24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Apple – Αρνείται να δεχθεί την απαγόρευση η εταιρεία στην Κίνα και σκέφτεται να μετακομίσει το εργοστάσιό της από την Foxconn στο Heshuo

Σας γράφαμε προχθές για την απόφαση του Δικαστηρίου της Κίνας σε αγωγή της Qualcomm ενάντια στην Apple, όπου βρέθηκε ένοχη στις κατηγορίες που της καταλογίζει η Qualcomm και της απαγορεύεται πια να εισάγει τα περισσότερα μοντέλα της στην Κίνα. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η μόνη λύση είναι να συμφιλιωθεί με την εταιρεία, κάπως. Η Apple έβγαλε ανακοίνωση νωρίς το πρωί ότι θα βγάλει ενημερώσεις στο λογισμικό της που θα διορθώνει το όποιο πρόβλημα έχει γίνει αιτία για αυτή την απαγόρευση, αλλά όπως συμπλήρωσε η εταιρεία, είναι σίγουρη ότι η Qualcomm δεν θα την αφήσει σε χλωρό κλαδί και θα συνεχίσει να της επιτίθεται η Qualcomm.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχει μία ιδιαιτερότητα σε αυτή την απαγόρευση των 7 μοντέλων της Apple. Τα iPhone που έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Heshuo μπορούν να πωληθούν στην Κίνα κανονικά χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα, επειδή υπάρχει διμερής συμφωνία μεταξύ των Heshuo και Qualcomm, συμφωνία που καλύπτει και τέτοιες περιπτώσεις.

Η νέα iOS έκδοση του Mi home APP αναβαθμίζεται ολικά υποστηρίζοντας και την δημιουργία Siri shortcut

Έχουμε ενημερωθεί ότι η Apple έχει ήδη μεταφέρει μέρος της παραγωγής της στο Heshuo, αλλά η δυνατότητες σε ποσότητα και ρυθμό είναι περιορισμένες και λιγότερες σε σχέση με την Foxconn, οπότε σίγουρα δεν θα καταφέρει να έχει τον ίδιο ρυθμό παραγωγής και κανείς δεν ξέρει στο τέλος τι θα κάνει τελικά.

Επίσης αυτό που υπολογίζεται είναι ότι εάν αυτή η απαγόρευση ενεργοποιηθεί πλήρως τελικά, η εταιρεία θα χάσει πάνω από 5 δις τις λίγες ημέρες του 2018 που απομένουν ακόμα. Βέβαια η Apple ποτέ δεν έχει φοβηθεί ανάλογες δικαστικές ήττες που είχε στο παρελθόν. Εξάλλου δεν είναι απίθανο να καταφέρει να καθυστερήσει ή ακόμα και ν’ αναβάλλει την απόφαση αυτή.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο