19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Microsoft: Από τις 10 Ιανουαρίου τα Windows 7 και 8 δεν θα είναι πλέον ασφαλή για τους χρήστες!

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, τα Windows 7 και Windows 8 θα σταματήσουν να λαμβάνουν κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας από την επόμενη εβδομάδα.

Η Microsoft στις 10 Ιανουαρίου θα διακόψει την υποστήριξη των Windows 7 και Windows 8.1, σχετικά με τις ενημερώσεις ασφαλείας και την τεχνική υποστήριξη των παλαιότερων εκδόσεων του λειτουργικού της συστήματος. Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει η έκδοση 109 του Microsoft Edge, η οποία θα είναι η τελευταία που θα υποστηρίζει τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα.

Οι νεότερες εκδόσεις του Edge δεν θα υποστηρίζονται πλέον στα Windows 7 και Windows 8.1, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο η Google είχε ανακοινώσει ότι ο Chrome επίσης δεν θα υποστηρίζει τα Windows 7 και 8.1 στις 7 Φεβρουαρίου.

Παρόλο που και τα δύο προγράμματα περιήγησης θα συνεχίσουν να λειτουργούν, δεν θα λαμβάνουν κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας ή νέες δυνατότητες.

Windows 7: Το 2021 τα χρησιμοποιούσαν περίπου 100 εκατ. συστήματα

Η προθεσμία της επόμενης εβδομάδας δεν αφήνει πολύ χρόνο σε όσους εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Windows 7.

Το 2021 ο αριθμός χρηστών Windows 7 υπολογιζόταν περίπου στα 100 εκατομύρια.

Όσοι δεν αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα, αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας, που έρχονται με τη χρήση κάθε παρωχημένης έκδοσης λειτουργικού ή προγράμματος. Ωστόσο, η Microsoft είχε προειδοποιήσει για τη λήξη της υποστήριξης από το 2020.

Εάν διαθέτετε συσκευή με Windows 7 ή 8.1, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να αναβαθμίσετε σε Windows 10 ή 11. Ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι δυνατό, η Microsoft συνιστά την αντικατάσταση της συσκευής σας με μια νεότερη, πριν από τις 10 Ιανουαρίου, για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα ασφαλείας.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο