25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Android 14: Θα δίνεται η δυνατότητα του χρήστη να παρακολουθεί και να αφαιρεί εύκολα το bloatware

Μπορεί το Android 13 να βρίσκεται πολύ λίγο καιρό στις συσκευές μας, ωστόσο η Google εργάζεται πυρετωδώς για το Android 14. Η πρώτη προεπισκόπηση προγραμματιστή της επόμενης έκδοσης Android έχει ήδη κυκλοφορήσει, δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση σε κάποιες από τις νέες λειτουργίες.

Android 14: Ίσως έρθει με τη δυνατότητα παρακολούθησης και αφαίρεσης του bloatware

Ένα από τα χαρακτηριστικά που εντοπίστηκαν είναι πως θα δίνεται η δυνατότητα του χρήστη να παρακολουθεί και να αφαιρεί εύκολα το bloatware που έχει εγκαταστήσει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή ο κατασκευαστής της συσκευής.

Ο προγραμματιστής Mishaal Rahman εντόπισε πως το Android 14 έχει προσθέσει μια νέα επιλογή για να βλέπει ο χρήστης “εφαρμογές εγκατεστημένες στο παρασκήνιο”. Ανοίγοντας το μενού θα αναφέρεται πως “ο κατασκευαστής της συσκευής σας μπορεί να εγκαταστήσει εφαρμογές στη συσκευή σας στο παρασκήνιο ή να επιτρέψει στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας και σε άλλους συνεργάτες να το κάνουν”. Εκεί θα υπάρχει μια λίστα με τυχόν εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί παρασκηνιακά χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης και θα του δίνεται η επιλογή να τις απεγκαταστήσει.

Καμία από αυτές τις εφαρμογές δεν είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του τηλεφώνου επομένως η απεγκατάσταση είναι ασφαλής.

Καθώς η ανάπτυξη του Android 14 είναι σε αρχικό στάδιο, μέχρι την κυκλοφορία του δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ωστόσο, θα ήταν μια ενδιαφέρουσα προσθήκη.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο