18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Google Play store – Έχει αρχίσει και κρύβει αποτελέσματα αναζητήσεων για coronavirus και Covid-19!

Αν οποιοσδήποτε χρήστης αναζητήσει αυτούς τους συγκεκριμένους όρους, αυτός ή αυτή θα καταλήξει με ένα μήνυμα ‘δεν βρέθηκαν αποτελέσματα’. Η κίνηση της Google για τον περιορισμό της παραπληροφόρησης και των ψεύτικων ειδήσεων είναι μια θετική κίνηση αλλά όχι και η πιο ρεαλιστική.

Με περισσότερες από 94.000 περιπτώσεις ανιχνευμένες με τον νέο κορωναϊό, οι φήμες για τη νόσο εξαπλώνονται σαν πυρκαγιά σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Και για να ηρεμήσει ο πανικός που αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, αυτές οι κερδοσκοπικές πληροφορίες πρέπει να περιοριστούν αμέσως.

Προκειμένου να μετριαστεί η διάδοση ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης σχετικά με τον ιό, η Google έχει καταργήσει τα αποτελέσματα αναζήτησης για το “coronavirus” ή το “COVID-19” από την εφαρμογή Play Store στα τηλέφωνα Android και play.google.com στον ιστότοπο. Καταγράφηκε για πρώτη φορά από την 9to5 Google, η έκθεση ανέφερε ότι αν κάποιος χρήστης πραγματοποιήσει αναζήτηση για αυτούς τους συγκεκριμένους όρους, θα καταλήξει σε ένα μήνυμα “δεν βρέθηκαν αποτελέσματα” τόσο για τις εφαρμογές όσο και για τα παιχνίδια Android. Παρόμοιοι όροι – όπως εκείνοι που προσθέτουν “tracker” ή “χάρτη” ​​- επίσης δεν λειτουργούν. Ωστόσο, η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η ταινία, η τηλεοπτική εκπομπή και η αναζήτηση βιβλίων φάνηκαν να λειτουργούν κανονικά.

Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή παγίδα. Σύμφωνα με την αναφορά 9to5 της Google, εάν αναζητήσετε πληροφορίες σχετικά με το coronavirus, θα μπορείτε να βρείτε αποτελέσματα για την αναζήτηση σας, αν οι όροι δεν είναι συγκεκριμένοι. Με άλλα λόγια, όροι όπως το COVID19 χωρίς την παύλα, θα προτείνουν κάποια αποτελέσματα ακόμα.

Η κίνηση της Google για τον περιορισμό της παραπληροφόρησης και των ψεύτικων ειδήσεων είναι μια θετική διάθεση αλλά όχι η πιο ρεαλιστική. Το Play Store φέρει πολλές επίσημες εφαρμογές για ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με τον ιό και πώς να προστατεύσει τον εαυτό του από αυτό και η κατάργηση όλων των εφαρμογών θα διακινδυνεύσει τις αυθεντικές εφαρμογές και τις διαθέσιμες πληροφορίες στο Play Store.

Εν τω μεταξύ, μεταξύ των περίπου 94.000 ανθρώπων που εντοπίστηκαν, η συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχεται από την Κίνα, όπου προέκυψε το ξέσπασμα. Περισσότεροι από 3.200 άνθρωποι έχουν πεθάνει, αλλά 51.000 έχουν αναρρώσει μετά από θεραπεία. Στην Ινδία, επί του παρόντος, εντοπίζονται 30 θετικές περιπτώσεις.

 

[signoff]

 

Πηγή: https://www.livemint.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο