18.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Zeblaze GTR 2 – Το φέραμε και το δοκιμάσαμε! Μετράει πίεση, κορεσμό κάνει και απαντάει κλήσεις στο 1/5 της τιμής του Amazfit GTR 2! Σύγκριση με το Amazfit GTR 2!

Το Amazfit GTR 2 το ξέρετε πολύ καλά. Το έχω φέρει εδώ και καιρό και σας το έχω παρουσιάσει διεξοδικά έχω να πω. Τελευταία άρχισα να σας φέρνω τα αντίστοιχα μοντέλα από την Zeblaze. Έτσι για αρχή σας έφερα το Zeblaze Stratos, ένα πολύ καλό και οικονομικό sport smartwatch να δείτε και να πάρετε. Μάλιστα σας έφτιαξα και δεύτερο άρθρο μετά από μερικές ημέρες χρήσης να δείτε και να διαβάσετε. Στην συνέχεια σας έφερα το Zeblaze GTR 2, το απευθείας αντίπαλο του Amazfit GTR 2. Είναι τόσο καλό όσο το Zeblaze Stratos? Αξίζει να το πάρει το κάποιος? Σε σχέση με το Amazfit GTR 2, ένα smartwatch αξίας τουλάχιστον 150€, τα 35€ που κάνει το πλησιάζουν ή….!? Αυτά και άλλα πολλά θα διαβάσετε πιο κάτω.

 

Zeblaze GTR 2

Το smartwatch το πήρα από το Cafago. Το πήρα για να έχω τα δύο μοντέλα της Zeblaze και να σας τα παρουσιάσω. Το smartwatch φυσικά μου ήρθε χωρίς πρόβλημα με το τελωνείο. Το κουτί, μία ωραία συσκευασία μ’ ένα τεράστιο GTR 2 να φαίνεται, κάνει ωραία εντύπωση στο μάτι. Στο πάνω μέρος του κουτιού υπάρχει μία μικρή αναφορά σε κάποια χαρακτηριστικά του ρολογιού, ενώ από πίσω δεν λέει σχεδόν τίποτα.

Ανοίγοντας το κουτί βλέπουμε το κύριο μέρος του ρολογιού, τα λουράκια από σιλικόνη σε χρώμα μπεζ δίπλα, τον φορτιστή και από κάτω ένα εγχειρίδιο.

Στα χαρτιά τουλάχιστον το Zeblaz GTR 2 μου φάνηκε πολύ καλό. Στην πραγματικότητα? Ας δούμε δίπλα δίπλα το Zeblaze GTR 2 με το Amazfit GTR 2 για να τα συγκρίνουμε….

Χαρακτηριστικά Zeblaze GTR 2 Amazfit GTR 2
Πάχος ρολογιού 14mm 10.7mm
Πλάτος στο λουράκι 22mm 22mm
Βάρος 59g με λουράκι, 43g χωρίς αλουμίνιο 31.5g

ατσάλι 39g

Αριθμός φυσικών κουμπιών 2 2
Χώρος αποθήκευσης Όχι 3GB
Οθόνη IPS αφής AMOLED αφής
Προστασία οθόνης Όχι Diamond carbon surface 9H scratch resistance
Διαστάσεις οθόνης 1.28″ (34 mm) 1.4″
Ανάλυση 240*240 pixels 454 × 454 px
Συνδεσιμότητα Bluetooth 5.0 Bluetooth 5.0 + Wi-Fi 6
GPS Όχι GPS + GLONASS
Li-Po μπαταρία 230mAh 471 mAh
Ζωή μπαταρίας Battery Saver Watch Mode: Μέχρι 14 ημέρες
Smartwatch Mode: Μέχρι 7 ημέρες (στην πράξη…το φοράω και το δοκιμάζω)
14 ημέρες με φυσιολογική χρήση – 38 με βασική (στην πράξη εμένα κρατάει 5 – 6 ημέρες)
Φόρτιση Μαγνητική 1.5 ώρα Μαγνητική 2.5 h
Αισθητήρες Heart-rate sensor, Proximity sensor, Accelerometer Bio-Tracking BioTracker 2.0 – acceleration sensor – 3-axis geomagnetic sensor – Ambient light sensor – Gyroscopic sensor – Air pressure sensor
Ηχείο Ναι Ναι
Δυνατότητα λήψης κλήσεων Ναι Ναι
Αδιάβροχο Splashproof (IP68) 5 ATMs up to 50 m
Sports modes 20+ 12
Watchfaces Καμιά 30αριά μέσω της εφαρμογής 50+40
Λήψη Bluetooth Calling Ναι Ναι
Κλήση μέσω BT Ναι (αποθηκεύει 100 επαφές επιπλέον) Όχι
SpO2 (κορεσμός) Ναι Ναι
Αρτηριακή πίεση Ναι Όχι
Do Not Disturb Ναι Ναι
Έλεγχος Μουσικής Ναι (μουσική από το κινητό) Ναι (παίζει μουσική από το ρολόι ή από το κινητό)
Καιρός Ναι Ναι
Έλεγχος κάμερας Ναι Όχι

Όπως βλέπετε τα χαρακτηριστικά του Zeblaze GTR 2 στα χαρτιά είναι πολύ καλά. Εάν εξαιρέσουμε το GPS, που προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και γι’ αυτό κράτησα και το Amazfit GTR 2, μιας και από την αρχή το GPS του ήταν χάλια, όπως και στην πρώτη έκδοση, το Zeblaze είναι πολύ καλό. Ναι, δεν έχει αποθηκευτικό χώρο να σώσετε τραγούδια, αλλά για βάλτε ν’ ακούσετε από το ρολόι να δείτε πότε τελειώνει η μπαταρία! Ναι, δεν είναι 50 μέτρα βάθος αδιάβροχο, το μόνο αρνητικό κατ’ εμέ, αφού έχω μάθει τα ρολόγια μου να τα φορώ παντού και στην θάλασσα αλλά και στο μπάνιο. Εδώ πρέπει να το βγάλω το Zeblaze. Όμως, δέχεται κλήσεις απευθείας στο ρολόι όπως και το Amazfit αλλά και μπορείτε να κάνετε από το ρολόι, ένα χαρακτηριστικό που λείπει από το Amazfit. Επιπρόσθετα, μετράει την πίεση αξιόπιστα, ένα χαρακτηριστικό που όπως σας έχω πει ίσως δούμε στο Amazfit GTR 3!

Το Zeblaze GTR 2 υποστηρίζει πλήρως τα ελληνικά, αφού στις ειδοποιήσεις δείχνει ακόμα και τα τονισμένα γράμματα, χαρακτηριστικό που όπως σας έχω πει απουσιάζει από το Zeblaze Stratos. Αλλά δείτε το αναλυτικότατο βίντεο που σας έχω φτιάξει και θα σας λυθούν όλες οι απορίες! Το Zeblaze GTR 2 υποστηρίζεται από την εφαρμογή GloryFit.

Δείτε και το 2ο βίντεο παρουσίαση μερικές ημέρες μετά, αφού το δουλέψαμε το ρολόι και τι έχω να πω σχετικά…

Τι λέτε λοιπόν, σας άρεσε το Zeblaze GTR 2? Μπορείτε να το κάνετε δικό σας από το Banggood με το κουπόνι που σας δίνω

 

Mini οδηγίες για σωστή παραγγελία από το Banggood.

α) Κάνεις αντιγραφή το κουπόνι (εάν υπάρχει).
β) Πατάς το link.
γ) Επιλέγεις χρώμα, αποθήκη κτλ
δ) Πατάς buy now
ε) Βάζεις κουπόνι (Αν υπάρχει) και πατάς apply
στ) Σβήνεις shipping insurance (αν πληρώνεις με paypal δεν χρειάζεται) και ότι άλλη χαζομάρα σου βάζει εκεί πέρα
ζ) Τσεκάρεις να έχει μέθοδο αποστολής Banggood Express ή EU Priority Line από Κίνα (από Ευρώπη βάζεις ότι θέλεις, άρα το φθηνότερο)
η) Πατάς place order και πληρώνεις

Προϊόν Τιμή Κουπόνι Τώρα αγοράζετε
Zeblaze GTR 2 1.28 inch HD Color Touch Screen SpO2 Heart Rate Blood Pressure Monitor IP68 Waterproof BT5.0 Smart Watch (Banggood) 30,75€ BG9f496c

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
  1. μα τι σιγκρινεις τωρα ουτε αμολεντ ειναι ουτε 1.39, ουτε gps, ουτε για θαλασσα, για να μην πω για τα αpp αυτης της κατηγορειας ειχα πολλα τετοια

    • Ούτε και 150€ που έχει περίπου το Amazfit GTR 2 είναι, αλλά έχει αρκετά χαρακτηριστικά που μετράνε σωστά και ωραία εμφάνιση, χωρίς την AMOLED που ναι είναι φοβερή οθόνη. Κανονικά, αναλογικά, το Amazfit GTR 2 έπρεπε καφέ να μου φτιάχνει το πρωί, αλλά δεν το κάνει.

      • αυτα που λεω ειναι τα βασικα που δεν εχει, και το gtr 2 εχει απο 90 εως 120 ευρο, δεν νομιζω για τοσα χρήματα να προτιμησεις κατι που πιστεψε με δεν αντεχει πανω απο 6 μηνες, στα 6 ενα περασε αυτο το οριο σε εμενα, αλλα οκ δεν επιμενω,,

        • Αυτή την στιγμή παίζω μεταξύ Amazfit GTR 2 και Xiaomi Redmi 2 που μετά την ενημέρωση του firmware, έστρωσε. Θα πρέπει να υπολογίσεις ότι δεν μπορούν να δώσουν όλοι 90 – 120€ όπως λες για ένα ρολόι, ενώ με 3-4 φορές κάτω, παίρνουν ένα πολύ ωραίο ρολόι, με περισσότερα χαρακτηριστικά σε κάποια σημεία, λιγότερα αλλού (συγκριτικό έχω στο άρθρο) και κάνουν την δουλειά τους μια χαρά! Για τα λεφτά του είναι VFM ρολόι για μένα.

        • Το Zeblaze GTR πάντως το έχω 8 μήνες, έχει φάει άπειρο νερό (πλύσιμο χεριών και ντους) και εξακολουθεί να δουλεύει άψογα. Για αγορά των 15€ δε θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος. Όσον αφορά τις μετρήσεις, με την εξαίρεση των καρδιακών παλμών, όλα τα smartwatches ανεξαιρέτως τιμής μετράνε στο γάμο του καραγκιόζη, οπότε μην αγοράσετε τέτοιο ρολόι βασιζόμενοι σε αυτές τις λειτουργίες.

          • Ναι 15€ προσφορά με κουπόνι από την Banggood το Μάϊο 2021 φίλε μου. Οθόνη 1,3″ άψογης φωτεινότητας και ευκρίνειας, πλήρως αδιάβροχο (για εμένα το πλέον σημαντικό χαρακτηριστικό, διότι πλένουμε τα χέρια μας 15 φορές την ημέρα, οπότε το βάλε-βγάλε είναι μπελάς), μπαταρία με όλα ανοιχτά 5 ημέρες και ειδοποιήσεις κανονικά από όλες τις εφαρμογές και στα Ελληνικά. Και να μου χαλάσει τώρα, πάλι το ίδιο θα πάρω (αν υπάρχει, αλλιώς Zeblaze GTR 2 δαγκωτό).

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο