22.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σύντομα θα μπορεί να δημιουργεί αυτόνομα εικόνες τεχνητής νοημοσύνης το Android κινητό

Η Qualcomm δείχνει το πόσο εύκολο είναι για ένα smartphone να δημιουργήσει εικόνες κατασκευασμένες από μια τεχνητή νοημοσύνη με οδηγίες που λαμβάνει από ένα κείμενο.

Η εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει μια εικόνα 512 x 512 pixel μιας γάτας πολεμιστή που φοράει πανοπλία χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο Android και το Stable Diffusion, ένα δημοφιλές μοντέλο AI δημιουργίας εικόνων από κείμενο.
Η Qualcomm λέει ότι κατάφερε να τρέξει το Stable Diffusion 1.5 στο τηλέφωνο, το οποίο δεν ήταν συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. Ουσιαστικά, το τηλέφωνο εκτελούσε όλες τις λειτουργίες AI που ήταν απαραίτητες για τη δημιουργία της εικόνας στη συσκευή. Σε ένα βίντεο που μοιράστηκε η εταιρεία, η AI εικόνα της γάτας δημιουργείται σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα.

Η τεχνητή νοημοσύνη της Stable Diffusion δημιούργησε την εικόνα χρησιμοποιώντας την περιγραφή: “Super cute fluffy cat warrior in armor, photorealistic, 4K, ultra detailed, vray rendering, unreal engine”.
Το τηλέφωνο που δημιούργησε την εικόνα AI μέσα σε δευτερόλεπτα χρησιμοποιούσε το chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 το οποίο βρίσκεται σε όλα τα κινητά ναυαρχίδες της αγοράς.
Αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση που το Stable Diffusion παράγει μια εικόνα σε ένα τηλέφωνο Android. Όπως επισημαίνει το The Verge, ένας προγραμματιστής με το όνομα Ivon Huang χρησιμοποίησε προηγουμένως το Stable Diffusion σε ένα Sony Xperia 5 II με Qualcomm Snapdragon 865 και 8GB RAM. Ωστόσο, ο Huang χρειάστηκε μια ώρα για να δημιουργήσει μια εικόνα 512 x 512. Έτσι, η τεχνική της Qualcomm είναι σίγουρα πολύ πιο γρήγορη και αποτελεσματική.

Η ύπαρξη μοντέλων AI όπως αυτά που εκτελούνται σε τηλέφωνα Android μπορεί να εξοικονομήσει κόστος για τους προγραμματιστές, να εξαλείψει την ανάγκη για σύνδεση κινητής τηλεφωνίας και να προστατεύσει επίσης το απόρρητο των χρηστών, καθώς τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή μέσα στο κινητό.
Δεν υπάρχει καμία πληροφορία από την Qualcomm σχετικά με το πότε οι πελάτες μπορούν να περιμένουν αυτά τα μοντέλα να τρέξουν ευρέως σε κινητά τηλέφωνα Android αλλά η εταιρεία θα παρουσιάσει την τεχνολογία στο MWC 2023, οπότε σίγουρα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες μιας και οι βαλίτσες μας είναι ήδη έτοιμες.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο