24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα 10.. μυστικά των smartphones

Τι δεν μας λένε οι εταιρείες τεχνολογίας;

Έχετε αναρωτηθεί πόσοι από εμάς έχουν smartphone; Μόνο τα 2,71 δισεκατομμύρια που κατοικούν στον πλανήτη. Έχετε επίσης αναρωτηθεί ποτέ α) πώς κατασκευάστηκε, β) τι συμβαίνει όταν το χρησιμοποιείτε και γ) πώς επιδρά στην υγεία και την ελευθερία σας;

Το ότι, πιθανώς, μόνο ελάχιστοι από εμάς γνωρίζουν όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά καλό για τις επιχειρήσεις. Γιατί αν γνωρίζαμε, πιθανότατα δεν θα ήμασταν τόσο “κολλημένοι” στην οθόνη μας.

Από εντελώς φρικιαστικά έως εντελώς δυστοπικά εδώ είναι 10 γεγονότα που οι Big Tech θα προτιμούσαν να κρατήσούν μυστικό.

10. Το smartphone σας παρακολουθεί πάντα την τοποθεσία σας

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας συλλέγουν τα δεδομένα τοποθεσίας σας, ακόμα και όταν έχετε απενεργοποιημένες τις υπηρεσίες τοποθεσίας, μέσω Wi-Fi και σημάτων κινητής τηλεφωνίας.

9. Το smartphone σας ακούει

Αν και είναι μια δημοφιλής θεωρία συνωμοσίας ότι το τηλέφωνό σας ακούει πάντα τις συνομιλίες σας, υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό. Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνό σας και να μπορούν να ακούσουν τις συνομιλίες σας.

8. Το smartphone σας είναι εθιστικό

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας χρησιμοποιούν ψυχολογικά κόλπα για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το smartphone σας, όπως ειδοποιήσεις push και ατελείωτο scrolling.

7. Το smartphone σας είναι ένας εφιάλτης απορρήτου

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας συλλέγουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων από το smartphone σας, συμπεριλαμβανομένων του ιστορικού περιήγησής σας, των επαφών σας, ακόμη και των δεδομένων αναγνώρισης προσώπου.

6. Το smartphone σας θα μπορούσε να βλάψει την ψυχική σας υγεία

Μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερβολική χρήση smartphone μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, κατάθλιψη και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας.

5. Το smartphone σας δεν είναι τόσο ασφαλές όσο νομίζετε

Παρά το γεγονός ότι διαθέτουν ενσωματωμένες λειτουργίες ασφαλείας, τα smartphone εξακολουθούν να είναι ευάλωτα σε hacking και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

4. Το smartphone σας μπορεί να βλάψει τα μάτια σας

Το μπλε φως που εκπέμπεται από τα smartphone μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας και ακόμη και να βλάψει τα μάτια σας.

3. Το smartphone σας θα μπορούσε να επηρεάσει τη στάση του σώματός σας

Το να κοιτάτε συνεχώς προς τα κάτω στο smartphone σας μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα και την πλάτη και ακόμη και να οδηγήσει σε κακή στάση του σώματος.

2. Το smartphone σας δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον

Η παραγωγή smartphone απαιτεί πολλή ενέργεια και πόρους και η απόρριψη παλιών συσκευών μπορεί να βλάψει το περιβάλλον.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο