργαστές της σε τρίτους και τους κρατάει αποκλειστικά για την ίδια. Απ’ ότι φαίνεται καινούργια στοιχεία δείχνουν ότι μάλλον έχει αρχίσει να το σκέφτεται και ετοιμάζεται ν’ αλλάξει γνώμη σ’ αυτή τη την απόφαση.

Σήμερα στον τομέα των smart chips, η Qualcomm καταλαμβάνει σθεναρά τη θέση του αρχηγού κυρίως στα high-end, η MediaTek πάλι λόγο χαμηλής τιμής είναι κυρίαρχος των mid και low-end κινητών, ενώ ο επεξεργαστής Exynos της Samsung έχει χρησιμοποιηθεί μόνο σε κινητά τηλέφωνα της Samsung.

Σύμφωνα με πηγές μας όμως, η Samsung σχεδιάζει να πουλήσει τους δικούς της επεξεργαστές Exynos σε άλλους κατασκευαστές smartphone για να εκμεταλλευτεί περαιτέρω το μερίδιο αγοράς στην παγκόσμια αγορά των κινητών.

Οι ίδιες αυτές πηγές αναφέρουν ότι η Samsung πώλησε τις δικές της πλακέτες με στόχο τη βελτίωση της αξιοποίησης των πλακιδίων με πυρύτιο, αυξάνοντας ταυτόχρονα το μερίδιό τους στην παγκόσμια αγορά επεξεργαστών φορητών κινητών, ειδικά στη μεσαία αγορά.

Σίγουρα αυτή η κίνηση θα επηρεάσει πιο πολύ την MediaTek, αφού αυτή βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι στα high-end μονοπωλεί η Qualcomm, ενώ η MediaTek έχει ένα μικρό μερίδιο της αγοράς, οπότε με την εισβολή της Samsung κινδυνεύει να χάσει και την μεσαία τώρα. Βέβαια θα μου πείτε, τα Exynos είναι πολύ καλοί επεξεργαστές, γιατί την μεσαία κατηγορία!? Είπαμε η Samsung να δώσει τους επεξεργαστές της, αλλά όχι και τους καλούς.

Διαβάστε επίσης: Hi8 Air – Ο ιδανικός Dual Boot tablet της Chuwi για μαθητές!

Η Samsung κατέλαβε την τέταρτη θέση στην παγκόσμια αγορά τσιπ για smartphones το 2017 με τους πρώτους τρεις να είναι η Qualcomm, η Apple και η MediaTek. Εάν πάντως η Samsung πωλήσει τα Exynos στους πελάτες της, είναι πιθανό να διαταράξει το πρόγραμμα προϊόντων της MediaTek για το 2018, αναγκάζοντας τους τελευταίους να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους και να την κάνουν πιο επιθετική σίγουρα. Όπως και να έχει το πράγμα, αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρον πάντως!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο